Ένα Μαγικό Scrub Για Την Κυτταρίτιδα Που Θα Το ΄Ηθελε Κάθε Εταιρεία Καλλυντικών. Χωρίς Εξοδα Στο Σπίτι.

Ένα Μαγικό Scrub Για Την Κυτταρίτιδα Που Θα Το ΄Ηθελε Κάθε Εταιρεία Καλλυντικών. Χωρίς Εξοδα Στο Σπίτι.

Οι τρεις αυτοί βαθμοί κυτταρίτιδας

 

Βαθμός 1 (ήπιος). Επιφανειακά λακκάκια με όψη «φλοιού πορτοκαλιού» και ένα έως τέσσερα ελαφρά βαθουλώματα στο δέρμα.
Βαθμός 2 (μέτρια). Βαθύτερος κυματισμός του δέρματος με όψη «όπως τυρί cottage» και πέντε έως εννέα μεσαίες κοιλότητες στο δέρμα.
Βαθμός 3 (βαριά). Βαθύς κυματισμός του δέρματος με όψη «στρώματος» και 10 ή περισσότερες βαθιές ουλές.

 

Scrub με πίτουρο σιταριού και μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα μπορεί να φαίνεται παράξενο υλικό για να το να προσθέσετε σε ένα scrub, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτό το συστατικό μπορεί να ενισχύσει την κυκλοφορία του αίματος και έτσι να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας χωρίς κόπο.

Η μαγειρική σόδα έχει ανακαλυφθεί σε μεταλλικές πηγές σε όλο τον κόσμο, προσελκύοντας πλήθος τουριστών που θέλουν να γνωρίσουν τα αναζωογονητικά οφέλη αυτής της εξαιρετικής ένωσης σε Διάσημα ιαματικά κέντρα. Η χρήση μαγειρικής σόδας ως παράγοντας περιποίησης δέρματος μπορεί να κάνει θαύματα όταν χρησιμοποιείται με τον σωστό τρόπο και τις σωστές ποσότητες. Από εξαιρετικό απολεπιστικό έως εξαιρετικό λευκαντικό, η μαγειρική σόδα έχει ιδιότητες που θα μπορούσαν ενδεχομένως να την κάνουν τον καλύτερο φίλο του δέρματός σας. Οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας βοηθούν στην πρόληψη της εμφάνισης εξανθημάτων στο δέρμα. Βοηθά επίσης και στην αποφυγή σχεδόν όλων των ειδών εξανθημάτων και δερματικών λοιμώξεων ,

Το πίτουρο σιταριού απο την άλλη  ή το εξωτερικό τρίχωμα του κόκκου σιταριού είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και περιέχει σελήνιο και βιταμίνες Ε και Β. Αυτό του δίνει τη δύναμη να αποτρέπει τα σημάδια γήρανσης.

Λειτουργεί ως βαθύς καθαρισμός προσφέρει αποτοξίνωση απομακρύνοντας τα λιμνάζοντα λίπη ενώ παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλους τους τύπους δέρματος. Χρησιμοποιώντας το, το δέρμα σας αποκτά πολλή λάμψη!

Το αλεύρι παρασκευάζεται με άλεσμα του σιταριού. Κατά το άλεσμα του σιταριού, μερικά από τα χονδροειδή σωματίδια του παραμένουν στο αλεύρι. Όταν περνάτε το αλεύρι μέσα από ένα κόσκινο, αυτά τα σωματίδια μπαίνουν σε αυτό. Αυτό είναι  που λέγεται πίτουρο. Πολλοί πετούν το πίτουρο αφού το χωρίσουν από το αλεύρι, αλλά αποδεικνύεται πολύ ωφέλιμο για το δέρμα. Φυσικά αγοράζεται κι έτοιμο απο το σούπερ μάρκετ της γειτονιάς.

Το πίτουρο σίτου είναι χρήσιμο για την απολέπιση του δέρματος. Αφαιρεί το νεκρό δέρμα, καθώς και καθαρίζει το δέρμα εσωτερικά. Εξαιτίας του οποίου γίνεται βαθύς καθαρισμός του δέρματος. Το πίτουρο σιταριού λειτουργεί επίσης ιδανικά για να αφαιρέσει τις κηλίδες γήρανσης και τα σκοτεινά ή χλωμά σημεία της επιδερμίδας. Επίσης κάνει το δέρμα απαλό σαν μωρού. Χρησιμοποιώντας το δύο φορές την εβδομάδα, το δέρμα σας ενυδατώνεται και καθαρίζει ενώ λάμπει από μέσα γεμάτο ελαστικότητα νεανικό σφρίγος και χωρίς κυτταρίτιδα!

Δείτε πώς θα φτιάξετε  το scrub κυτταρίτιδας :

Συνδυάστε 2 κουταλιές της σούπας πίτουρο σιταριού με 1 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.

Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι και λίγο νερό για να κάνετε μια λεία πάστα.

Ανακατέψτε καλά και κάντε μασάζ με το scrub στο δέρμα για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό. Εντατικά μπορείτε να το κάνετε και καθημερινά μέχρι σταδιακά να δείτε το δέρμα σας χωρίς κυτταρίτιδα, μωρουδένιο λαμπερό και καθαρό!

Παρενέργειες: Μερικοί άνθρωποι μπορεί να παρουσιάσουν αλλεργικές αντιδράσεις στη μαγειρική σόδα με τη μορφή ερυθρότητας, ερεθισμού, καψίματος και μερικές φορές πρηξίματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο συνιστάται να κάνετε πάντα ένα patch test στα χέρια σας πριν δοκιμάσετε μια συνταγή μαγειρικής σόδας DIY

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr