Φτάξε Το Δικό Σου Εντομοαπωθητικό Και Γιατρικό Για Τα Τσιμπήματα Εντόμων Και Διώξε Τα Έντομα Μακριά.

Φτάξε Το Δικό Σου Εντομοαπωθητικό Και Γιατρικό Για Τα Τσιμπήματα Εντόμων Και Διώξε Τα Έντομα Μακριά.

Συνταγή: Ρολό για τα τσιμπήματα εντόμων και για ανακούφιση απο τον κνησμό.

Αυτό το ρολό τσιμπήματος εντόμου είναι υπέροχο να το έχετε στο χέρι όταν δεν περιμένετε να δεχτείτε επίθεση από κουνούπια, μύγες ή άλλα ενοχλητικά παράσιτα. Χρησιμοποιώντας αιθέρια έλαια για τσιμπήματα, μπορείτε να ανακουφιστείτε γρήγορα από αυτή την καταραμένη φαγούρα.

Μερικοί άνθρωποι δεν έχουν καμία αντίδραση στα τσιμπήματα των κουνουπιών και άλλοι παρουσιάζουν τεράστιες, κόκκινες εξάρσεις.
Πρόκειται για μια μίνι αλλεργική αντίδραση. Όταν το σώμα δρχθεί τσίμπημα στέλνει γρήγορα ισταμίνη, μια ανοσολογική απόκριση που κάνει το σημείο να μετατρέπεται σε κόκκινο εξόγκωμα. Το εξόγκωμα προκαλεί φαγούρα και όταν το ξύνετε, προκαλεί φλεγμονή και η φαγούρα γίνεται ακόμη πιο έντονη. Φαύλος κύκλος.


Ποιο είναι το καλύτερο αιθέριο έλαιο για τσιμπήματα ζωύφιων;

Η λεβάντα και το τεϊόδεντρο.

Η κύρια και πιο χρήσιμη ιδιότητα τους είναι οι αντιφλεγμονώδεις δράσεις τους. Όλοι γνωρίζουμε πόσο γρήγορα ξεσπά ένα τσίμπημα απο ζωύφιο δημιουργώντας ένα μεγάλο και κόκκινο εξόγκωμα. Το ζευγάρι αυτό των αιθέριων ελαίων μειώνει την ερυθρότητα και τον άμεσο ερεθισμό μετά από ένα αιφνίδιο δάγκωμα.

Τα σημεία που έχουν καταπονηθεί απο τσιμπήματα εντόμων  μολύνονται εάν τα αγγίζετε. Η λεβάντα λειτουργεί ως αντιμυκητιακό ενώ το τεϊόδεντρο είναι αντισηπτικό, βοηθώντας  έτσι  στην πρόληψη της ανάπτυξης  δυσάρεστων βακτηρίων.

Μερικά δαγκώματα μπορεί να είναι επώδυνα. Η λεβάντα και το τεϊόδεντρο θα καταπραΰνουν το δάγκωμα, προσφέροντας κάποια αναλγητικά και μουδιαστικά αποτελέσματα. Η λεβάντα προάγει επίσης την επούλωση του ιστού του δέρματος, βοηθώντας στην απαλλαγή απο τον ερεθισμό.

Φυσικά, το tea tree και η λεβάντα είναι δύο πολύ έντονες και ξεχωριστές μυρωδιές.

Παίρνετε  2 προς 1 απο αυτά τα αιθέρια έλαια, καθώς λειτουργούν και ως εντομοαπωθητικά. Στην πραγματικότητα, πολλά σπρέι του εμπορίου περιλαμβάνουν λεβάντα και τεϊόδεντρο στις φόρμουλες τους. Έτσι αυτό το roll-on μπορεί να βοηθήσει ακόμη και να αποφύγετε ένα δεύτερο δάγκωμα.

Σημείωση: μην εφαρμόζετε ποτέ αιθέρια έλαια απευθείας στο δέρμα. Δεδομένου ότι είναι συμπυκνωμένες εκδοχές της δύναμης των φυτών, χρειάζεται πάντα να το αραιώσετε εκ των προτέρων.

ΑΜΑΜΗΛΙΣ
Η βάση αυτού του roll-on ανακούφισης από τσίμπημα κουνουπιών, περιέχει αμαμελίδα με τα  πολλά θεραπευτικά οφέλη. Γνωστό συστατικό κυρίως ως καθαριστικό για πληγές, η αμαμελίδα είναι πρωταθλητής  στην καταπράϋνση του ερεθισμένου δέρματος, στη μείωση της φλεγμονής και στην πρόληψη της ερυθρότητας.

Εάν είστε απο τους τυχερούς που διαθέτουν κήπο μπορείτε να καλλιεργήσετε τη δική σας αμαμελίδα , συγκομίζοντας το φλοιό για να φτιάξετε ένα απαλό στυπτικό για το δέρμα και να το χρησιμοποιήσετε σε αυτή τη συνταγή. Εάν χρειάζεστε άμεση λύση, μπορείτε επίσης να πάρετε εύκολα ένα μπουκάλι αποσταγμένη αμαμελίδα .


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ

Γυάλινο ρολό μπουκάλι αρωματοθεραπείας
Μικρό χωνί
Καθαρή αμαμελίδα
Αιθέριο έλαιο λεβάντας
Αιθέριο έλαιο δέντρου τσαγιού

Πως θα το φτιάξεις
Ρίξτε την αμαμελίδα στο μπουκάλι με ρολό χρησιμοποιώντας ένα μικρό χωνί. Προσθέστε τα αιθέρια έλαια για τσιμπήματα ζωύφιων και βάλτε το ρολό πάνω στο μπουκάλι. Ανακινήστε καλά πριν τη χρήση.

Πώς να κάνετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών να σταματήσουν τον κνησμό
Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το ρολό για ανακούφιση από τσίμπημα κουνουπιών, εφαρμόστε το μόλις δείτε το κουνούπι πάνω σας ή νιώσετε ότι το τσίμπημα αρχίζει να σας φαγουρίζει. Μην ξύνεστε! Άπλώστε αμέσως πάνω στο ερεθισμένο σημείο και περιμένετε να στεγνώσει.

 Εάν μπορείτε να συγκρατηθείτε όσο λειτουργεί η θεραπεία και να μην ξυθείτε απο το τσίμπημα ζωύφιου, θα αισθανθείτε καλύτερα σε περίπου 15 λεπτά.

Το ίδιο παρασκευασμα διωχνει με ευκολία και τις μύγες απο πάνω σας. Απλώστε το roll-on σε ζιγκ-ζαγκ  κίνηση στα χέρια και στα πόδια και οι μύγες δεν πλησιάζουν καθόλου!

Πηγή συνταγής: gardentherapy.ca

Αιθέριο Έλαιο Τεϊόδεντρο (Tea tree).

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr