Είσαι σε διακοπές και ξέχασες το καλλυντικό ντεμακιγιάζ; Κανένα πρόβλημα αυτές είναι οι εναλακτικές σου!

Είσαι σε διακοπές και ξέχασες το καλλυντικό ντεμακιγιάζ; Κανένα πρόβλημα αυτές είναι οι εναλακτικές σου!

Γιαούρτι με λίγο ελαιόλαδο. Άπλωσε το στο πρόσωπο και κάνε κυκλικές κινήσεις σε όλο το λερωμένο πρόσωπο σου. Πάρε τα υπολείμματα με ένα χαρτί και ξανακάνε την ίδια διαδικασία μέχρι το πρόσωπο σου να καθαρίσει. Ξεπλύσου με νερό. Το πρωί θα ξυπνήσεις με σφιχτό πρόσωπο και λαμπερό καθώς το γιαούρτι και το ελαιόλαδο προλαμβάνουν την ακμή, πετούν τα νεκρά κύτταρα και καταπολεμούν τις πανάδες.

Ελαιόλαδο σκέτο για να καθαρίσεις την μάσκαρα. Φεύγει η μάσκαρα απολύτως και μακραίνουν τα βλέφαρα. Είναι το καλύτερο ντεμακιγιάζ ματιών! Ξεπλένεις στο τέλος με νερό ή βρεμένο πανί ή βρεμένο καθαρό χαρτί για να μην αφήσεις υπολείμματα.

Τσάι: αν έχεις τσάι -με προτιμητέο το πράσινο- αλλά και οποιοδήποτε τσάι κάνει (αν δεν υπάρχει γάλα η γιαούρτι η κρέμα γάλακτος για να εκτελέσεις την παραπάνω συνταγή) κάνε πολλές πλύσεις με το πράσινο σου τσάι πριν πέσεις για ύπνο απλά φρόντισε να είναι κρύο. Αν το βάλεις πρινστην κατάψυξη κάνει την  δουλειά σέρουμ! Το πράσινο τσάι ως λοσιόν μακραίνει επίσης τις βλεφαρίδες κλείνει τους πόρους και συσφίγγει. Επίσης θα σε απαλλάξει και απο την θερμότητα των ματιών που προκαλείται απο την πολύ ώρα στον ήλιο,  λόγω ηλιοθεραπείας. Γενικά επιδιορθώνει βάση και των επιστημονικών ερευνών τις βλάβες απο τον ήλιο. Ακόμη και το κριθαράκι ανακουφίζει!

Όχι όμως ότι αν δεν έχεις πράσινο τσάι ενώ υπάρχει χαμομήλι και τίποτε άλλο στο ντουλάπι σου θα το αγνοήσεις. Το χαμομήλι επίσης φροντίζει απαλά το δέρμα και το κατευνάζει απο ερεθισμούς. Και αν δεν υπάρχει κανένα απο τα δύο αλλά άλλο τσάι φλαμούρι ή οτιδήποτε διαφορετικό, χρησιμοποίησε εκείνο. Τα τσάγια κάνουν καλό στην επιδερμίδα δίνουν βιταμίνες στο δέρμα!

Σκέτο μέλι για ντεμακιγιάζ- πως θα το κάνεις
Αν θέλετε να αναζωογονήσετε μια θαμπή επιδερμίδα, αυτή η μάσκα μελιού θα αφαιρέσει το μακιγιάζ και θα αφήσει το δέρμα σας λαμπερό αφαιρώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και καθαρίζοντας απόλυτα.

Το μέλι είναι επίσης γνωστό για τις αντιβακτηριδιακές του ιδιότητες, γεγονός που το καθιστά ιδανικό για όσους έχουν ακμή ή σημάδια ακμής.

Θα χρειαστείς
1 κουτ. ωμό μέλι της επιλογής σας

Οδηγίες
Κάντε μασάζ με το μέλι στο πρόσωπό σας αφού πρώτα το έχετε βρέξει (το πρόσωπο σας). Αφήστε το να καθίσει για 5 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε με ζεστό νερό και ένα πανί.

Ξενοδοχείο.

Εαν είστε σε ξενοδοχείο που σερβίρει πρωινό και εσείς δεν έχετε στην  διάθεση σας ούτε μέλι ούτε ελαιόλαδο ζητήστε τα υλικά σας απο τους υπεύθυνους στο ξενοδοχείο. Θα ζητήσετε ελάχιστη ποσότητα κι εσείς θα εξυπηρετηθείτε τέλεια! 

Ζωή Κυροπούλου

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr