To πιο σημαντικό βήμα για πλήρως ενυδατωμένο δέρμα αν είσαι άνω των 40

To πιο σημαντικό βήμα για πλήρως ενυδατωμένο δέρμα αν είσαι άνω των 40

Η ενυδάτωση της επιδερμίδας είναι σημαντική σε κάθε ηλικία, με την υιοθέτηση της σωστής skincare ρουτίνας να ενδείκνυται από τα early 20s. Διότι μια σούπερ ενυδατωμένη επιδερμίδα διατρέχει λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσει λεπτές γραμμές και ρυτίδες νωρίτερα από το αναμενόμενο ή να ταλαιπωρηθεί από όλα τα προβλήματα της ξηρότητας και της αφυδάτωσης που μπορεί να προκύψουν (βλ. ξεφλούδισμα, ερυθρότητα, αίσθημα καύσου).

Εξού και η ενυδάτωση θεωρείται το Α και το Ω σε μια ρουτίνα περιποίησης, μιας και μια σωστά ενυδατωμένη επιδερμίδα είναι πιο καλά δομημένη και ανεκτική απέναντι σε κάθε είδους εξωτερικές απειλές που όλοι και όλες θα συναντήσουμε στην πορεία της ζωής μας.

Όσο μεγαλώνουμε δε, κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για ακόμα μεγαλύτερη θρέψη και αναζωογόνηση, ώστε να καθυστερήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο και με φυσικό τρόπο τα σημάδια της γήρανσης.

Ποιο είναι το πιο σημαντικό βήμα της κατάλληλης skincare ρουτίνας, αν έχεις ξεπεράσει τα 40 (και όχι μόνο); Η εφαρμογή μιας τονωτικής λοσιόν ή essence που θα βελτιώσει την υδρολιπιδική ασπίδα της επιδερμίδας ενώ θα κλειδώσει την υγρασία και θα καταπραΰνει το δέρμα χαρίζοντας μια μοναδική αίσθηση.

Το σημαντικότερο; Απλώνεται πανεύκολα ενώ χαρίζει μια πραγματική ανάσα δροσιάς, κάνοντας το δέρμα σου να δείχνει και να είναι λείο και μεταξένιο. Εφαρμόζεται αμέσως μετά τον καθαρισμό και πριν από το μακιγιάζ ή ακόμα και μόνη της.

Tip: Μπορείς επίσης να αναμείξεις τη λοσιόν σου με το foundation για να αραιώσεις τη σύστασή του και να κάνεις πιο ανάλαφρη την απόχρωση στο δέρμα σου, ώστε να δείχνει απόλυτα φυσικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr