Λεία και καθαρή επιδερμίδα. Τα μυστικά των δερματολόγων που δεν κοστίζουν σε ευρώ για δέρμα ελαστικό και σφιχτό-νεανικό.

Λεία και καθαρή επιδερμίδα. Τα μυστικά των δερματολόγων που δεν κοστίζουν σε ευρώ για δέρμα ελαστικό και σφιχτό-νεανικό.

15 Συμβουλές για να αποκτήσετε λεία και καθαρή επιδερμίδα

Υπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί να πάνε στραβά με το δέρμα μας: ρυτίδες, ακμή, ερυθρότητα, ξεπλυμένα ίχνη κ.λπ. Μερικοί άνθρωποι θα ξοδέψουν εκατοντάδες δολάρια για να αποκτήσουν τέλειο δέρμα, αλλά υπάρχουν πολλές απλές και χαμηλού κόστους θεραπείες για δερματικά προβλήματα που θα σε κάνει να φαίνεσαι λαμπερή σε χρόνο μηδέν!

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο

Το έχετε ακούσει ξανά και ξανά, αλλά ναι η επιμελής εφαρμογή αντηλιακού είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να διατηρήσετε το δέρμα σας νεανικό και χωρίς ρυτίδες. Η έκθεση στον ήλιο είναι μακράν η νούμερο 1 αιτία των ρυτίδων και είναι πολύ πιο εύκολο να αποφευχθεί αυτή η ζημιά παρά να προσπαθήσετε να τη διορθώσετε μετά. Και μην σταματήσετε νατο φοράτε και τον χειμώνα – οι ακτίνες UV δεν φοβούνται το κρύο!

Καθαρίστε τις βούρτσες σας

Η μεγάλη πλειοψηφία των γυναικών δεν αφιερώνουν χρόνο για να καθαρίσουν τα πινέλα ή τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ τους. Η βρωμιά και τα βακτήρια που φιλοξενούν με την πάροδο του χρόνου μπορεί να προκαλέσουν εξάρσεις στο πρόσωπό σας. Για να το αποφύγετε αυτό, πλένετε τα πινέλα με χαλαρή πούδρα κάθε δεύτερη εβδομάδα και κάθε εβδομάδα για τα πινέλα βάσης. Για να πλυθείτε, ανακατέψτε μερικές σταγόνες καθαριστικού προσώπου ή σαμπουάν σε ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και περάστε το πινέλο σας μέσα σε αυτό.

ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ

Οι μικτοί ξηροί καρποί είναι ένα υπέροχο σνακ που θα κάνει θαύματα στην επιδερμίδα σας. Οι καρποί Βραζιλίας έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν την ελαστικότητα του δέρματος και μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Τα καρύδια είναι γεμάτα με ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που μειώνουν τη φλεγμονή και μειώνουν τα ξεσπάσματα. Τα Macadamia βοηθούν υπέροχα στην επισκευή και την αναζωογόνηση του δέρματος.

Serums

Οι οροί δέρματος είναι πολύ πιο συγκεντρωμένοι από τις κρέμες ή τις λοσιόν, επομένως χρειάζεστε μόνο λίγο καθημερινά για να δείτε σημαντικά αποτελέσματα. Αναζητήστε ορούς με αντιοξειδωτικά και πενταπεπτίδια, που θα αποτρέψουν τις βλάβες του στρες και θα αυξήσουν το φυσικό κολλαγόνο, αντίστοιχα. Εφαρμόστε τον ορό στο φρεσκοπλυμένο δέρμα σας και ακολουθήστε  με αντηλιακό ή ενυδατική κρέμα για να κλειδώσετε την ενυδάτωση.

Καθαρίστε το iPhone σας

 Μια μελέτη του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ διαπίστωσε ότι το μέσο iPhone είναι περισσότερο μολυσμένο από μικρόβια από ΄΄ότι μια τουαλέτα σε ένα μπάνιο του μετρό. Και αυτό είναι το πράγμα που πιέζεις μέχρι το μάγουλό σου σε καθημερινή βάση! Για να αποφύγετε τους ερεθισμούς και τα σπυράκια, καθαρίζετε την οθόνη του τηλεφώνου σας με απολυμαντικά μαντηλάκια Clorox κάθε τόσο.

Καταργήστε τη ρουτίνα σας

Η σειρά με την οποία εφαρμόζετε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας σας είναι εξίσου σημαντική με τα ίδια τα προϊόντα. Τα πιο αραιά προϊόντα με τα πιο ενεργά συστατικά πρέπει να είναι πρώτα. Θέλετε προϊόντα με τα πιο ενεργά συστατικά να είστε βέβαιοι ότι έρχονται σε άμεση επαφή με το δέρμα σας καθώς είναι πιο ισχυρά και η εφαρμογή βαρύτερων κρέμων πρώτα θα μπορούσε να εμποδίσει τους υδατοδιαλυτούς ορούς και λοσιόν. Τελειώστε τη διαδικασία με ενυδατική κρέμα αν τη χρειάζεστε και φυσικά αντηλιακό.

Όχι γάλα στην ακμή.

Ο περιορισμός της πρόσληψης γαλακτοκομικών ή η στροφή σε αποβουτυρωμένα προϊόντα είναι εξαιρετικοί τρόποι για την πρόληψη της ακμής. Επίσης, να είστε σε επιφυλακή για μερικά κοινά τρόφιμα με κρυφά γαλακτοκομικά, όπως ντρέσινγκ σαλάτας, μπάρες πρωτεΐνης και σέικ.

Χρησιμοποιήστε ρετινόλη

Οι περισσότεροι δερματολόγοι συμφωνούν ότι η ρετινόλη είναι το καλύτερο διαθέσιμο προϊόν κατά της γήρανσης του δέρματος. Η ρετινόλη ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου, αναστρέφει την καρκινική ανάπτυξη και βοηθά στη θεραπεία της βλάβης από τον ήλιο. Το προϊόν έχει επίσης μεγάλα αντιφλεγμονώδη οφέλη και είναι εξίσου καλό στη θεραπεία της ακμής με τις ρυτίδες.

Ύπνος Ομορφιάς.

Ναι, λέγεται ύπνος ομορφιάς και υπάρχει λόγος. Η στέρηση του ύπνου μειώνει την κυκλοφορία  και θα μας κάνει να φαινόμαστε χλωμοί. Η νύχτα είναι επίσης ιδανική για θεραπείες αναζωογόνησης του δέρματος, καθώς τότε συμβαίνει το κυτταρικό σύστημα ανανέωσης του σώματος και βρίσκεται σε εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα.

Κρασί.

Το Reservatol, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βρίσκεται στα κόκκινα κρασιά, μπορεί να αποτρέψει τις γραμμές, τις ρυτίδες και τη χαλάρωση που προκαλούνται από την αιθαλομίχλη και το παθητικό κάπνισμα. Έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό ακόμη και από τη βιταμίνη C και έχει μια ήπια έως μέτρια επίδραση στη σύσφιξη του δέρματος.

Θυμηθείτε το λαιμό και το στήθος σας

Ο λαιμός και το στήθος είναι στην πραγματικότητα περιοχές πιο επιρρεπείς σε δερματικές βλάβες, καθώς το δέρμα είναι πιο λεπτό και έχει λιγότερο ισχυρή παροχή αίματος. Χρησιμοποιήστε την ίδια ρουτίνα που κάνετε στο πρόσωπό σας, στο λαιμό και στο στήθος σας. Επίσης, βάλτε λιγότερη ποσότητα στα πολύ δραστικά λιπαρα και βαριά καλλυντικά τα οποία μπορεί να προκαλέσουν κάποιο αρχικό ερεθισμό.

Η μαγεία του γάλακτος σόγιας.

Διατηρείτε πάντα ένα κουτί γάλα σόγιας στο ψυγείο σας για εκείνα τα πρωινά μετά από μια ανήσυχη νύχτα. Το φυσικό αυτό αντιφλεγμονώδες θα μειώσει το πρήξιμο ενώ παράλληλα η σόγια θα ενυδατώσει το δέρμα αμέσως μετά απο μια τοξική νύχτα.Το γάλα σόγιας είναι επίσης εξαιρετικό για τη μείωση της ερυθρότητας και του ερεθισμού – απλώς βυθίστε μερικές μπάλες βαμβακιού σε αυτό και κρατήστε τις στις ερεθισμένες περιοχές για 5 λεπτά.

Αποφύγετε το ζεστό νερό

Δυστυχώς, παρόλο που ένα ζεστό ντους έχει υπέροχη αίσθηση, είναι μια καταστροφή για το δέρμα μας. Η θερμότητα αφαιρεί το σώμα από τα αιθέρια έλαια του. Με αυτή την λάθος τακτική του ζεστού νερού και αφού φτάσουμε στα 40, το δέρμα μας θα έχει χάσει την ικανότητά του να ανακάμπτει από τη ροδαλότητα του.

Προσεχτικό τσιμπιδάκι 

Η αποτρίχωση με κερί και το τσιμπιδάκι μπορεί να προκαλέσουν ουλές ή κηλίδες στο δέρμα σας. Για να αποφύγετε αυτό, προετοιμάστε το δέρμα σας με αντιβακτηριδιακό πλύσιμο πριν την αφαίρεση. Μετά τη διαδικασία, εφαρμόστε ένα πρόγραμμα μετέπειτα φροντίδας που περιλαμβάνει αντιφλεγμονώδη συστατικά που θα επουλώσουν και θα ηρεμήσουν γρήγορα το δέρμα.

Φάτε λίγο καρπούζι

Τα καρπούζια είναι μια λιχουδιά πλούσια σε λυκοπένιο που μειώνει τις βλάβες από την έκθεση στον ήλιο, προλαμβάνει τις ρυτίδες και μπορεί ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Προσπαθήστε να παίρνετε ένα φλιτζάνι καρπούζι την ημέρα χρησιμοποιώντας το σε σάλτσες, σαλάτες ή smoothies.

www.minq.com

Ζωή Κυροπούλου

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr