Ντύσιμο που κόβει χρόνια: 10 τρόποι να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη

Ντύσιμο που κόβει χρόνια: 10 τρόποι να δείχνεις 10 χρόνια νεότερη

Το να ντύνεσαι με ρούχα που «αφαιρούν χρόνια» δε σημαίνει πως πρέπει να μιμηθείς το στυλ των νεαρών γυναικών, ούτε να κρύβεσαι κάτω από σκούρα χρώματα και φαρδιά ρούχα. Αντίθετα, πρέπει να αναδεικνύεις το δικό σου στιλ, να τονίζεις την προσωπικότητά σου, να νιώθεις καλά με το σώμα σου και να αποπνέεις αυτοπεποίθηση και σοφία – χαρακτηριστικά που απέκτησες με κόπο μέσα στα χρόνια και, καλώς ή κακώς, δεν τα έχουν οι 20άρες! Αν θες, μπορείς να ακολουθήσεις και τις παρακάτω 10 συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να φαίνεστε και να αισθάνεστε ακόμα πιο νέα!

Πες «ναι» στα σχέδια και τα έντονα χρώματα


Τα ρούχα με έντονα χρώματα και σχέδια χαρίζουν στο look σου νεανική φρεσκάδα και σε δείχνουν πιο ανάλαφρη. Επίσης, κολακεύουν την επιδερμίδα πολύ περισσότερο από τις μονοχρωμίες και κυρίως από το total black που μπορεί να κάνει το πρόσωπό σου να δείχνει πιο κουρασμένο.

Φόρεσε κάτι λευκό κοντά στο πρόσωπο


Μια μπλούζα ή ένα πουκάμισο με λευκό γιακά ή λευκό κολάρο θα φωτίσουν το πρόσωπό σου και θα το κάνουν να δείχνει πιο φρέσκο και νέο.

Στήριξε σωστά το στήθος σου

Η χαλάρωση είναι το κυριότερο πρόβλημα του στήθους. Κάνε μια σωστή μέτρηση στο στήθος σου και επίλεξε το κατάλληλο νούμερο σουτιέν για να αντιμετωπίσεις αυτό το πρόβλημα.

Φόρεσε μεγάλα κοσμήματα


Όσο κλασικό κι αν είναι το στυλ σου μπορείς πανεύκολα να το κάνεις να δείχνει πιο ανάλαφρο με ένα επιβλητικό αξεσουάρ. Ένα μονό εντυπωσιακό σκουλαρίκι, ένα μοντέρνο κολιέ πάνω από ένα λιτό μαύρο φόρεμα ή ένα πολύχρωμο βραχιόλι, θα σε κάνουν σίγουρα να φαίνεσαι μικρότερη.

Διάλεξε τα κατάλληλα παπούτσια


Όσο περνούν τα χρόνια, είναι προτιμότερο να επιλέγεις κομψά και λιτά παπούτσια, όπως μπαλαρίνες, ψηλοτάκουνες γόβες ή μποτάκια.

Προτίμησε ζεστούς τόνους
Αν είσαι ξανθιά προτίμησε ζεστούς τόνους. Με τα χρόνια το δέρμα χάνει το ζεστό του χρώμα και οι ψυχρές αποχρώσεις επιδεινώνουν αυτή την κατάσταση. Έτσι προτίμησε βαφές ή ανταύγειες σε θερμές αποχρώσεις. Αν είσαι πιο τολμηρή μπορείς να προτιμήσεις και μια κόκκινη βαφή!

Σημασία δεν έχουν μόνο τα ρούχα αλλά και η υφή τους!
Κατά κανόνα όσο πιο λεία είναι η υφή ενός υλικού τόσο πιο νεανικό είναι το στυλ του. Προτίμησε τα φυσικά υλικά (βαμβάκι, μετάξι, λινό κ.λπ.) και όχι τα συνθετικά που σπάνια εφαρμόζουν καλά στο σώμα, τονίζοντας τις ατέλειες.

Ανάδειξε τα «σωστά» σημεία του σώματός σου
Δεν χρειάζεται να φοράς ρούχα που καλύπτουν ολόκληρο το σώμα σου, επέλεξε κομμάτια που αφήνουν εκτεθειμένη μια μικρή επιφάνεια. Απλά πρέπει να επιλέξεις εκείνα τα σημεία που «γερνάνε» πιο δύσκολα, όπως οι ώμοι και η πλάτη, αντί για τον λαιμό, το ντεκολτέ ή τα γόνατα που φανερώνουν την ηλικία .

Διάλεξε καθαρές γραμμές


Καθώς μεγαλώνουμε οι γραμμές του σώματος γίνονται όλο και πιο «απαλές». Προσπάθησε να αποφύγεις υπερβολικά φαρδιά και άμορφα ρούχα και προτίμησε ρούχα με καθαρές γραμμές που θα αναδεικνύουν τι σιλουέτα σου.

Μην χάνεις το προσωπικό σου στυλ
Ίσως το πιο σημαντική συμβουλή είναι να διατηρείς το υπέροχο, προσωπικό σου στιλ όσα χρόνια κι αν περάσουν! Η ομορφιά και η φρεσκάδα σου ξεκινάει πρώτα απ’ όλα από μέσα σου, κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάς ποτέ.

www.mama365.gr

Δηλητήριο φιδιού-Σέρουμ άμεσου αποτελέσματος. Ελιξίριο φυσικού μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr