Γιατί δεν πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου με σαπούνι χεριών

Γιατί δεν πρέπει να πλένεις το πρόσωπό σου με σαπούνι χεριών

Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ξεμείνει από σαπούνι προσώπου και έχουμε μπει στον πειρασμό να πλύνουμε το πρόσωπό μας με σαπούνι χεριών – χωρίς ωστόσο να το χρησιμοποιήσουμε. Και τελικά, καλά κάναμε.

Τι παραπάνω κάνει το σαπούνι προσώπου
Όταν πλένουμε το πρόσωπό μας θέλουμε να απομακρύνουμε τα υπολείμματα του μακιγιάζ, τη λιπαρότητα αλλά και τους ρύπους μετά από μία δύσκολη ημέρα.

Τα περισσότερα σαπούνια προσώπου διαφυλάσσουν την ισορροπία του pH του δέρματος, ενώ η σύνθεσή τους είναι ιδιαίτερα απαλή για την επιδερμίδα.

Σε αντίθεση με τα σαπούνια χεριών που έχουν πιο δραστική δράση και μπορεί να ερεθίσει το πρόσωπό μας. Τα χέρια μας έχουν πιο «σκληρό» δέρμα από το πρόσωπό μας και τα σαπούνια στοχεύουν στο να σκοτώνουν βακτήρια και μικρόβια.

Σαπούνι χεριών και ακμή
Το να χρησιμοποιήσεις σαπούνια χεριών για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου μπορεί να ερεθίσει την επιδερμίδα και ειδικά αν έχεις ακμή τότε είναι απαγορευτικό καθώς μπορεί να την επιδεινώσει.

Αν το προϊόν καθαρισμού για το πρόσωπό σου έχει τελειώσει είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσεις μόνο νερό και την επόμενη ημέρα να αγοράσεις το καθαριστικό που χρησιμοποιείς.

4moms.gr

 

Έλαιο Καρυδας σε Λίτρο! Τιμή προσφοράς!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr