Ηλιέλαιο για υπέροχο δέρμα και οι απαρράμιλες  ιδιότητες του.

Ηλιέλαιο για υπέροχο δέρμα και οι απαρράμιλες ιδιότητες του.

Ποια είναι τα οφέλη του ηλιελαίου για το δέρμα;
Για την παραγωγή ηλιέλαιου, οι παραγωγοί επεξεργάζονται τους σπόρους του φυτού Helianthus Annuus . Πολλοί από εμάς είναι εξοικειωμένοι με το ηλιέλαιο στην κουζίνα, αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για το δέρμα. Θεωρείται ως μη φαγεσωρογόνο λάδι φορέα, είναι ιδιαίτερα απορροφητικό και δεν φράζει τους πόρους. Ετοιμαστείτε λοιπόν να κλειδώσετε στο δέρμα σας έναν τόνο υγρασίας!

Το λάδι περιέχει επίσης 4 συστατικά που λατρεύουμε να έχουμε στην περιποίηση της επιδερμίδας μας.

Υψηλό σε βιταμίνη Ε , δρα ως αντιοξειδωτικό για το δέρμα.
Το λινολεϊκό οξύ βοηθά στην προστασία του φραγμού του δέρματος και στη διατήρηση της υγρασίας.
Το ελαϊκό οξύ είναι ευεργετικό για τη φροντίδα των πληγών.
Βοηθά στην εξουδετέρωση των βλαβερών οξειδωτικών επιδράσεων από τις ακτίνες UV. Συνολικά, είναι ένα εξαιρετικό συστατικό που είναι καλό για όλους τους τύπους δέρματος.

Προσφέρει βαθιά αντιγηραντική δράση. Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που περιορίζει την ζημιά που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Έρευνα από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Maryland έδειξε ότι η βιταμίνη Ε σε προϊόντα φροντίδας του δέρματος μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του κολλαγόνου και της ελαστίνης στην επιδερμίδα και να μειώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

Αντιφλεγμονώδης και αντιβακτηριακή δράση: Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η βιταμίνη Ε βοηθάει στη μείωση της ερυθρότητας του δέρματος και την τραχύτητα στην υφή του. Τα αντιφλεγμονώδη οφέλη του σχετίζονται με υψηλή περιεκτικότητά του σε ωμέγα-6 (λινελαϊκό) λιπαρά οξέα και βιταμίνη E. Το λινελαϊκό οξύ βοηθάει στη μείωση της φλεγμονής στο δέρμα (ακμή, δερματίτιδες, ηλιακά εγκαύματα). Τα ωμέγα-6 λιπαρά οξέα ενισχύουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων του δέρματος.

Προστασία του δέρματος: Τα πλούσια σε βιταμίνη Ε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας διατηρούν το εξωτερικό προστατευτικό στρώμα του δέρματος, σύμφωνα με την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου του Harvard. Ως εκ τούτου, η τοπική χρήση του ηλιελαίου για το δέρμα βοηθάει στο να το θωρακίσει από μελλοντικές περιβαλλοντικές ζημιές και περιορίζει την απώλεια υγρασίας. Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η καθημερινή θεραπεία με ηλιέλαιο στο δέρμα βρεφών που γεννήθηκαν πρόωρα ή με χαμηλό βάρος μείωσε τον κίνδυνο ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων.

Όταν το ηλιέλαιο μπαίνει σε σαπούνι

Όταν αγοράζετε ηλιέλαιο για χρήση σε συνταγή σαπουνιού ηλίανθου, θέλετε κάτι υψηλής ποιότητας και να  είναι ασφαλές για το δέρμα. Επιλέξτε μια βιολογική ποικιλία ψυχρής έκθλιψης. Θέλετε να αποφύγετε τυχόν πρόσθετα στο λάδι που μπορεί να προκύψουν από άλλες διαδικασίες εκχύλισης.
Καλό για το δέρμα και καλό για την παραγωγή σαπουνιού, το ηλιέλαιο δημιουργεί έναν παράδεισο για τους λάτρεις της περιποίησης της επιδερμίδας. Δεδομένου ότι η παρασκευή ενός σαπουνιού μπορεί να γίνει ακριβή, μπορούμε απλώς συμπληρωματικά να συμπεριλάβουμε ηλιέλαιο στη βασική συνταγή του σαπουνιού μας καθώς είναι μια οικονομική επιλογή. 

Το ηλιέλαιο είναι το καλύτερο στοιχείο για τη δημιουργία ενός ενυδατικού σαπουνιού. Το λινολεϊκό οξύ το καθιστά ιδανικό για ξηρές επιδερμίδες. Το σαπούνι γίνεται πιο απαλό στην αφή και έχει εκπληκτική αίσθηση όταν τρίβεται στο δέρμα.

Επειδή είναι τόσο μαλακό, δεν θέλετε να συμπεριλάβετε πολύ ηλιέλαιο στη συνταγή σας. Διαφορετικά, το σαπούνι δεν θα κρατήσει το σχήμα του ούτε θα στερεοποιηθεί πλήρως. Αν προσθέσετε πάρα πολύ ηλιέλαιο στην συνταγή σας για σαπούνι σημαίνει ότι το σαπούνι θα αργήσει να σαπωνοποιηθεί.

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr