Έξι τροφές που επιλέγουν οι διατροφολόγοι για να φύγει άμεσα το φούσκωμα

Έξι τροφές που επιλέγουν οι διατροφολόγοι για να φύγει άμεσα το φούσκωμα

Ακόμα και αν τρως υγιεινά, αυτό δε σημαίνει ότι μερικές φορές δεν έχεις φούσκωμα.

Τάνια Ζερβού
Έξι τροφές που επιλέγουν οι διατροφολόγοι για να φύγει άμεσα το φούσκωμα

Όποιος έχει βρεθεί αντιμέτωπος με το επίμονο φούσκωμα ξέρει πόσο δύσκολο μπορεί να είναι. Ακόμη και οι πιο εξειδικευμένοι στη διατροφή, όπως οι διατροφολόγοι, μπορεί να έχουν πρόβλημα με αυτό. Η διατροφολόγος Faye James μοιράζεται τι τρώει και τι πίνει μέσα στη μέρα, όταν το νιώσει να έρχεται.

“Ως διατροφολόγος, τρώω και πίνω κυρίως υγιεινά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μερικές φορές δεν έχω φούσκωμα ξανά και ξανά. Συνήθως είναι μετά από μια βραδινή έξοδο σε ένα εστιατόριο, όπου έχω φάει πάρα πολύ πλούσιο ε θερμίδες φαγητό και έχω πιει κοκτέιλ, αλλά μπορεί επίσης να είναι σε ορισμένες στιγμές του μήνα, όταν μια ή δύο εβδομάδες πριν από την περίοδο μου δημιουργείται φούσκωμα”, αναφέρει. Ποιες είναι οι τροφές που προτιμάει τις ημέρες αυτές;

Δες παρακάτω τις έξι τροφές που επιλέγει η ίδια για τη μείωση του πρηξίματος:

1. Λεμόνια
Ως φυσικό διουρητικό, τα λεμόνια βοηθούν στην αποβολή των τοξινών. Η προσθήκη φετών λεμονιού στο νερό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των αερίων και στην ανακούφιση από τη δυσκοιλιότητα. Εναλλακτικά, μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα με ένα σφηνάκι χυμό λεμονιού με μηλόξυδο που θα καθαρίσει το συκώτι και θα μειώσει το φούσκωμα.

2. Ανανάς
Ο ανανάς δεν είναι μόνο νόστιμος, αλλά περιέχει το πεπτικό ένζυμο βρωμελίνη που διασπά τα τρόφιμα και κατά συνέπεια μειώνει το φούσκωμα. Για να μεγιστοποιήσεις την ισχύ του, αποχύμωσε το κεντρικό μέρος του φρούτου πριν φας το υπόλοιπο. Ο ανανάς είναι επίσης μια εξαιρετική προσθήκη σε φρουτοσαλάτες ή smoothie για πρωινό.

3. Φυλλώδη πράσινα
Τα φυλλώδη πράσινα όπως το σπανάκι, το κάρδαμο και το λάχανο έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο και κάλιο, τα οποία ενεργοποιούν τα ένζυμα στο πεπτικό σύστημα που βοηθούν στη ρύθμιση των εντερικών λειτουργιών, διευκολύνοντας την απαλλαγή από τα αέρια και τη μείωση του φουσκώματος. Το κάλιο μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της κατακράτησης νερού από την περίσσεια νατρίου. Ειδικά το σπανάκι είναι πλούσιο και στα δύο μέταλλα με ένα φλιτζάνι να παρέχει το 39% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας μαγνησίου και το 24% του καλίου.

4. Μαραθόσποροι
Οι σπόροι μάραθου περιέχουν έλαια τα οποία είναι ευεργετικά για τη μείωση της φλεγμονής, των αερίων και των βακτηρίων που προκαλούν φούσκωμα. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που είναι ιδανικές για τη ρύθμιση των κινήσεων του εντέρου και την ανακούφιση του φουσκώματος. Μπορείς να πιεις ένα τσάι με μάραθο ή να συνθλίψεις τους σπόρους και να πασπαλίσεις σε σαλάτες ή ψητά κρέατα και ψάρια.

5. Σέλινο
Το σέλινο είναι 95% νερό και μια εξαιρετική πηγή αδιάλυτων φυτικών ινών και καλίου, τα οποία όλα συμβάλλουν στην προώθηση της υγιούς κινητικότητας του εντέρου. Το σέλινο έχει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε απιγενίνη, κάτι που σύμφωνα με μελέτες βοηθά στην αύξηση της ανάπτυξης καλών βακτηρίων του πεπτικού συστήματος. Όσο περισσότερα καλά βακτήρια έχουμε στο έντερό μας, τόσο πιο πιθανό είναι να έχουμε ένα υγιές πεπτικό σύστημα, με μειωμένο φούσκωμα και την αέρια.

6. Πράσινο τσάι
Εκτός από το ότι περιέχει πολλά αντιγηραντικά αντιοξειδωτικά, έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση άφθονου πράσινου τσαγιού έχει διουρητική δράση λόγω του συνδυασμού αντιοξειδωτικών, καφεΐνης και πολυφαινολών που βοηθούν στην αποβολή της περίσσειας νερού και νατρίου από το σώμα, καθώς και στην τόνωση της κίνησης του γαστρεντερικού σωλήνα, με αποτέλεσμα τη μείωση του φουσκώματος. Θέσε ως στόχο σου να πίνεις σίγουρα ένα με δύο φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά.

/www.shape.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr