Τέσσερα βότανα και τα ροφήματα τους που θα σας κρατήσουν δροσερές το καλοκαίρι

Τέσσερα βότανα και τα ροφήματα τους που θα σας κρατήσουν δροσερές το καλοκαίρι

Πώς βοηθάνε να ρίξετε τη θερμοκρασία του σώματός σας

Τέσσερα βότανα και τα ροφήματα τους που θα σας κρατήσουν δροσερές το καλοκαίρι

Η καλοκαιρινή ζέστη τις περισσότερες φορές είναι εξαντλητική. Ενώ ο ήλιος δίνει ενέργεια κατά καιρούς, κάποιες μέρες η θερμοκρασία απλά αδειάζει την μπαταρία σας και σας αφήνει εντελώς εξαντλημένες.

Ενώ, λοιπόν, τα διάφορα τσάι βοτάνων μπορεί να σας θυμίζουν χειμώνα, ορισμένα βότανα, σύμφωνα με το Mindbodygreen, έχουν ψυκτικές ιδιότητες που τα καθιστούν ιδανικούς υποψήφιους για ένα δροσιστικό καλοκαιρινό ρόφημα που θα σας βοηθήσει να ρίξετε τη θερμοκρασία του σώματός σας.

Τέσσερα βότανα που θα σας κρατήσουν δροσερές το καλοκαίρι

Τσάι
Elderflower (Sambucus spp.): Το elderflower έχει απαλό άρωμα και λεπτή γεύση που δροσίζει και ηρεμεί τα νεύρα του σώματος. Οι ιδιότητές του μπορεί να είναι ευεργετικές για τις ενοχλήσεις που σχετίζονται με τη ζέστη και που τόσο συχνά εμφανίζονται το καλοκαίρι. Η Αγιουρβέδα αναφέρει ότι η θερμότητα στο σώμα ανεβαίνει όπως ακριβώς η ζέστη σε ένα σπίτι, προκαλώντας ένταση στα μάτια, πονοκεφάλους, εγκεφαλική ομίχλη και ερεθισμό των ιγμορείων. Το elderflower είναι θαυμάσιο για την εκτόνωση αυτής της θερμότητας και την υποστήριξη του σώματος κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

Τσάι
Βάλσαμο λεμονιού (Melissa officinalis): Το βάλσαμο λεμονιού είναι γνωστό καλύτερα για την καταπράυνση του στρες και την ηρεμία των καταπονημένων νεύρων. Δεν χάνει στιγμή για να δροσίσει και να χαλαρώσει την ένταση στο σώμα, ενώ παράλληλα ανεβάζει τη διάθεση με τη δροσιστική λεμονάτη γεύση του. Το βάλσαμο λεμονιού είναι θαυμάσιο για την υποστήριξη του ανήσυχου ή αναστατωμένου στομάχου, ειδικά αν τα συμπτώματα αυτά προκαλούνται από περιστασιακή ανησυχία. Τα ισχυρά πτητικά έλαια αυτού του φυτού βγαίνουν υπέροχα στο καλοκαιρινό τσάι.

Τσάι
Πέταλα τριαντάφυλλου (Rosa spp.): Ένα υπέροχο τονωτικό για το νευρικό σύστημα, τα ροδοπέταλα βοηθούν στην απομάκρυνση της υπερβολικής θερμότητας. Μπορείτε να εμποτίσετε στο νερό του τσαγιού σας οποιοδήποτε χρώμα ροδοπέταλων (αρκεί να είναι βιολογικά) καθώς και να τα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε την πιο ελκυστική γαρνιτούρα!

Τσάι
Ιβίσκος (Hibiscus sabdariffa): Ο ιβίσκος είναι ένα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά λουλούδι που έχει την ικανότητα να ηρεμεί και να δροσίζει τα καυτά σημεία του σώματος. Έχει μια ελαφριά οξύτητα που προσδίδει μια φωτεινή γεύση και αφήνει τους γευστικούς κάλυκες να θέλουν περισσότερο. Το τσάι ιβίσκου μπορεί, επίσης, να βοηθήσει στην ανακούφιση από το άγχος και την ανησυχία. Για να μην αναφέρουμε ότι το δελεαστικό του χρώμα θα κάνει την οικογένεια και τους φίλους να βάλουν διπλάσια ποσότητα στο ποτήρι τους! Όλο και περισσότεροι φαίνεται ότι αγαπούν τα κόκκινα ποτά!

www.newsbeast.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr