Γιατί ιδρώνεις κάτω από το στήθος και πώς να το αντιμετωπίσεις

Γιατί ιδρώνεις κάτω από το στήθος και πώς να το αντιμετωπίσεις

Γιατί ιδρώνεις κάτω από το στήθος και πώς να το αντιμετωπίσεις

Ο ιδρώτας κάτω από το στήθος είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο του καλοκαιριού και εδώ θα βρεις τους τρόπους για να τον αντιμετωπίσεις.

Ένα από τα πιο ενοχλητικά πράγματα του καλοκαιριού – πέραν των κουνουπιών- είναι και ο ιδρώτας. Λίγο να ανέβει η θερμοκρασία, λίγο να έχεις τις δουλειές σου και να τρέχεις στην πόλη από το ένα σημείο στο άλλο, ιδρώνεις. Και καλά να ιδρώνεις στο πρόσωπο και στα χέρια. Το χειρότερο από όλα είναι ο ιδρώτας κάτω από το στήθος.

Στάζεις ολόκληρη, τα ρούχα σου γεμίζουν στάμπες με ιδρώτα και αυτό συμβαίνει καθημερινά κι επαναλαμβανόμενα. Σε σημείο που… δεν ξέρεις πια τι να κάνεις και επιλέγεις να φοράς μόνο ρούχα που καμουφλάρουν τον ιδρώτα. Μη χάνεις την ψυχραιμία σου. Θα το λύσεις και αυτό!

Ιδρώνεις κατά τη διάρκεια της νύχτας; Ta tips που θα σε σώσουν

Γιατί ιδρώνεις κάτω από το στήθος
Ο ιδρώτας κάτω από το στήθος εμφανίζεται όταν έχουμε skin to skin επαφή, δηλαδή όταν το δέρμα αγγίζει το δέρμα και ο ιδρώτας εμποδίζεται να εξατμιστεί, με αποτέλεσμα την αυξημένη υγρασία στην περιοχή. Δεν είναι κάτι αφύσικο όλο αυτό. Αντιθέτως, ο ιδρώτας κάτω από το στήθος είναι κάτι πολύ σύνηθες και συμβαίνει έντονα το καλοκαίρι, ειδικά μάλιστα αν φοράς πολύ στενά ρούχα που δεν επιτρέπουν στον ιδρώτα να εξατμιστεί σωστά.

Τώρα… αν ο ιδρώτας κάτω από το στήθος σου είναι περισσότερος από όσο νομίζεις ότι θα έπρεπε να είναι, εκεί μπορεί να φταίει κάτι άλλο. Για παράδειγμα, μπορεί να φταίνε οι ορμόνες σου, ειδικά αν είσαι έγκυος αυτήν την περίοδο, οπότε σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να μιλήσεις με τον γιατρό σου. Αν, μάλιστα, το δέρμα κάτω από το στήθος είναι ερεθισμένο, έχει κοκκινίλες και αισθάνεσαι έντονη φαγούρα, τότε σίγουρα πρέπει να επικοινωνήσεις με τον δερματολόγο σου για να σου δώσει κάποια θεραπεία ώστε να ανακουφιστείς άμεσα.

Πώς ν’ αντιμετωπίσεις τον ιδρώτα κάτω από το στήθος
Υπάρχουν 3 tips & tricks που θα σε βοηθήσουν να περιορίσεις ως και να εξαλείψεις τον ιδρώτα κάτω από το στήθος, τα οποία μπορείς να δεις παρακάτω:

Φόρεσε αέρινα και βαμβακερά ρούχα

Ειδικά τις μέρες που ο υδράργυρος χτυπά «κόκκινο», επίλεξε ρούχα που δεν είναι στενά και είναι φτιαγμένα από βαμβακερό ή λινό ύφασμα. Έτσι, η επιδερμίδα σου θα «αναπνέει» και θα είναι πολύ πιο δύσκολο να ιδρώσεις κάτω από το στήθος.

Επίλεξε το σωστό σουτιέν

Ένα βαμβακερό σουτιέν ή ένα σουτιέν από δαντέλα είναι η καλύτερη λύση για να «αναπνέει» το δέρμα στην περιοχή και να περιοριστεί η εμφάνιση ιδρώτα. Και κάτι ακόμη! Είναι πολύ σημαντικό το σουτιέν να στηρίζει σωστά το στήθος ώστε το δέρμα να μην έρχεται σε επαφή και προκαλείται ιδρώτας. Check, λοιπόν, μήπως οι μπανέλες και τα σουτιέν σου από τα πολλά χρόνια έχουν φθαρεί και δεν σου προσφέρουν τη σωστή στήριξη.

Βάλε λίγο κορν φλάουρ ή πούδρα για μωρά κάτω από το στήθος

Το κορν φλάουρ και η πούδρα για μωρά μπορούν να απορροφήσουν τον υπερβολικό ιδρώτα και να κρατήσουν το δέρμα σου στεγνό. Βάλε, λοιπόν, μια μικρή ποσότητα κάτω από το στήθος, περίμενε λίγο να απορροφηθεί κι έπειτα φόρεσε το ρούχο σου. Έτσι, ο ιδρώτας θα σε… επισκεφθεί πολύ πιο δύσκολα!

www.queen.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr