Αν πέφτουν οι βλεφαρίδες σας υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε!

Αν πέφτουν οι βλεφαρίδες σας υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει να σταματήσετε να κάνετε!

Οι βλεφαρίδες είναι πολύ ευαίσθητες και εύθραυστες και ένα σημείο που συνήθως ταλαιπωρείτε και δεν φροντίζετε. Αυτό που κάνετε συνήθως είναι να απλώνετε μάσκαρα και τέλος. Δεν τις ενυδατώνετε και δεν τις φροντίζετε ώστε να αναπτυχθούν σωστά και να παραμένουν απαλές. Αρκετές φορές σας έχουμε πει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε βάση πριν από τη μάσκαρα ενώ θα πρέπει για λίγες μέρες το χρόνο να τις αφήνετε ήσυχες. Οι διακοπές για παράδειγμα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία.

Στο συγκεκριμένο post όμως θα αναφερθούμε στις τρεις κακές συνήθειες που έχετε όσο αφορά τις βλεφαρίδες που πρέπει να σταματήσετε asap ειδικά αν τον τελευταίο καιρό πέφτουν.

Σωστό ντεμακιγιάζ: Δεν κοιμάστε ποτέ χωρίς να αφαιρέσετε ακόμη και το παραμικρό ίχνος μάσκαρα από τις βλεφαρίδες σας. Επιβάλλεται να χρησιμοποιείτε το ειδικό προϊόν για τα μάτια και ακόμη καλύτερα αν είναι διφασικό αφού περιέχει συστατικά που τις θρέφουν και τις προστατεύουν. Απλώστε μικρή ποσότητα σε ένα δίσκο και τον ακουμπάτε απαλά πάνω στο μάτια σας. Σταματάτε μόνο όταν είναι απόλυτα καθαρός.

 

Ταλαιπωρείτε τις βλεφαρίδες όπως και τα μάτια σας τρίβοντας τα: Τόσο οι βλεφαρίδες όσο και η περιοχή των ματιών θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Εσείς τρίβετε τα μάτια σας με μανία ειδικά αν έχετε περάσει αρκετές ώρες μπροστά από τον υπολογιστή. Σας καταλαβαίνουμε αλλά σας παρακαλούμε να το σταματήσετε σήμερα κιόλας. Το ίδιο κάνετε και την ώρα του ντεμακιγιάζ. Δεν τρίβετε με το βαμβάκι ή με το υγρό προϊόν καθαρισμού. Απλά ακουμπάτε και ταμπονάρετε.

Extra φροντίδα: Οι βλεφαρίδες είναι τριχούλες. Πρέπει να τις αντιμετωπίζετε ακριβώς όπως και τα μαλλιά σας. Πρέπει να είναι καθαρές, ενυδατωμένες και λαμπερές. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να τις καθαρίζετε καθημερινά και να απλώνετε αιθέρια και φυσικά έλαια ή ορούς που τις δυναμώνουν. Θα τα βρείτε στο φαρμακείο αλλά και το αγαπημένο σας beauty κατάστημα. Πιστέψτε μας, αξίζει τον κόπο να ασχοληθείτε λίγο περισσότερο μαζί τους.

Φώτο: Unsplash

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr