Το “αντιγηραντικό” χτένισμα που είναι στην επικαιρότητα και χαρίζει εφέ άμεσου lifting στο πρόσωπο.

Το “αντιγηραντικό” χτένισμα που είναι στην επικαιρότητα και χαρίζει εφέ άμεσου lifting στο πρόσωπο.

Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να φτιάξετε την αλογοουρά, που χαρίζει εφέ άμεσου lifting στο πρόσωπο.

-το πιλέγουν τώρα celebrities και royals

Βίκυ Χριστοπούλου

Η λίστα με τις τάσεις ομορφιάς ανανεώνεται διαρκώς. Υπάρχουν όμως κάποιες κλασικές αξίες, που όσα χρόνια και να περάσουν, βρίσκουν πάντα τη θέση τους σε αυτές. Case in point η ψηλή αλογοουρά, η οποία για μία ακόμα χρονιά αποτελεί το Νο.1 γρήγορο και εύκολο χτένισμα για κάθε περίσταση.

Η σύγχρονη εκδοχή της, εκείνη που έχει αγαπηθεί όσο καμία άλλη από celebrities, αλλά και royals, είναι “παιδί” του hairstylist Patrick Wilson και ακούει στο όνομα Patch Snatch.

Το “αντιγηραντικό” χτένισμα που επιλέγουν τώρα celebrities και royalsGetty Images
Το ύψος κάθε αλογοουράς είναι καθοριστικό για το τελικό αποτέλεσμα. Μια ψηλή αλογοουρά χαρίζει girly χαρακτήρα σε κάθε εμφάνιση, ενώ μια χαμηλή ένα ανδρόγυνο στιλ. Το λεγόμενο Patch Snatch ponytail λοιπόν στερεώνεται στη νοητή οριζόντια γραμμή που δημιουργείται από τα αφτιά μέχρι το πίσω μέρος του κεφαλιού, κάνοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου να δείχνουν πιο ανορθωμένα και νεανικά.


Όπως εξηγεί ο Wilson η ακριβής τοποθέτηση της αλογοουράς διαφέρει από άτομο σε άτομο, καθώς σημαντικό ρόλο παίζει το σχήμα του προσώπου του. “Μου αρέσει να χρησιμοποιώ το περίγραμμα του προσώπου, ακολουθώντας τη γωνία των ζυγωματικών και το ύψος των ματιών για να διασφαλίσω ότι η αλογοουρά δεν θα είναι ούτε πολύ ψηλά ή πολύ χαμηλά”, λέει.


Για να αντιγράψετε το “αντιγηραντικό” αυτό χτένισμα, ξεκινήστε εφαρμόζοντας ένα ενυδατικό έλαιο στα μήκη και στεγνώνοντας τα μαλλιά προς τα πίσω, δηλαδή προς τη φορά που θα στερεωθεί η αλογοουρά. Στη συνέχεια, ψεκάστε τη βούρτσα σας με hairspray και χρησιμοποιήστε την για να μαζέψετε τα μαλλιά πίσω πετυχαίνοντας ένα sleek look. Αφού στερεώσετε την αλογοουρά στο σωστό σημείο για το δικό σας πρόσωπο, τιθασεύστε τις φύτρες με ένα μικρό βουρτσάκι και καλύψτε το λαστιχάκι με μία τούφα από τα μαλλιά σας. Ολοκληρώστε το hairstyle σας με λίγο hairspray και μια μικρή ποσότητα ελαίου στα μήκη.

www.harpersbazaar.gr

Έλαιο αργκάν 50ml

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr