Γρήγορο χάσιμο λίπους. Οι 32 συνδυασμοί τροφών (της επιστήμης) που καίνε λίπος στο 100% και αδυνατίζουν!

Γρήγορο χάσιμο λίπους. Οι 32 συνδυασμοί τροφών (της επιστήμης) που καίνε λίπος στο 100% και αδυνατίζουν!

 

Χάρη σε μερικούς θρεπτικά έξυπνους συνδυασμούς, αυτές οι νέες ιδέες συνταγών μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τους στόχους σας.

Θέλετε να χάσετε βάρος γρήγορα ; Η λύση είναι απλή: Τρώτε περισσότερο. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται αντιφατικό, υπάρχει κάποια επιστήμη υγιούς συνδυασμού τροφίμων πίσω από τη σύσταση. Αλλά προτού ενθουσιαστείτε πολύ και δοκιμάσετε το παγωτό και τα μπισκότα, συνειδητοποιήστε ότι αυτό το κόλπο συνδυασμού φαγητού έχει κάποιες προειδοποιήσεις.

Για να κάψετε το λίπος της κοιλιάς, θα χρειαστεί να συνδυάσετε τις σωστές τροφές μαζί σε ένα πιάτο. Χάρη στα συμπληρωματικά θρεπτικά συστατικά τους, όλα τα ισχυρά δίδυμα, είτε καίνε το λίπος είτε νικούν το φούσκωμα ή πυροδοτούν το μεταβολισμό. Γιατί να καταναλώνετε μόνο μία τροφή για καλύτερο σώμα όταν μπορείτε να φάτε δύο και να πετύχετε καλύτερο αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους;

Δείτε τα νόστιμα φαγητά μας παρακάτω για να ανακαλύψετε μερικές σοβαρά θρεπτικές ιδέες που ενισχύουν την υγεία και την απώλεια βάρους σας! 

1 Βούτυρο ξηρών καρπών + μπανάνα
Ο συνδυασμός υδατανθράκων είναι μια απλή υπόθεση: τρώτε υδατάνθρακες και πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα. Γιατί; Ο συνδυασμός υγιεινών πηγών πρωτεΐνης και υγιεινών σύνθετων υδατανθράκων  βοηθά στην αποκατάσταση των μυών μετά την προπόνηση. Επίσης, σας κρατά χορτάτους περισσότερο. Τόσο οι πρωτεΐνες όσο και τα υγιή λίπη επιβραδύνουν την πέψη των σακχάρων στο σώμα μας, συμβάλλοντας στο να μην ανέβει το σάκχαρο στο αίμα. Σε αυτό το ζευγάρωμα, οι μπανάνες είναι η πηγή υδατανθράκων και το φυστικοβούτυρο είναι η πηγή πρωτεΐνης και λίπους.

2 Σπανάκι + Χυμός λεμονιού

Είτε στύβετε ένα λεμόνι πάνω από το σοταρισμένο σπανάκι σας είτε προσθέτετε λίγο χυμό στο πρωινό σας smoothie, αυτό το δυναμικό δίδυμο θα κάνει θαύματα για την υγεία σας. Γιατί; Τα λεμόνια είναι πηγή βιταμίνης C, ενώ το σπανάκι είναι μια χορτοφαγική πηγή μη αιμικού σιδήρου . Για να αυξήσετε τη βιοδιαθεσιμότητα του διατροφικού σιδήρου στο σπανάκι, πρέπει να προσθέσετε βιταμίνη C (γνωστή και ως ασκορβικό οξύ). Η βιταμίνη C ενισχύει την απορρόφηση του σιδήρου, σύμφωνα με το International Journal for Vitamin and Nutrition Research .

3 Πιπεριές + Αυγά

Πιάσε μια πιπεριά και λίγα αυγά και τσάκισε τα! Αυτό το πανίσχυρο δίδυμο που καίει λιπαρά είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσει να χωρέσετε στο στενό τζιν σας σε χρόνο μηδέν. Τα αυγά περιέχουν ένα θρεπτικό συστατικό που ενισχύει το μεταβολισμό που ονομάζεται χολίνη και οι πιπεριές είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C. Τι σχέση έχει η βιταμίνη C με την απώλεια βάρους; Η λήψη επαρκούς ποσότητας θρεπτικών συστατικών μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της κορτιζόλης, μιας ορμόνης που προκαλεί τη συσσώρευση λίπους γύρω από τη μέση. Ψιλοκόψτε μερικές πιπεριές, προσθέστε τις σε ένα ζεστό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, προσθέστε δύο ή τρία αυγά και ανακατέψτε τις για να μείνουν λεπτές.

4 Πλιγούρι βρώμης + Μούρα
Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, το πλιγούρι βρώμης με μούρα είναι μια άλλη νόστιμη επιλογή πρωινού που καίει τα λιπαρά και που ίσως θέλετε να εξετάσετε. Τι κάνει το δίδυμο τόσο δυνατό; Καθένα από αυτά περιέχει αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες, σύμφωνα με Καναδούς ερευνητές, ενισχύουν τα επίπεδα της γκρελίνης – μιας ορμόνης που ελέγχει την πείνα. Επιπλέον, τα μούρα είναι γεμάτα με χημικές ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες που βοηθούν στην απώλεια βάρους και μπορούν πραγματικά να σταματήσουν το σχηματισμό λίπους. Η προσθήκη αυτού του γεύματος στο εβδομαδιαίο ρεπερτόριό σας είναι βέβαιο ότι θα σας βοηθήσει να δείτε το six-pack σας πριν από την εποχή του μαγιό. Και, πιστέψτε μας, ο χρόνος μαγειρέματος αξίζει τον κόπο.

5 Πεπόνι + Κόκκινα Σταφύλια
Καταπολεμήστε το λίπος και διώξτε το φούσκωμα με μια φρουτοσαλάτα που αποτελείται από μελίτωμα και κόκκινα σταφύλια. Το πεπόνι είναι ένα φυσικό διουρητικό, επομένως βοηθά στην καταπολέμηση της κατακράτησης νερού που είναι υπεύθυνη για να σας κάνει να φαίνεστε πρησμένοι, παρόλο που έχετε τονισμένο στομάχι. Τα κόκκινα σταφύλια προσθέτουν στην εικόα της καλύτερης κοιλιάς επειδή περιέχουν ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται ανθοκυανίνη η οποία βοηθά στην ηρεμία της δράσης των γονιδίων που αποθηκεύουν λίπος. Αυτό το δυναμικό δίδυμο δημιουργεί ένα νόστιμο, υγιεινό επιδόρπιο για υπέροχη κοιλιά.

6 Φιστίκια Αιγίνης + Αμύγδαλα

Ενώ ένα μείγμα σνακ που αποτελείται από δημητριακά και κουλουράκια μπορεί να έχει καλή γεύση, δεν πρόκειται να σας δώσει αυτό το σφιχτό στομάχι που λαχταράτε. Αφαιρέστε τους αμυλούχους υδατάνθρακες και αντικαταστήστε τους με έναν συνδυασμό φιστικιών και αμυγδάλων. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η αναζήτηση αυτών των ξηρών καρπών αντί για τροφές με βάση τους υδατάνθρακες μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση του ρυθμού απώλειας βάρους. Περισσότερα καλά νέα: Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of the International Society of Sports Nutrition διαπίστωσε ότι το αμινοξύ L-αργινίνη, που βρίσκεται στα αμύγδαλα, βοηθά το σώμα να κάψει περισσότερο λίπος και υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

7 Γιαούρτι + Κανέλα

Έχετε σχεδόν φτάσει τον στόχο σας για απώλεια βάρους, αλλά αυτά τα τελευταία κιλά φαίνεται να κρατούν για μια ζωή. Αφαιρέστε το τελευταίο κομμάτι του φαγητού με μια ημερήσια δόση γιαουρτιού εμπλουτισμένου με βιταμίνη D. Μια μελέτη του Nutrition Journal διαπίστωσε ότι οι δίαιτες πλούσιες τόσο σε ασβέστιο όσο και σε βιταμίνη D μπορούν να μειώσουν σημαντικά την ποσότητα λίπους που απορροφά και αποθηκεύει το σώμα.

Γιατί πρέπει να προσθέσετε λίγο κανέλα; Όχι μόνο έχει υπέροχη γεύση, αλλά περιέχει επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά που βελτιώνουν τη σύνθεση του σώματος και την ευαισθησία στην ινσουλίνη. Μελέτες σε ζώα έχουν επίσης βρει ότι η κατανάλωση κανέλας μπορεί να αποτρέψει τη συσσώρευση του κοιλιακού στίχου. Απολαύστε αυτό το νόστιμο δίδυμο ως ένα γρήγορο, εν κινήσει πρωινό ή ένα απογευματινό σνακ. Απλώς βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε γιαούρτι με περισσότερη πρωτεΐνη από ζάχαρη.

8 Φυλλώδη Πράσινα + Ελαιόλαδο

Εάν η τερατώδης όρεξη σας δυσκολεύει να μειώσετε, σκεφτείτε να φτιάξετε ένα σοταρισμένο συνοδευτικό ή σαλάτα με λίγο ελαιόλαδο και λάχανο. Πώς θα σας βοηθήσει η κατανάλωση αυτών των τροφών να αδυνατίσετε; Όχι μόνο το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε μονοακόρεστα λίπη που βοηθούν στην αποφυγή της πείνας, και τα χόρτα με μεγάλο όγκο, χαμηλές θερμίδες, όπως το λάχανο, σας χορταίνουν χωρίς να σας χορταίνουν.

Όμως, ο συνδυασμός υγιεινού λίπους με χόρτα πλούσια σε βιταμίνες είναι απαραίτητος για να απορροφήσει το σώμα σας αυτές τις λιποδιαλυτές βιταμίνες. Η βιταμίνη Κ , ειδικότερα, βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στο λάχανο. Η βιταμίνη Κ είναι απαραίτητη για την ενίσχυση της κυτταρικής ανάπτυξης, της κυκλοφορίας του αίματος και της αντοχής των οστών. Το θέμα είναι ότι χρειάζεστε το λίπος από το ελαιόλαδο για να αποκομίσετε όλα αυτά τα οφέλη που τονώνουν το σώμα.

9 Μπανάνες + Σπανάκι

Οι ελαφρώς πράσινες μπανάνες είναι πλούσιες σε κάτι που ονομάζεται ανθεκτικό άμυλο. Αυτός ο τύπος αμύλου όχι μόνο ενισχύει τον κορεσμό αλλά επίσης -όπως υποδηλώνει το όνομα- αντιστέκεται στην πέψη. Το αποτέλεσμα: το σώμα πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να αφομοιώσει την τροφή, κάτι που προάγει την οξείδωση του λίπους και μειώνει το κοιλιακό λίπος. Επιπλέον, οι μπανάνες είναι πλούσιες σε κάλιο, ένα θρεπτικό συστατικό που βοηθά στην εξάλειψη του ενοχλητικού φουσκώματος που μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε λιγότερο περιποιημένοι και σε φόρμα από ό,τι στην πραγματικότητα.

Συνδυάστε αυτό το δυνατό φρούτο με σπανάκι, ένα λαχανικό με χαμηλές θερμίδες που ενισχύει τον κορεσμό και βοηθά στην ανάκαμψη μετά την άντληση, για να δημιουργήσετε ένα smoothie που καίει κι εξαφανίζει τα  λιπαρά μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Απλώς ρίξτε μια μικρή μπανάνα, δύο χούφτες σπανάκι και ένα φλιτζάνι βιολογικό γάλα αμυγδάλου 1% ή χωρίς  σε ένα μπλέντερ με μερικά παγάκια, ανακατέψτε και απολαύστε!

10 Τόνος + Τζίντζερ

Θέλετε να δείχνετε αδύνατη και σε φόρμα στην παραλία;  Συνδυάζοντας ένα ρολό τόνου ή μερικά κομμάτια σασίμι τόνου με τζίντζερ και μπαχαρικό τουρσί  μπορεί να βοηθήσει τους κοιλιακούς μας . Το τζίντζερ επιταχύνει τη γαστρική κένωση, η οποία βοηθά στη μείωση της εμφάνισης της «τροφής για μωρά» πιο γρήγορα από άλλες τροφές και επίσης μπλοκάρει πολλά γονίδια και ένζυμα στο σώμα που προάγουν φλεγμονή που προκαλεί φούσκωμα.

Ο ρόλος του Tuna σε αυτή την ομάδα είναι επίσης σημαντικός. Είναι μια πρωταρχική πηγή εικοσιδυοεξανοϊκού οξέος, ενός τύπου ωμέγα-3 λιπαρών που μπορεί να αποκρούσει τις χημικές ουσίες του στρες που προάγουν την αποθήκευση λίπους και ρυθμίζουν προς τα κάτω τα γονίδια λίπους στο στομάχι, εμποδίζοντας τα λιποκύτταρα της κοιλιάς να μεγαλώνουν.

11 Μήλα + Καρπούζι

Όλα τα φρούτα είναι υγιεινά, αλλά μερικά καταπολεμούν το λίπος καλύτερα από άλλα. Και όταν βάζετε τα καλύτερα από τα καλύτερα μαζί σε μια απλή φρουτοσαλάτα, έχετε στον εαυτό σας μια ισχυρή άμυνα έναντι των βλαβερών για την υγεία φλεγμονών. Τα μήλα είναι μια από τις καλύτερες πηγές φυτικών ινών στο βασίλειο των φρούτων – και το θρεπτικό συστατικό είναι αναπόσπαστο στοιχείο για τη μείωση του σπλαχνικού λίπους. Στην πραγματικότητα, μια μελέτη του Wake Forest Baptist Medical Center διαπίστωσε ότι σε διάστημα πέντε ετών, για κάθε αύξηση 10 γραμμαρίων σε διαλυτές φυτικές ίνες που καταναλώνονταν την ημέρα, το σπλαχνικό λίπος μειώθηκε κατά 3,7 τοις εκατό.

Το καρπούζι, απο την άλλη είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα μας για την απώλεια λίπους , βελτιώνοντας τα λιπιδικά προφίλ και μειώνοντας τη συσσώρευση λίπους. Αυτό το δυναμικό δίδυμο αποτελεί ένα νόστιμο, υγιεινό επιδόρπιο ή σνακ οποιαδήποτε στιγμή.

12 Καλαμπόκι + Φασόλια

Ενώ το να τρώτε κάτι που μπορεί να κάνει την κοιλιά σας να φουσκώνει μπορεί να μην ακούγεται ως ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος, είναι στην πραγματικότητα μια σταθερή στρατηγική. Η κατανάλωση μιας δίαιτας περιορισμένων θερμίδων που περιλαμβάνει δύο καθημερινές μερίδες οσπρίων πλούσια σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες βοηθά στην απώλεια βάρους πιο αποτελεσματικά από μια δίαιτα ισοδύναμης με θερμίδες που δεν περιλαμβάνει φασόλια, λέει μια μελέτη στην Arya Atherosceloris . Εκτός από νόστιμη γεύση, ο συνδυασμός φασολιών με καλαμπόκι μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση των επιδράσεων αδυνατίσματος.

Το καλαμπόκι, όπως και οι μπανάνες, περιέχει ανθεκτικό άμυλο, ένα είδος υδατανθράκων που αποφεύγει την πέψη. Με τη σειρά του, το σώμα δεν είναι σε θέση να απορροφήσει τόσες από τις θερμίδες ή τη γλυκόζη του καλαμποκιού, μια θρεπτική ουσία που αποθηκεύεται ως λίπος εάν δεν καεί, βοηθώντας τις προσπάθειες απώλειας βάρους. Για να αποκομίσετε τα οφέλη, δημιουργήστε ένα νόστιμο συνοδευτικό με καλαμπόκι και φασόλια. Συνδυάστε σε μια κατσαρόλα καλαμποκι και φασόλια χωρίς αλάτι και βράστε σε μέτρια φωτιά. Καρυκεύουμε με αλεσμένο πιπέρι και κόλιανδρο.

Προσθέστε το μείγμα στα χόρτα για μια σαλάτα που κόβει τη μέση, χρησιμοποιήστε το ως γευστικό topper για ψητό κοτόπουλο ή τοποθετήστε το μείγμα σε μια φρυγανισμένη πίτα ολικής αλέσεως για ένα γρήγορο, εν κινήσει μεσημεριανό γεύμα.

13 Πατάτες + Πιπέρι
Χάρη στη δημοτικότητα των διαιτών χαμηλών υδατανθράκων, οι λευκές πατάτες έχουν μπει άδικα στη μαύρη λίστα. Ωστόσο, μια δεύτερη ματιά στην επιστήμη αποκαλύπτει ότι είναι στην πραγματικότητα ισχυροί δαμαστές της πείνας που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. Στην πραγματικότητα, Αυστραλοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πατάτες είναι πραγματικά πιο χορταστικές από το καστανό ρύζι και το πλιγούρι βρώμης πλούσιο σε φυτικές ίνες! Τα λαχανικά ρίζας είναι επίσης μια καλή πηγή καλίου που διώχνει το φούσκωμα, έτσι μπορούν να σας βοηθήσουν να φαίνεστε πιο αδύνατοι σχεδόν αμέσως.

Όμως, μόνο και μόνο επειδή οι πατάτες είναι ιδανικές δεν σημαίνει ότι οι αγαπημένες σας γαρνιτούρες με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες έχουν επίσης το πράσινο φως. Η πρότασή μας: Απολαύστε μισή ψητή πατάτα με λίγο ελαιόλαδο και φρέσκο ​​πιπέρι. Η πιπερίνη, η ισχυρή ένωση που δίνει τη γεύση του στο μαύρο πιπέρι, μπορεί να παρεμποδίσει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων -μια αντίδραση γνωστή ως αδιπογένεση- που μπορεί να σας βοηθήσει να κόψετε τη μέση σας, να μειώσει το σωματικό λίπος και να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης. Είναι τριπλή νίκη!

14 Γιαούρτι + Σμέουρα

Η κατανάλωση ενός συνδυασμού ασβεστίου και βιταμίνης D – μπορεί να μειώσει σημαντικά την απορρόφηση του κοιλιακού και του λίπους σε υπέρβαρους πληθυσμούς, σύμφωνα με μελέτη του Nutrition Journal .

Για να έχετε παρόμοια αποτελέσματα στο σπίτι, ξεκινήστε τη μέρα σας με λίγο απλό γιαούρτι 2% και προσθέστε βατόμουρα με φυτικές ίνες. Το φρούτο είναι μια εξαιρετική πηγή αδιάλυτων φυτικών ινών που ενισχύουν τα επίπεδα γκρελίνης – μιας ορμόνης που ελέγχει την πείνα. Επιπλέον, τα μούρα είναι γεμάτα με χημικές ουσίες που ονομάζονται πολυφαινόλες που βοηθούν στην απώλεια βάρους και μπορούν πραγματικά να σταματήσουν το σχηματισμό λίπους. Απολαύστε αυτό το νόστιμο δίδυμο ως γρήγορο πρωινό ή απογευματινό σνακ.

15 Σκόρδο + Ψάρι

Τα ψάρια φιλοξενούν μακριές αλυσίδες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία βοηθούν στη μείωση των τριγλυκεριδίων και στη μείωση της φλεγμονής. Είναι επίσης εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης για τη μυϊκή οικοδόμηση και όσο περισσότερους μύες έχετε στο σώμα σας, τόσο υψηλότερος είναι ο μεταβολικός σας ρυθμός. Ρίξτε το σκόρδο στο μείγμα και έχετε ένα θανατηφόρο όπλο για την καταπολέμηση του λίπους στην κοιλιά.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition Research and Practice , οι γυναίκες που κατανάλωναν 80 χιλιοστόγραμμα εκχυλίσματος σκόρδου την ημέρα για 12 εβδομάδες έχασαν βάρος και μείωσαν σημαντικά τον ΔΜΣ τους.

16 Καγιέν + Κοτόπουλο
Αρωματίζοντας το κοτόπουλο σας με μια δόση σκόνης καγιέν ανεβάζετε καύσεις. Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, όπως τα πουλερικά, όχι μόνο ενισχύουν τον κορεσμό, αλλά βοηθούν επίσης τους ανθρώπους να κάψουν γεύματα λίπους, σύμφωνα με μια μελέτη του Journal of the American College of Nutrition . Στην πραγματικότητα, η μακροεντολή αύξησε τη θερμογένεση μετά το γεύμα κατά 100 τοις εκατό!

Αν νομίζατε ότι δεν θα μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερο από αυτό, ξανασκεφτείτε το! Οι ερευνητές λένε ότι το πιπέρι τσίλι μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση του επίμονου λίπους στην κοιλιά! Αν μας ρωτάτε, δεν υπάρχει καλύτερος λόγος να πασπαλίζετε λίγο πάνω στο κοτόπουλο σας πριν βγει στη σχάρα.

17 Λευκό Τσάι + Λεμόνι

Το λευκό τσάι λειτουργεί με τρεις διαφορετικούς τρόπους για να βοηθήσει στην απομάκρυνση του λίπους από το σώμα μας. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition and Metabolism έδειξε ότι το λευκό τσάι μπορεί ταυτόχρονα να ενισχύσει τη λιπόλυση (τη διάσπαση του λίπους) και να εμποδίσει τη λιπογένεση (το σχηματισμό λιποκυττάρων). Στη συνέχεια, προσθέστε λίγο λεμόνι στο τσάι σας για να αυξήσετε την πρόσληψη βιταμίνης C.

Οι συμμετέχοντες αύξησαν την καύση λίπους έως και 30 τοις εκατό κατά τη διάρκεια μιας προπόνησης όταν είχαν επαρκή επίπεδα βιταμίνης C, σύμφωνα με μια μελέτη . 

18 Σμέουρα + Καρύδια

Σε μια μελέτη European Journal of Endocrinology , οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι όσοι η διατροφή τους ήταν συμπληρωμένη με αδιάλυτες φυτικές ίνες είχαν υψηλότερα επίπεδα γκρελίνης, μιας ορμόνης που ελέγχει την πείνα. Ένα φλιτζάνι από αυτά τα μικρά ρουμπινί κοσμήματα έχει 8 γραμμάρια φυτικών ινών! Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες βοηθούν στην τροφοδοσία των υγιών βακτηρίων στο έντερο σας, προκαλώντας την παραγωγή ενός λιπαρού οξέος που μειώνει τη φλεγμονή σε όλο το σώμα σας.

Ο συνδυασμός αυτών των σφαιρών που καίνε λίπος με καλά πολυακόρεστα λίπη, όπως αυτά που βρίσκονται στα καρύδια, ενεργοποιεί γονίδια που μειώνουν την αποθήκευση λίπους και βελτιώνουν τον μεταβολισμό της ινσουλίνης. Με περίπου 13 γραμμάρια ανά μερίδα μιας ουγγιάς, τα καρύδια είναι μία από τις καλύτερες διατροφικές πηγές αυτών των λιπών.

19 Κολοκυθόσποροι + Πράσινοι
Μια ουγγιά σπόρων έχει οκτώ γραμμάρια πρωτεΐνης – περισσότερες από ένα αυγό ή αμύγδαλα – και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά για επίπεδη κοιλιά, όπως φυτικές ίνες, ψευδάργυρο και κάλιο, τα οποία είναι βασικά για την οικοδόμηση και την αποκατάσταση των μυών. Πασπαλίστε τα σε σαλάτες για κάθε επιπλέον δόση από ίνες και για επίπεδη κοιλιά.

20 Γλυκοπατάτες + Ελληνικό γιαούρτι

Όταν πρόκειται για απώλεια βάρους, καύση λίπους και καύσιμο φυσικής κατάστασης, λίγα τρόφιμα είναι πιο ισχυρά από το γιαούρτι. Γιατί να προτιμήσετε τα ελληνικά από τα ευρωπαικά; Πρώτον, το ελληνικό γιαούρτι παρέχει έως και διπλάσια πρωτεΐνη από το κανονικό γιαούρτι για την ίδια ποσότητα θερμίδων, καθιστώντας το πιο χορταστικό.

Οι γλυκοπατάτες, από την άλλη πλευρά, είναι ο βασιλιάς των υδατανθράκων βραδείας πέψης, που σας κάνουν να νιώθετε χορτάτοι και γεμάτοι ενέργεια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Μεταξύ των μαγικών συστατικών εδώ είναι τα καροτενοειδή, αντιοξειδωτικά που σταθεροποιούν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία εμποδίζει τη μετατροπή των θερμίδων σε λίπος. 

21 Νερό + Εσπεριδοειδή
Το βλέπεις να κάθεται εκεί κάθε φορά που κάθεσαι και περιμένεις ένα μασάζ. Το νερό του σπα – μια κανάτα με παγωμένο νερό με κομμένα ολόκληρα λεμόνια, πορτοκάλια ή γκρέιπφρουτ – είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για τα ζαχαρούχα ποτά. Οι φλούδες εσπεριδοειδών προσθέτουν d-λιμονένιο, ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που διεγείρει τα ηπατικά ένζυμα, βοηθώντας στην απαλλαγή του σώματος από τις τοξίνες και την απομάκρυνση του λίπους από το σύστημά σας.

22 Μαύρη Σοκολάτα + Μήλα
φέτες μήλου σοκολάτα φυστικοβούτυρο καρύδι

Η μαύρη σοκολάτα είναι κάτι περισσότερο από ένα ευχάριστο επιδόρπιο – είναι θεϊκή για τη μέση σας. Μια πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι τα αντιοξειδωτικά του κακάο εμπόδιζαν τα εργαστηριακά ποντίκια να αποκτήσουν υπερβολικό βάρος και στην πραγματικότητα μείωσαν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους. Μια ξεχωριστή μελέτη στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα διαπίστωσε ότι τα μικρόβια του εντέρου στο στομάχι μας ζυμώνουν τη σοκολάτα σε υγιείς για την καρδιά, αντιφλεγμονώδεις ενώσεις που διακόπτουν τα γονίδια που συνδέονται με την αντίσταση στην ινσουλίνη και τη φλεγμονή.

Για να ενισχύσετε τα αποτελέσματα, δοκιμάστε να συνδυάσετε τη σοκολάτα σας (τουλάχιστον 70% κακάο) με μερικές φέτες μήλου. Το φρούτο επιταχύνει τη διαδικασία ζύμωσης του εντέρου σας, οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση της φλεγμονής και του βάρους .

23 Ρικότα + Μούρα

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Διατροφής στο Πανεπιστήμιο του Τενεσί, η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε ασβέστιο όπως η ρικότα μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να μεταβολίσει το λίπος πιο αποτελεσματικά. Συμπληρώστε με μούρα, τα οποία περιέχουν πολυφαινόλες, ισχυρές φυσικές χημικές ουσίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος – ακόμη και να σταματήσουν το σχηματισμό λίπους.

Στην πραγματικότητα, σε μια πρόσφατη μελέτη του Texas Woman’s University , οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το να ταΐζουμε ποντίκια με τρεις μερίδες μούρα την ημέρα μειώνεται ο σχηματισμός λιποκυττάρων έως και 73 τοις εκατό! Πολτοποιήστε 1 φλιτζάνι μούρα και αφήστε τα να μαριναριστούν στους δικούς τους χυμούς για μια ώρα και μετά ρίξτε τα με κουτάλι πάνω από τη ρικότα για ένα επιδόρπιο που αδυνατίζει την κοιλιά.

24 Ρεβύθια + Ελαιόλαδο
Ρεβύθια ψητά καρυκευμένα
Μπορεί να μην σκέφτεστε αυτές τις μικρές μπεζ σφαίρες ως υπερτροφή, αλλά ήρθε η ώρα να ξεκινήσετε. Υψηλά σε θρεπτικά συστατικά και διαλυτές φυτικές ίνες, τα ρεβίθια είναι ένα πρωταρχικό όπλο απώλειας βάρους, αυξάνοντας τα αισθήματα κορεσμού απελευθερώνοντας μια ορμόνη που καταστέλλει την όρεξη που ονομάζεται χολοκυστοκινίνη. Αναμειγνύονται άψογα με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (γεια σου χούμους!), το οποίο μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα σεροτονίνης στο αίμα, μιας ορμόνης που σχετίζεται με τον κορεσμό.

25 Αγγούρι + Μηλόξυδο
Φέτες αγγουριού μπαχαρικά ξύδι

Τα αγγούρια είναι περίπου 95 τοις εκατό νερό. Όχι μόνο θα σας ενυδατώσουν, αλλά θα ενισχύσουν και τις προσπάθειές σας για απώλεια βάρους χάρη στην περιεκτικότητά τους σε H2O και στις χαμηλές θερμίδες. Ένα cuke μεσαίου μεγέθους περιέχει μόνο περίπου 45 θερμίδες, ώστε να μπορείτε να απαλλαγείτε από ενοχές, αλλά από μόνες τους μπορεί να είναι κάπως βαρετό. Για πρόσθετη γεύση , δοκιμάστε να τα περιχύσετε με μηλόξυδο, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι «ενεργοποιεί» γονίδια που απελευθερώνουν πρωτεΐνες που διασπούν το λίπος.

Σε μια μελέτη 175 υπέρβαρων Ιαπώνων ανδρών και γυναικών, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχοντες που έπιναν 1 ή 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο καθημερινά για 12 εβδομάδες μείωσαν σημαντικά το σωματικό τους βάρος, τον ΔΜΣ, το σπλαχνικό λίπος και την περίμετρο της μέσης.

26 Ζεστή Σάλτσα + Αυγά
καυτερή σάλτσα στα αυγά
Η καυτή σάλτσα είναι πλούσια σε καψαϊκίνη, μια ένωση που έχει αποδειχθεί ότι καταστέλλει την όρεξη και ενισχύει τη θερμογένεση —την ικανότητα του σώματος να καίει λίπος ως ενέργεια. Μια καλά αναφερόμενη μελέτη από Καναδούς ερευνητές διαπίστωσε ότι όταν οι άντρες έτρωγαν ορεκτικά με καυτερή σάλτσα (η οποία έχει μηδενικές θερμίδες ανά κουταλάκι του γλυκού), έτρωγαν περίπου 200 λιγότερες θερμίδες στα αργότερα γεύματα από εκείνους που δεν το έκαναν. Περιχύστε αυτό το φλογερό καρύκευμα πάνω από τα αυγά και το λίπος θα τσιτσιρίσει. Τα αυγά είναι εξαιρετικές πηγές του διάσημου όπλου απώλειας βάρους που λέγεται αργινίνη.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η χορήγηση του αμινοξέος σε παχύσαρκες γυναίκες για 12 εβδομάδες είχε ως αποτέλεσμα μια μέση μείωση του μεγέθους της μέσης κατά 7 εκατοστά και μέση απώλεια βάρους 6,5 κιλών, σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Dietary Supplements .

27 Τσιπς μαύρων φασολιών + γκουακαμόλε

Ναι, το διάβασες σωστά έχετε την άδειά μας να φάτε πατατάκια—εφόσον αποτελούν την ποικιλία απο θρεπτικά συστατικά μαζί με το αβοκάντο – το κύριο συστατικό της γουακαμόλε – περιέχει υγιή μονοακόρεστα λίπη που περιέχουν ελαϊκό οξύ, το οποίο βοηθά στην ηρεμία του αισθήματος πείνας.

28 Σταφιδόψωμο + Φυστικοβούτυρο
Αν και αυτός ο κρεμώδης και γλυκός συνδυασμός έχει απολαυστική γεύση, διατροφικά είναι υγιεινός. Οι σταφίδες στο ψωμί παρέχουν φυσική γλυκύτητα, η οποία βοηθά στη μείωση της λαχτάρας για ζάχαρη , ενώ η βιταμίνη Β6 και τα πλούσια σε μαγγάνιο δημητριακά ολικής αλέσεως βοηθούν στην τόνωση της διάθεσής, καθιστώντας το ιδανικό για επιθέσεις με απογευματινά σνακ.

Το βούτυρο ξηρών καρπών συνεισφέρει σε υγιή λίπη που καταστρέφουν την πείνα και μια συμπαγή πρωτεΐνη χωρίς κρέας. Για να κρατήσετε μακριά τα περιττά κιλά, φροντίστε να αγοράσετε ποικιλίες χωρίς υδρογονωμένα έλαια που βλάπτουν την υγεία (και πρόσθετη ζάχαρη).

29 Κρακέρ ολικής αλέσεως + τόνος
Το απλό κράκερ παρασκευάζεται με μόλις τρία συστατικά, εκ των οποίων το σιτάρι ολικής αλέσεως πλούσιο σε φυτικές ίνες είναι το πιο άφθονο. Ο χαμηλού κόστους, πλούσιος σε πρωτεΐνες τόνος αποτελεί μια νόστιμη προσθήκη κράκερ και είναι μια στερεή πηγή δοκοσαεξανοϊκού οξέος. Αυτός ο τύπος ωμέγα-3 ρυθμίζει προς τα κάτω τα γονίδια λίπους στο στομάχι, εμποδίζοντας τα λιποκύτταρα να μεγαλώσουν και σας κρατά σε τροχιά προς τον στόχο περικοπής.

30 Baby Carrots + Hummus
Καρότα και χούμους

Εκτός από την παροχή υγιούς λίπους, φυτικών ινών και πρωτεΐνης που τροφοδοτεί την απώλεια βάρους στο πιάτο σας, αυτό το αλμυρό δίδυμο είναι γεμάτο με νερό που γεμίζει την κοιλιά, βιταμίνη Α (η οποία βοηθά το σώμα να συνθέσει πρωτεΐνη) και μαγνήσιο, ένα μέταλλο που βοηθά στην τόνωση της λιπόλυσης , μια διαδικασία με την οποία το σώμα σας απελευθερώνει λίπος από τα αποθέματά του. Εάν έχετε την τάση να τρώτε σνακ μακριά από το σπίτι, αναζητήστε δοχεία χούμους μίας μερίδας και ρίξτε τα λαχανικά σας σε μια πλαστική σακούλα σνακ για να αποκομίσετε τα οφέλη εν κινήσει.

31 Μήλα + Φυστικοβούτυρο
Τραγανά, χορταστικά (χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε νερό και φυτικές ίνες) και γεμάτα με θρεπτικά συστατικά, τα μήλα είναι ένα από τα καλύτερα φρούτα για απώλεια βάρους. Η επάλειψη με εξ ολοκλήρου φυσικό φυστικοβούτυρο προσθέτει μια κρεμώδη υφή και αργής πέψης, υγιή για την καρδιά μονοακόρεστα λιπαρά στην εξίσωση, που κρατά την κοιλιά σας χορτασμένη μέχρι το επόμενο γεύμα σας.

Μπόνους: Τα φιστίκια είναι κορυφαία πηγή γενιστεΐνης και ρεσβερατρόλης, δύο θρεπτικών συστατικών που βοηθούν στη μείωση της δράσης των γονιδίων που αποθηκεύουν λίπος.

Εντατικό έλαιο σύσφιξης σώματος με μίξη βοτάνων. Κισσός.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr