Μόνο ελαιόλαδο για την ομορφιά στο σώμα. Δες γιατί!

Μόνο ελαιόλαδο για την ομορφιά στο σώμα. Δες γιατί!

Ελαιόλαδο για το σώμα σας

Κρέμα ξυρίσματος: Ένα ενυδατικό τελετουργικό πριν το ξύρισμα: απλώστε ελαιόλαδο απευθείας στα πόδια, αφήστε το να απορροφηθεί λίγο  και μετά ξυρίστε. (Αποφεύγετε το κάψιμο του ξυραφιού, τα χτυπήματα και τους ερεθισμούς).

Αντιβακτηριδιακή αλοιφή : Ιδιαίτερα καλή για εγκαύματα, πάρτε ελαιόλαδο και ανακατέψτε με λεβάντα, καταπραϋντική καλέντουλα και αντισηπτικό έλαιο τεϊόδεντρου για ενυδάτωση, προστασία και πρόληψη ουλών.

Η σωτηρία του ηλιακού εγκαύματος: Πάρτε ίσα μέρη ελαιόλαδο και λευκό ξύδι και ρίξτε τα σε ένα ζεστό μπάνιο για να καταπραΰνετε και να θεραπεύσετε το δέρμα που έχει καεί από τον ήλιο. Το απόλυτο μυστικό για το ξεφλούδισμα: μετά το μπάνιο, απλώστε ελαιόλαδο απευθείας στο δέρμα για να ενυδατωθεί και να αποφευχθεί το ξεφλούδισμα.

Αντιμετώπιση εκζέματος και φαγούρας στο δέρμα: Εφαρμόστε ελαιόλαδο απευθείας στις πληγείσες περιοχές. Μπορείτε να εμπλουτίσετε τη φόρμουλα προσθέτοντας αιθέριο έλαιο χαμομηλιού, έναν γνωστό παράγοντα κατά του κνησμού και του ερεθισμού. Μπόνους: το λάδι βοηθά στην ηρεμία της ερυθρότητας.

Λάδι μπάνιου: Ρίξτε ελαιόλαδο απευθείας στο μπάνιο για μια απίστευτα ενυδατική θεραπεία. Για να μην γλυστρήσετε απλώστε μια παλιά καθαρή πετσέτα στο έδαφος της μπανιέρας σας. Διαφορετικά  κάντε μασάζ με το λάδι απευθείας στο δέρμα και μετά μπείτε σε ένα ζεστό μπάνιο χρησιμοποιώντας όλα τα συνηθισμένα καλλυντικά και φροντιστικά στοιχεία του μπάνιου σας.

Περιποίηση χεριών και ποδιών: Απλώστε ελαιόλαδο σε όλα, από τα  πετσάκια των χεριών (μουλιάστε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολ με ελαιόλαδο και νερό) έως τη σκασμένη φτέρνα (απλώστε ελαιόλαδο απευθείας και μετά βάλτε μερικές κάλτσες για να το σφραγίσετε!). Το ελαιόλαδο είναι θαυματουργός καλλυντικός και επανορθωτικός παράγοντας. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα από εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο  και χυμό λεμονιού για να αφαιρέσετε τους λεκέδες από βερνίκι νυχιών.

Λάδι μασάζ: Πάρτε ελαιόλαδο και λάδι καρύδας και ανακατέψτε σε μικρότερη ποσότητα jojoba, αμυγδαλέλαιο ή λάδι βιταμίνης Ε για να διατηρήσετε το δέρμα σας λείο και απαλό.

Ραγάδες: Ποιος ήξερε ότι η τοπική εφαρμογή ελαιολάδου θα μπορούσε να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις ραγάδες; Βοηθά στην αναγέννηση του δέρματος καθώς και στην ενυδάτωση, ώστε αυτά τα μικροσκοπικά δάκρυα του δέρματος να μην πνίγουν το δέρμα. Εφαρμόστε γενναιόδωρα κάθε πρωί στις πληγείσες περιοχές.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr