4 τρόποι για να καταπολεμήσεις την κατακράτηση υγρών και έτσι να χάσεις βάρος

4 τρόποι για να καταπολεμήσεις την κατακράτηση υγρών και έτσι να χάσεις βάρος

Πες αντίο στο φούσκωμα!

 

Έχεις νιώσει ποτέ τόσο απίστευτα φουσκωμένη ή πρησμένη που πέρασες μία ολόκληρη ημέρα νιώθωντας άβολα μέσα στα ρούχα σου; Σύμφωνα με τις πιθανότητες, αυτό συνέβη λόγω κατακράτησης του νερού. Αυτό το συναίσθημα εκτός από το να σε κάνει να νιώθεις άβολα, μπορεί να αυξομειώσει το βάρος σου κατά 2 έως 4 κιλά, αρκετά για να δυσκολευτείς να κουμπώσεις το αγαπημένο σου τζην.

Το έξτρα νερό που υπάρχει στο σώμα σου, που συνήθως συγκεντρώνεται στην κοιλιά, τα πόδια και τα χέρια, δεν αποτελεί αιτία ανησυχίας. Ωστόσο, εάν δεν προσέξεις και εάν αντιμετωπίζεις κάτι τέτοιο συχνά ή σε υπερβολικό βαθμό, μπορεί να είναι σημάδι ότι πάσχεις από κάτι άλλο, όπως καρδιακή ή νεφρική νόσο. Εάν προσπαθείς λοιπόν, να απαλλαγείς από αυτό το επιπλέον βάρος λόγω του νερού, υπάρχουν μερικές διατροφικές μέθοδοι να δοκιμάσεις.

ADVERTISING

Πιες τσάι πικραλίδας

βάρος
«Το τσάι πικραλίδας είναι ένα φυσικό διουρητικό και μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποβάλλουν τα επιπλέον υγρά από το σώμα τους», λέει η διαιτολόγος- διατροφολόγος Lauren Manaker, MS, RDN, LDN, CLEC, CPT, συγγραφέας των «The First Time Mom’s Pregnancy Cookbook», «The 7 Ingredient Healthy Pregnancy Cookbook» και «Fueling Male Fertility». Δεδομένου ότι είναι φυσικό διουρητικό, το τσάι πικραλίδας είναι γνωστό ότι βοηθά το σώμα σου να ουρήσει περισσότερο. Αυτό απομακρύνει το υγρό από το σώμα μέσω των νεφρών. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε μείωση τόσο του φουσκώματος όσο και του επιπλέον βάρους. Έξτρα bonus; Η Manaker σημειώνει ότι η πικραλίδα περιέχει κάλιο και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά που μπορούν να ωφελήσουν και τη συνολική υγεία σου.

Περιόρισε την πρόσληψη αλατιού

βάρος
Το υπερβολικό νάτριο μπορεί να σε κάνει να αισθάνεσαι φουσκωμένη, κάτι που προσπαθείς να αποφύγεις με κάθε τρόπο. «Το νάτριο μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να συγκρατούν νερό. Εξαιτίας αυτού, ο περιορισμός του επιτραπέζιου αλατιού μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση του επιπλέον βάρους λόγω νερού με φυσικό τρόπο», λέει η Manaker. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού μπορεί επίσης να οδηγήσει σε άλλες παρενέργειες, όπως η αύξηση της πιθανότητας καρδιακών επιπλοκών και η δημιουργία εφεδρικού εντέρου. Αυτού του είδους η δυσκοιλιότητα μπορεί επίσης να σε κάνει να νιώσεις πρησμένη.

Λάβε αρκετό μαγνήσιο

«Πολλοί από εμάς δεν καταναλώνουμε αρκετό μαγνήσιο, ένα μέταλλο που παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές πτυχές της υγείας μας», λέει η Manaker. Επειδή το μαγνήσιο είναι ένα μέταλλο που παίζει ρόλο στην ισορροπία των υγρών, η λήψη επαρκών ποσοτήτων μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος νερού σε ορισμένες περιπτώσεις. Παραδείγματα τροφών που περιλαμβάνουν μαγνήσιο είναι το αβοκάντο, τα αμύγδαλα και τα δαμάσκηνα.

Μείνε ενυδατωμένη

«Η διατήρηση της κατάστασης ενυδάτωσης υπό έλεγχο μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να χάσει το έξτρα βάρος λόγω της κατακράτησης νερού βοηθώντας το να απαλλαγεί από παράγοντες που την υποστηρίζουν», λέει η Manaker. Το νερό δεν είναι το μόνο ρόφημα που θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις για να παραμείνεις ενυδατωμένη. Τα ποτά που περιέχουν απαραίτητα μέταλλα, γνωστά ως ηλεκτρολύτες, βοηθούν επίσης το σώμα να παραμείνει ισορροπημένο. Μιλάνε φυσικά γι’αυτά που περιλαμβάνουν νάτριο, χλωρίδιο, ασβέστιο, κάλιο και μαγνήσιο. Η Manaker σημειώνει επίσης ότι η κατανάλωση ενυδατικών τροφών όπως το καρπούζι και το αγγούρι μπορεί να βοηθήσει στην υποστήριξη της ενυδάτωσης.

/elle.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr