Self-care: Κάνουμε βαθύ καθαρισμό προσώπου στο σπίτι

Self-care: Κάνουμε βαθύ καθαρισμό προσώπου στο σπίτι

Τα τρία απλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να κάνετε και εσείς βαθύ καθαρισμό προσώπου στο σπίτι.

Ο καθαρισμός προσώπου είναι μια διαδικασία που αφορά όλες τις γυναίκες, ανεξαρτήτως ηλικίας και τύπο δέρματος. Επειδή όμως οι συχνές επισκέψεις στην επαγγελματία αισθητικό απαιτούν χρόνο και χρήμα, διαβάστε πώς μπορείτε να καθαρίσετε την επιδερμίδα σας μόνη σας, πάντα με φυσικούς τρόπους.

Βήμα 1ο: Καθαρισμός με ατμό

Θα χρειαστείτε ένα μπολ με βραστό νερό, στο οποίο θα έχετε ρίξει λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας για το κανονικό δέρμα, χαμομήλι για το ξηρό δέρμα ή χυμό λεμονιού για το λιπαρό δέρμα. Πλησιάστε για 5 λεπτά το πρόσωπό σας στο μπολ και καλύψτε το κεφάλι σας με μία πετσέτα, ώστε να εγκλωβίσετε τον ατμό.

Βήμα 2ο: Μάσκα απολέπισης

Αφού καταφέρατε να ανοίξετε τους πόρους σας με τη βοήθεια του ατμού, ήρθε η στιγμή να τους καθαρίσετε. Αποφύγετε τα απολεπιστικά με μεγάλους κόκκους που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σας και επιλέξτε την παρακάτω φυσική συνταγή για να φτιάξτε τη δική σας μάσκα απολέπισης.

Θα χρειαστείτε 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 κουταλιά της σούπας βρώμη και 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι. Αναμείξτε τα υλικά σε ένα μπολ και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας με κυκλικές κινήσεις. Αφήστε τη μάσκα για 10-15 λεπτά και ξεπλύνετε με ζεστό νερό.

Τα κομμάτια βρώμης θα βοηθήσουν στην απομάκρυνση των ρύπων και των νεκρών κυττάρων του δέρματός σας, ενώ το γιαούρτι και το μέλι θα ενυδατώσουν το δέρμα σας.

Βήμα 3ο: Ενυδάτωση

Απλώστε στην επιδερμίδα του προσώπου σας το ενυδατικό προϊόν της αρεσκείας σας.

Επαναλάβετε τη συγκεκριμένη διαδικασία μία φορά τον μήνα για λαμπερό και απαλό δέρμα!

imommy.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr