Σουσάμι και μέλι στο δέρμα για ελαστικότητα και επανόρθωση φθοράς.

Σουσάμι και μέλι στο δέρμα για ελαστικότητα και επανόρθωση φθοράς.

Η δράση του σησαμέλαιου στο δέρμα:

Αντιοξειδωτικό δηλαδή καταπολεμά τις βλάβες του δέρματος από τις ελεύθερες ρίζες.Αντιμικροβιακό δηλαδή σκοτώνει τα βλαβερά μικρόβια και σταματά την εξάπλωσή τους.Αντιφλεγμονώδες δηλαδή μειώνει το πρήξιμο, την ερυθρότητα και τη φλεγμονή δίνοντας άμεση ανακούφιση στο δέρμα.
Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της χρήσης σησαμέλαιου στο δέρμα είναι ότι κατατάσσεται χαμηλά στην κωμικογονική κλίμακα, δηλαδή δεν φράζει τους πόρους του δέρματος. 

Απολεπιστικό και λαμπρυντικό δέρματος
Οι φυσικές ιδιότητες του ελαίου του σουσαμιού αφαιρούν τη βρωμιά, τη λιπαρότητα και τα βακτήρια από το δέρμα αφήνοντας πίσω τους ένα φυσικό λαμπερό, απαλό και ελαστικό δέρμα.. Είναι επίσης θεραπευτής βλαβών δέρματος
Το λάδι αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του δέρματος και την αναζωογόνηση, προάγοντας έτσι τη γρήγορη ανάκτηση των κατεστραμμένων κυττάρων. Στοιχεία όπως ο ψευδάργυρος, ο χαλκός, το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το μαγγάνιο που περιέχονται μπορούν να επιδιορθώσουν τον ουλώδη ιστό και να αναγεννήσουν νέα κύτταρα του δέρματος.

Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί σε δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα, το πόδι του αθλητή και η ερυθρότητα;

Υλικά που θα χρειαστείτε.

20 κουταλιές σησαμέλαιο

3 κουταλάκια του γλυκού κρέμα γάλακτος, μερικώς αποβουτυρωμένη.

1 κρόκο αυγού.

1 κουταλάκι θαλασσινό αλάτι.

Μία κουταλιά σκόνη λεκιθίνης.

4 κουταλιές ξύδι από μηλίτη

1 κουταλάκι μέλι.

Αρωματικό λάδι αν θέλετε. Είναι προαιρετικό.

Ανακατεύεται καλά το 1/5 του σησαμελαίου, μαζί με την κρέμα σας, τον κρόκο αυγού και το θαλασσινό αλάτι. Αφού τα αναμίξετε, στη συνέχεια προσθέτε τε στα παραπάνω υλικά, 4 κουταλιές σησαμελαίου και τη λεκιθίνη. Ανακατεύεται ξανά. Ακολούθως, προσθέτε τε το ξύδι του μηλίτη, το μέλι, το υπόλοιπο σησαμέλαιο καθώς και λίγες σταγόνες αρωματικό λάδι αν το επιθυμείτε. Ανακατέψτε ξανά όλο το παρασκεύασμα σας, μέχρι να ομογενοποιηθεί και μετά βάλτε την κρέμα σας, σε ένα δικό σας βαζάκι με ετικετούλα. Καλύτερα να μπει αμέσως στο ψυγείο για να διατηρεί αναλλοίωτα όλα τα θρεπτικά συστατικά του.

Σύμφωνα με την Anita Guyton αυτή η θρεπτική κρέμα, είναι εξαιρετική για τα ξηρά δέρματα. Η κατάλληλη ώρα χρήσης είναι όταν την αλείφεται στο πρόσωπο σας καθώς κάνετε μπάνιο ή το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Τότε δρα και εισχωρεί καλύτερα. Τα ευεργετικά της αποτελέσματα φαίνονται άμεσα. Ειδικά όταν χρησιμοποιείται παράλληλα με μια ελαφριά υδατική κρέμα ημέρας.

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr