3 DIY after sun μάσκες μαλλιών που όντως “δουλεύουν” και χαρίζουν ενυδάτωση και λάμψη

3 DIY after sun μάσκες μαλλιών που όντως “δουλεύουν” και χαρίζουν ενυδάτωση και λάμψη

Φτιάξε μόνη σου σπιτικές μάσκες μαλλιών που θα κάνουν θαύματα στα ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα από τον ήλιο μαλλιά σου.

Σοφία Ιωάννου

Οι DIY μάσκες μαλλιών έχουν γίνει ένα μεγάλο trend τα τελευταία χρόνια, αφού αποτελούν την αγαπημένη ασχολία μεγάλης μερίδας γυναικών, που έγινε ακόμα πιο δημοφιλής ύστερα από τα δύο χρόνια πανδημίας και αναγκαστικού περιορισμού στο σπίτι.

Γιατί είναι αλήθεια ότι, αποτελεί μεγάλη ευχαρίστηση το γεγονός ότι μπορείς να φτιάξεις μόνη σου σπιτικές μάσκες μαλλιών για ενυδάτωση, λάμψη, αναδόμηση και για όποια άλλη ανάγκη θεωρείς ότι έχουν τα μαλλιά σου. Στα συν ότι γνωρίζεις την προέλευση των υλικών, τα οποία μπορείς εύκολα να προμηθευτείς σε πολύ καλές τιμές και πολλά εξ αυτών υπάρχουν ήδη στην κουζίνα σου. Το γεγονός δε ότι μπορείς να τις φτιάξεις σε χρόνο dt και να τις εφαρμόσεις στον χρόνο και στον χώρο που βολεύει εσένα, δίνει ακόμα ένα plus στις DIY μάσκες.

Ένας λόγος παραπάνω λοιπόν όταν αυτές οι σπιτικές μάσκες βοηθούν τα μαλλιά σου να “συνέλθουν” από την ταλαιπωρία που υφίστανται εξαιτίας της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο. Γιατί είμαι σίγουρη ότι, ενόψει διακοπών, θα θες να κάτσεις με τις ώρες στον ήλιο, να μαυρίσεις, να κάνεις τα μπάνια σου, και γενικά να χαρείς το καλοκαίρι. Όσο προσεκτική και να είσαι με την ηλιακή ακτινοβολία (και πολύ καλά κάνεις και είσαι), το μόνο δεδομένο είναι ότι τα μαλλιά σου θα εκτεθούν σε πολύ υψηλές θερμοκραασίες, υγρασία, αέρα αλλά και το θαλασσινό αλάτι. Παράγοντες που μόνο φθορά μπορούν να προκαλέσουν στην τρίχα, με τη θαμπάδα, την αφυδάτωση και την ξηρότητα να καραδοκούν. Τα μαλλιά σου επομένως κάθε άλλο παρά λαμπερά θα δείχνουν.

Κι σε αυτό το σημείο είναι που μπαίνει η σωστή περιποίηση των μαλλιών σου, τόσο κατά τη διάρκεια της ηλιοθεραπείας όσο και μετά το μπάνιο στη θάλασσα. Γιατί δεν είναι μόνο η επιδερμίδα του σώματος και του προσώπου μας που χρειάζεται ενυδάτωση και after sun προϊόντα, αλλά και τα μαλλιά και το τριχωτό μας.

Tip: Εκτός από τη σωστή περιποίηση μετά την έκθεση στον ήλιο, καλό είναι να ψεκάζεις τα μαλλιά σου με κάποιο αντηλιακό μαλλιών, τόσο όσο είσαι στην παραλία όσο και στις βόλτες σου καθημερινά. Μην ξεχνάς το καπέλο ή κάποιο μαντήλι στα μαλλιά, ώστε να προστατεύεις και το τριχωτό!

Δες παρακάτω 3 DIY συνταγές για μάσκες μαλλιών που θα βοηθήσουν στην αναδόμησή τους, θα επαναφέρουν τη λάμψη τους, ώστε να έχεις υγιή, υπέροχα μαλλιά καθ’ όλη τη διάρκεια των διακοπών σου.

#1. Αν τα μαλλιά σου χρειάζονται ενδυνάμωση, δοκίμασε τη μάσκα μαλλιών με ελαιόλαδο και μπανάνα:

Η μπανάνα ενυδατώνει και χαρίζει υγρασία στα κατεστραμμένα, ξηρά και άτονα μαλλιά, μιας και είναι πλούσια σε βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία (βλ. κάλιο) που όχι μόνο δυναμώνει την τρίχα αλλά και εξισορροπεί το pH του τριχωτού. Το ελαιόλαδο από την άλλη είναι πλούσιο σε υγιή λιπαρά και βιταμίνη Ε, στοιχεία που κάνουν τα μαλλιά να λάμπουν. Το ελαιόλαδο είναι επίσης ιδανικό σε περιπτώσεις που η τρίχα είναι επιρρεπής σε σπάσιμο και ψαλίδα.

Θα χρειαστείς μια ώριμη μπανάνα και μια κ.σ. ελαιόλαδο. Λιώσε τη μπανάνα και πρόσθεσε το λάδι στο μπλέντερ, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί μια κρεμώδης, αφράτη μάσκα. Εφάρμοσέ τη στο ντουζ, μετά το λούσιμο, και άφησέ τη να δράσει για 10-15′. Ξέπλυνε πολύ καλά με χλιαρό ή κρύο νερό.

#2. Αν θες να καταπολεμήσεις το ενοχλητικό φριζάρισμα, φτιάξε μια μάσκα με γιαούρτι:

Το γαλακτικό οξύ που περιέχεται στο γιαούρτι ενυδατώνει τα μαλλιά – και ως γνωστόν, ενυδατωμένα μαλλιά = λιγότερο φριζάρισμα. Επίσης, όταν ξεβγάζεται το γιαούρτι από την τρίχα, βοηθάς στην απομάκρυνση νεκρών κυττάρων από το στέλεχος της τρίχας. Το γιαούρτι μπορεί να αναμειχθεί με οποιοδήποτε άλλο υλικό επιθυμείς, ανάλογα με τις ανάγκες των μαλλιών σου. Για παράδειγμα, το μέλι σε συνυασμό με γιαούρτι βοηθά τα μαλλιά να συγκρατήσουν την απαραίτητη υγρασία, ενώ συνδυαστικά με λάδι καρύδας μπορεί να βοηθήσει στην τριχόπτωση, και με ελαιόλαδο να χαρίσει λάμψη στην τρίχα.

#3. Αν υποφέρεις από ξηρότητα, δοκίμασε το λάδι καρύδας

Το λάδι καρύδας απορροφάται πολύ εύκολα από την τρίχα λόγω των λιπαρών οξέων, κάνοντάς το ιδανικό για αφυδατωμένα μαλλιά, αλλά και για μαλλιά με πολύ χοντρή τρίχα. Περιέχει βιταμίνη Ε που ευνοεί την ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών αλλά και ένα φυσικό UV φίλτρο που εμποδίζει τη φθορά από τον ήλιο. Επιπλέον, το λάδι καρύδας έχει και αντιμικροβιακές ιδιότητες όταν εφαρμόζεται στο τριχωτό, καταπολεμώντας έτσι την πιτυρίδα και καθαρίζοντας σε βάθος τους πόρους.

Άπλωσέ το στα μήκη των νωπών μαλλιών σου με τη βοήθεια μιας χτένας, κάνοντας ελαφρύ μασάζ με τα δάχτυλα τόσο στα μαλλιά όσο και στο τριχωτό. Άφησέ το να δράσει όσο περισσότερη ώρα μπορείς και ξέπλυνε καλά. Προσοχή: Αν έχεις πολύ λιπαρά μαλλιά, ίσως χρειαστεί να εφαρμόσεις μικρότερη ποσότητα για να μην τα βαρύνεις.

www.madamefigaro.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr