Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τις ρυτίδες στο μέτωπο;

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τις ρυτίδες στο μέτωπο;

Ηλικία και ρυτίδες

Το επαναλαμβανόμενο συνοφρύωμα μπορεί να προκαλέσει τις γραμμές της ανησυχίας σας, αλλά η γήρανση και η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος, η έκθεση στον ήλιο και η γενετική μπορεί  να ευθύνονται επίσης .

Παρόλα αυτά, μην βιαστείτε να πάτε σε πλαστικό πριν δοκιμάσετε τις φυσικές λύσεις.  Ίσως μπορέσετε να μειώσετε την εμφάνιση των ρυτίδων στο μέτωπο με αλλαγές στον τρόπο ζωής και καλλυντικά προϊόντα.

5 Αλλαγές στον τρόπο ζωής για τη μείωση των ρυτίδων στο μέτωπο
Ο τρόπος ζωής σας έχει τεράστιο αντίκτυπο στην υγεία του δέρματός σας και στην ανάπτυξη των ρυτίδων. 

1. Ήλιος
Η μακροχρόνια έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου συμβάλλει στην πρόωρη γήρανση και τις ρυτίδες. Σύμφωνα με έρευνες, η καθημερινή χρήση αντηλιακού με δείκτη προστασίας SPF 15 ή υψηλότερο επιβραδύνει τη γήρανση του δέρματος και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης μαύρων κηλίδων και ρυτίδων.

2. Διαχειριστείτε το άγχος
Η ανησυχία οδηγεί σε ρυτίδες στο μέτωπό και σιγά σιγά προκαλείται συνοφρύωση. Είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από κάθε άγχος, αλλά είναι σημαντικό να το κρατάτε υπό έλεγχο. Για να βοηθήσετε στη διαχείριση του άγχους, δοκιμάστε:

διαλογισμός
γιόγκα
διαφραγματική αναπνοή
αρωματοθεραπεία

υγιεινή διατροφή
καλός ύπνος
επίσκευψη σε ψυχολόγο για να λύσει μαζί σου τα αδιέξοδα που βλέπεις
καθημερινή άσκηση

3. Μείνετε ενυδατωμένοι
Το ξηρό δέρμα κάνει τις ρυτίδες να φαίνονται πιο έντονα. Το καλά ενυδατωμένο δέρμα βοηθά στη μείωση της όψης των ρυτίδων στο μέτωπο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να ενυδατώνεστε από μέσα προς τα έξω. Για να παραμείνετε καλά ενυδατωμένοι, πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια υγρών 8 ουγγιών κάθε μέρα. Όταν ασκείστε ή περνάτε χρόνο στον ήλιο, θα χρειαστεί να πίνετε περισσότερο.

Μπορείτε να αλλάξετε τη γεύση του νερού σας προσθέτοντας λεμόνι ή χρησιμοποιώντας έναν εγχυτήρα φρούτων. Γρήγορα θα δείτε τηννδιαφορά στο πρόσωπο σας και όχι μόνο.

4. Τρώτε μια ισορροπημένη διατροφή
Όσον αφορά τις ρυτίδες, το ρητό «είσαι ό,τι τρως» ισχύει. Σύμφωνα με έρευνα του 2007 ,οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η υψηλότερη πρόσληψη βιταμίνης C και λινολενικού οξέος (ένα ωμέγα-3 λιπαρό οξύ) μείωσε τον κίνδυνο ξηροδερμίας στις Αμερικανίδες μεσήλικες γυναίκες. Η βιταμίνη C συνδέθηκε επίσης με χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης «ζαρωμένης» επιδερμίδας. Αντίθετα μια δίαιτα υψηλή σε λιπαρά και υδατάνθρακες, αύξησε τον κίνδυνο ρυτίδων και ατροφίας του δέρματος.

5. Κόψτε το κάπνισμα
Εάν ο αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του πνεύμονα , εμφυσήματος και καρδιακών παθήσεων δεν αρκούν για να σας κάνουν να σταματήσετε το κάπνισμα, ίσως η σκέψη της πρόωρης γήρανσης και των ρυτίδων είναι αρκετά.

Το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία της πρόωρης γήρανσης και των ρυτίδων. Σύμφωνα με έρευνα του 2008 , οι χημικές ουσίες στον καπνό του τσιγάρου μειώνουν την παραγωγή κολλαγόνου και βλάπτουν την ελαστικότητα του δέρματος, γεγονός που οδηγεί σε πρόωρη γήρανση και ρυτίδες.

4 Καλλυντικά που ελαχιστοποιούν τις γραμμές του μετώπου
Πολλές μάρκες καλλυντικών ισχυρίζονται ότι έχουν τη μαγική σφαίρα για να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες — και πολλές είναι άχρηστες. Ορισμένα προϊόντα ομορφιάς, ωστόσο, μπορεί πραγματικά να βοηθήσουν. Αυτά περιλαμβάνουν:

1. Προϊόντα με ρετινόλη
Η ρετινόλη είναι μια ηπιότερη μορφή του συνταγογραφούμενου υποπροϊόντος βιταμίνης Α, γνωστή ως τρετινοΐνη. Η τρετινοΐνη είναι εγκεκριμένη από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ για τη θεραπεία της ακμής και των ρυτίδων. Η ρετινόλη βελτιώνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος και υποστηρίζει την παραγωγή κολλαγόνου. Ωστόσο, η ρετινόλη δεν αντέχει καλά στο ηλιακό φως. Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε προϊόντα που περιέχουν ρετινόλη τη νύχτα.

2. Προϊόντα απολέπισης με γλυκολικό οξύ
Το γλυκολικό οξύ είναι ένα άλφα υδροξυ οξύ που χρησιμοποιείται για την απολέπιση του δέρματος για να αποκαλύψει πιο υγιές, νεανικό δέρμα. Το γλυκολικό οξύ είναι το κύριο συστατικό πολλών χημικών πίλινγκ. Είναι επίσης σε ορισμένα απολεπιστικά που δεν κυκλοφορούν χωρίς συνταγή. Το γλυκολικό οξύ μπορεί να προκαλέσει ευαισθησία στον ήλιο, επομένως φροντίστε να φοράτε αντηλιακό μετά τη χρήση προϊόντων γλυκολικού οξέος.

3. face primer
Το face primer προετοιμάζει το δέρμα σας για το foundation. Το Primer δεν απαλλάσσει από τις ρυτίδες του μετώπου, αλλά είναι ένας φθηνός τρόπος για να τις κάνετε λιγότερο αισθητές και πιο λείες και σε μερικές περιπτώσεις ανεπαίσθητες. Το Primer διατίθεται σε μορφή σκόνης, τζελ ή κρέμας. «Λειαίνει» το ρυτιδωμένο δέρμα και βοηθά το foundation να παραμένει σταθερό όλη την ημέρα.

4.Βούτυρο στρουθοκαμήλου Αυτό το αυστραλέζικο καλλυντικό  έχει αποδεδειγμένα συνεισφέρει στην θεραπεία πολλών δύσκολων ρυτίδων: λαιμού, ματιών, ρυτίδων καπνιστού, χεριών και μετώπου. Αντιμετωπίζει πολλές δύσκολες περιοχές ταυτόχρονα και σε σχέση με άλλα αδύναμα και αμφίβολου αποτελέσματος καλλυντικά, δυσπρόσιτες. Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφίες στο πριν και το μετά της χρήσης ώστε να είστε σίγουρες για την αποτελεσματικότητα του.

5. Μπότοξ
Εάν οι βελόνες δεν σας τρομάζουν, ίσως θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο ενέσεων Botox για την καταπολέμηση των ρυτίδων στο μέτωπο. Το Botox είναι ένα φάρμακο που παράγεται από την αλλαντοτοξίνη. Όταν εγχέεται σε συγκεκριμένους μύες, τους παραλύει προσωρινά και έτσι δεν μπορούν να συστέλλονται. Με άλλα λόγια, όταν συνοφρυώνεστε, το μέτωπό σας δεν θα ζαρώνει φυσικά. Ωστόσο, οι ενέσεις botox δεν είναι για όλους. Έχουν μια τιμή που για πολλούς είναι απαγορευτική και επίσης το Botox μπορεί να προκαλέσει ασυνήθιστες παρενέργειες όπως:

πόνος, οίδημα ή μώλωπες στο σημείο της ένεσης
πονοκέφαλο
συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη
ξηροφθαλμία
Είναι όμως μια δοκιμασμένη λύση εδώ και πάρα πολλά χρόνια κι επιπλέον καταπολεμά την κατάθλιψη σύμφωνα με ολοκληρωμένες έρευνες ετών. Είναι δική σας η απόφαση.

Μπορεί σε μερικές περιπτώσεις να είναι δύσκολο να απαλλαγείτε εντελώς από τις ρυτίδες του μετώπου, αλλά υπάρχουν βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε και που μπορεί να τις κάνουν λιγότερο αισθητές με επιτυχία . Ο καλύτερος τρόπος για να επιβραδύνετε τη γήρανση και να αποτρέψετε τις ρυτίδες είναι να ζήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Η υγιεινή διατροφή, η αποφυγή της παρατεταμένης έκθεσης στον ήλιο, η τακτική άσκηση και η διαχείριση του στρες είναι οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να διατηρήσετε το δέρμα σας και το υπόλοιπο σώμα σας υγιές.

www.healthline.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr