Kανέλα , Λεμόνι και Μέλι – 3 Φυσικές Θεραπείες που θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό

Kανέλα , Λεμόνι και Μέλι – 3 Φυσικές Θεραπείες που θωρακίζουν τον ανθρώπινο οργανισμό

Προβλήματα υγείας που δεν είχαμε ιδέα ότι βοηθούνται με κανέλα και λεμόνι

Κανέλα και λεμόνι:

Μοιάζουν αντιφατικά υλικά και όμως δένουν αρμονικά και άκρως υγιεινά! Ξινό το λεμόνι, γλυκιά η κανέλα, μα και τα δυο αρωματικά… Ο συνδυασμός κανέλα και λεμόνι είναι μία από τις πιο κοινές στρατηγικές, που χρησιμοποιείται στον τομέα της φυσικής φαρμακευτικής.

Επωφεληθείτε από αυτά!

Ο συνδυασμός κανέλα και λεμόνι είναι μία από τις πιο κοινές θεραπείες που χρησιμοποιείται στον
τομέα της φυσικής φαρμακευτικής. Αυτά τα εύκολα στην εύρεση τους συστατικά μας επιτρέπουν να επωφεληθούμε με έναν απλό και χρήσιμο τρόπο.
Αν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που συνηθίζουν να καταναλώνουν συμπλέγματα βιταμινών για να αυξήσουν τις άμυνες τους, λόγω των εποχιακών αλλαγών, δοκιμάστε την πρότασή μας σήμερα.

Πρόκειται για φυσική θεραπεία, η οποία βοηθάει τον ανθρώπινο οργανισμό.

Μπορεί να βοηθήσει να μειωθεί ο πόνος σε κάποιες περιπτώσεις ή να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά.

Αναμφίβολα η συγκεκριμένη θεραπεία είναι ένας σύμμαχος που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός.

Αναλυτικότερα, όλα όσα οφείλετε να γνωρίζετε:

Μειώστε τον πόνο στις αρθρώσεις με κανέλα και λεμόνι:

Η κανέλα και τα λεμόνια είναι αντιφλεγμονώδεις τροφές και χρησιμοποιούνται ευρέως για την αντιμετώπιση αυτών των παθήσεων.

Σε περίπτωση που υποφέρετε από αρθρίτιδα, σημειώστε την ακόλουθη θεραπεία για να δείτε μια αισθητή βελτίωση της υγείας σας.

 

Συστατικά: 1 ξυλάκι κανέλας, 5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (50 ml), 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (7,5 γραμ.), 1 κούπα νερό (250 ml).

 

Παρασκευή: Ζεστάνετε το νερό μέχρι να βράσει, έπειτα προσθέστε την κανέλα και το μέλι. Αφήστε τα υλικά να αναμειχθούν για 15 λεπτά, έπειτα αφήστε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά. Σουρώστε το περιεχόμενο και σερβίρετε στην αγαπημένη σας κούπα. Έπειτα, προσθέστε τις 5 κουταλιές χυμό λεμονιού. Πίνετε κάθε πρωί με άδειο στομάχι.

Χάστε κιλά με κανέλα και λεμόνι:

Από τη μία, η κανέλα μας βοηθά να ελέγξουμε τα επίπεδα ινσουλίνης και υδατανθράκων στο αίμα μας. Αντί να τ’ αποθηκεύσει, το σώμα μας θα τα χρησιμοποιήσει ως μέσα για την παραγωγή ενέργειας. Πίνοντας αυτό το αφέψημα κανέλας και λεμονιού καθημερινά θα είμαστε σε θέση να πολεμήσουμε ενάντια στο πεισματάρικο λίπος της κοιλιάς μας. Κατά συνέπεια, σιγά σιγά θα είμαστε επίσης σε θέση να χάσουμε κιλά με υγιεινό τρόπο.

Συστατικά: 1 ξυλάκι κανέλας, 5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού (50 ml), 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (7,5 γραμ.), 1 κούπα νερό (250 ml).

 

Παρασκευή: Όπως βλέπετε, τα συστατικά είναι ίδια με αυτά της προηγούμενης συνταγής. Γι’ αυτό θα ακολουθήσουμε τον ίδιο τρόπο. Η μόνη διαφορά είναι ότι θα λάβουμε αυτή τη θεραπεία 20 λεπτά πριν το κυρίως γεύμα της ημέρας μας. Έτσι, θα επιταχύνουμε τον μεταβολισμό και την ίδια στιγμή θα φροντίσουμε την πέψη μας.

Καταπολεμήστε το κρύωμα και τη γρίπη:

Η ακόλουθη θεραπεία με βάση την κανέλα και το λεμόνι, δεν είναι κάτι που θα μας αποτρέψει από το να προβληθούμε με τον ιό της γρίπης ή του κρυολογήματος. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει πολύ ξεκάθαρο. Ωστόσο, αυτό που θα αποκτήσουμε με αυτή τη θεραπεία είναι λιγότερες παρενέργειες από τέτοιες παθήσεις και πολύ πιο γρήγορη ανάρρωση.

Χάρη στη βιταμίνη C από το λεμόνι και την αντιβακτηριακή δράση της κανέλας, θα αναπτύξετε ένα ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα. Με τον τρόπο αυτό, θα αποφύγετε τον πυρετό ή τη δημιουργία υπερβολικής βλέννας.

Συστατικά: 1 ξυλάκι κανέλας, 1 κούπα χυμό πορτοκάλι (250 ml), 5 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι (50 ml), 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι (7,5 γραμ.).

Παρασκευή: Ξεκινάμε παίρνοντας έναν φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι. Μόλις το κάνουμε αυτό, θα τον ζεστάνουμε για 5 λεπτά μαζί με το ξυλάκι κανέλας και το μέλι. Αφότου περάσει ο χρόνος, αφαιρούμε το ξυλάκι κανέλας και προσθέτουμε τις 5 κουταλιές χυμό λεμόνι. Πιείτε το κάθε πρωί κατά τη διάρκεια του πρωινού σας και θα δείτε πόσο καλά θα αισθανθείτε έπειτα.©ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ

*Οι πληροφορίες που περιέχονται  δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνωμάτευση του ιατρού σας. Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια θεραπεία ή διατροφή ρωτήστε τον προσωπικό ιατρό σας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr