Οξύτητα και καούρα τέλος με τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες.

Οξύτητα και καούρα τέλος με τις καλύτερες σπιτικές θεραπείες.

Όλοι μας έχουμε υποφέρει από οξύτητα κάποια στιγμή. Έντονος πόνος στο στομάχι, κάψιμο, φούσκωμα, λόξυγκας, μετεωρισμός και παλινδρόμηση οξέος είναι τα κοινά συμπτώματα. Εάν υποφέρετε από αυτά τα προβλήματα ξανά και ξανά, σας προτείνουμε να επιλέξετε σπιτικές θεραπείες για την οξύτητα και την καούρα.

Σπιτικές θεραπείες για την οξύτητα και την καούρα 

Ενώ η άμεση και φυσική μας απόκριση είναι να πιάσουμε αυτό το αντιόξινο όταν υποφέρουμε από οξύτητα, δεν θα σας προσφέρει μακροπρόθεσμη ανακούφιση. Αντίθετα, αυτοί οι θησαυροί της κουζίνας μπορούν να θεραπεύσουν και να ελέγξουν την οξύτητα και να ενισχύσουν τη συνολική υγεία του στομάχου σας . Σας δίνουμε τις πιο αποτελεσματικές σπιτικές θεραπείες για την καούρα, την οξύτητα και τη δυσπεψία.

Acidity είναι μια ιατρική κατάσταση που αναφέρεται στην υπερβολική παραγωγή οξέος στομάχου . Αυτό το οξύ παράγεται από τους αδένες του στομάχου και βοηθά στην πέψη των τροφών. Η περίσσεια οξέος μπορεί να προκαλέσει οξύτητα ή παλινδρόμηση οξέος, δηλαδή το οξύ να ανεβαίνει από το στομάχι στο λαιμό . Η παλινδρόμηση οξέος μπορεί επίσης να προκαλέσει καούρα, η οποία είναι μια αίσθηση καψίματος ή πόνος στην κάτω περιοχή του θώρακα.

Συμβουλή: Η οξύτητα και τα συμπτώματά της  πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη, καθώς μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα με την πάροδο του χρόνου.

Η οξύτητα και η καούρα μπορούν να αποφευχθούν αν επιδοθείτε σε ορισμένες υγιεινές συνήθειες όπως αναφέρονται παρακάτω.

Μην υπερκαταναλώνετε: Ένα μεγάλο γεύμα συχνά προκαλεί οξύτητα τις περισσότερες φορές. Εάν όταν το στομάχι σας είναι γεμάτο, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα τα οξέα του στομάχου να ωθηθούν πίσω στον οισοφάγο, γεγονός που θα προκαλέσει παλινδρόμηση, δυσπεψία, σπασμούς στο στομάχι και δυσφορία . Αντίθετα, τρώτε μικρότερες μερίδες αλλά σε τακτά χρονικά διαστήματα για να αποφύγετε την οξύτητα. Αυτή είναι μια καλή συμβουλή επίσης επειδή το να παραμένετε πεινασμένοι για πολύ καιρό ή να έχετε μεγάλα κενά μεταξύ των γευμάτων σας μπορεί επίσης να προκαλέσει οξύτητα.

Πρόσληψη αλκοόλ: Η κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με παλινδρόμηση οξέος. Το αλκοόλ και τα αλκοολούχα ποτά μπορούν επίσης να κάνουν το στομάχι να παράγει περισσότερο οξύ από το συνηθισμένο. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορά του βλεννογόνου του στομάχου, οδηγώντας σε πόνο και φλεγμονή, που ονομάζεται επίσης γαστρίτιδα.

Τσίχλα: Είναι πραγματικά τόσο απλό! Η πεπτική διαδικασία ξεκινά πραγματικά στο στόμα μας. Το κόμμι διεγείρει τη ροή του σάλιου, το οποίο με τη σειρά του διατηρεί τα επίπεδα του οξέος χαμηλά και εξισορροπεί τα επίπεδα του pH σας . Μετά το γεύμα σας, μασήστε τσίχλα για δέκα λεπτά ως μία από τις σπιτικές θεραπείες για τη δυσπεψία .

Μην κοιμάστε στη δεξιά σας πλευρά: Όταν χτυπάτε στο κρεβάτι, στρίψτε στην αριστερή σας πλευρά και κοιμηθείτε. Αυτή η θέση αποτρέπει την παλινδρόμηση οξέος καθώς δεν επιτρέπει στα διαβρωτικά οξέα του στομάχου να εισέλθουν στον οισοφάγο.

Η κατανάλωση των σωστών τροφών βοηθά στη διατήρηση της οξύτητας υπό έλεγχο. Προσθέστε τις παρακάτω τροφές στην καθημερινή σας διατροφή και δείτε μόνοι σας τη διαφορά.

Μπανάνα: Οι μπανάνες είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για την υγεία του εντέρου και του στομάχου λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε φυτικές ίνες που ενισχύουν τη διαδικασία της πέψης . Είναι πλούσια σε κάλιο και αυξάνουν την παραγωγή βλέννας στο στομάχι που εμποδίζει τον σχηματισμό υπερβολικού οξέος και επίσης καταπολεμά τις βλαβερές συνέπειες της υπερβολικής παραγωγής οξέος. Μια ώριμη μπανάνα είναι ένα τέλειο αντίδοτο σε έντονες κρίσεις οξύτητας .

Κρύο γάλα: Είναι γνωστό ότι το γάλα περιέχει υψηλή ποσότητα ασβεστίου που το καθιστά υπερτροφή για την υγεία των οστών . Γνωρίζατε όμως ότι το ασβέστιο είναι επίσης ένα από τα κύρια συστατικά των αντιόξινων που διαθέτετε χωρίς ιατρική συνταγή; Το ασβέστιο βοηθά στη διατήρηση της ισορροπίας του pH και βοηθά στη σωστή πέψη .

Βουτυρόγαλα: Το κρύο βουτυρόγαλα είναι άλλο ένα χρήσιμο αντίδοτο στην οξύτητα. Για να ανακουφιστείτε από την καούρα, πιείτε ένα ποτήρι κρύο βουτυρόγαλα. Το βουτυρόγαλα περιέχει γαλακτικό οξύ που εξουδετερώνει την οξύτητα στο στομάχι . Το γαλακτικό οξύ καταπραΰνει περαιτέρω το στομάχι επικαλύπτοντας την επένδυση του στομάχου και μειώνοντας τον ερεθισμό και τα συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος. Επιπλέον, το βουτυρόγαλα είναι ένα προβιοτικό που απαντάται στη φύση. Τα καλά βακτήρια που υπάρχουν στα προβιοτικά εμποδίζουν τη συσσώρευση αερίων και το φούσκωμα που συχνά προκαλεί παλινδρόμηση οξέος . Επιτρέπει επίσης στα θρεπτικά συστατικά και τα τρόφιμα να αφομοιωθούν και να απορροφηθούν σωστά, πράγμα που τελικά εξαλείφει και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης οξύτητας και διατηρεί την υγεία του γαστρεντερικού σας σε καλή κατάσταση.

Αμύγδαλα: Μια άλλη σπιτική θεραπεία που λειτουργεί καλά για να ανακουφίσει την οξύτητα είναι τα ωμά αμύγδαλα . Τα ωμά αμύγδαλα είναι απλά φυσικά αμύγδαλα που δεν έχουν μουλιαστεί ή αλλοιωθεί με κανέναν τρόπο. Στην αρχαιότητα στις χώρες της Μέσης Ανατολής, τα αμύγδαλα θεωρούνταν φυσική θεραπεία για το έλκος και την καούρα. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε φυσικά έλαια που καταπραΰνουν και εξουδετερώνουν το οξύ στο στομάχι . Η υψηλή περιεκτικότητα του ξηρού καρπού σε φυτικές ίνες βοηθά επίσης στη διαδικασία της πέψης . Εκτός από τα ωμά αμύγδαλα, μπορείτε επίσης να έχετε γάλα αμυγδάλου για να διατηρείτε το στομάχι σας σε καλή υγεία.

Εάν τα συμπτώματα οξύτητας και καούρας είναι υπερβολικά, μπορείτε να απευθυνθείτε σε μερικά κοινά συστατικά κουζίνας  για ανακούφιση.

Τσάι μέντας: Το τσάι μέντας μπορεί να βοηθήσει με την πέψη και τον πόνο στο στομάχι. Ωστόσο, εάν έχετε παλινδρόμηση οξέος ή ΓΟΠΝ, αποφύγετε την κατάποση τσαγιού μέντας καθώς μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα.

Τσάι χαμομηλιού: Το τσάι χαμομηλιού είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές του ιδιότητες και για τη μείωση της φλεγμονής. Μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να ηρεμήσει και να καταπραΰνει το νευρικό σύστημα και να είναι μια από τις σπιτικές θεραπείες για την οξύτητα και την καούρα.

Τζίντζερ: Αυτό είναι ένα άλλο βασικό προϊόν της κουζίνας που έχει μυριάδες οφέλη για την υγεία . Οι τζίντζερλες είναι το κύριο συστατικό που βρίσκεται στο τζίντζερ που του προσδίδει τις θεραπευτικές του ιδιότητες είτε για φυσιολογικό βήχα και κρυολόγημα είτε για διάφορες πεπτικές και εντερικές διαταραχές. Το τζίντζερ έχει ιδιότητες που καταστρέφουν την οξύτητα που προκαλεί τα βακτήρια του πυλωρού, μειώνουν τη φλεγμονή , ελαχιστοποιούν τη ναυτία και ηρεμούν τους μυς του στομάχου. Το φρέσκο ​​τζίντζερ βοηθά επίσης στη θεραπεία της ναυτίας. Το τζίντζερ είναι επίσης ένα ενεργό συστατικό στην ιατρική της Αγιουρβέδα για την οξύτητα. Το τζίντζερ μπορεί να καταναλωθεί ωμό, στο τσάι ή στο μαγείρεμα. Όταν υποφέρετε από σοβαρή δυσπεψία και οξύτητα, συνδυάστε

1 κουταλιά της σούπας τζίντζερ και χυμό λεμονιούμε 2 κ.σ. μέλι σε ζεστό νερό. Αυτό θα βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων της οξύτητας, θα διατηρήσει τον μεταβολισμό σας δυνατό και θα ανακουφίσει την αδυναμία και τον πόνο που σχετίζεται με την οξύτητα.

Σπόροι μάραθου: Οι σπόροι μάραθου περιέχουν μια ένωση που ονομάζεται ανηθόλη που λειτουργεί ως καταπραϋντικό για το στομάχι και αποτρέπει τους σπασμούς και τον μετεωρισμό. Είναι επίσης γεμάτο με βιταμίνες, μέταλλα και διαιτητικές ίνες που βοηθούν τη διαδικασία της καλής πέψης. Δεδομένου ότι περιέχει επίσης ιδιότητες κατά του έλκους, δροσίζει την επένδυση του στομάχου και βοηθά στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας . Οι σπόροι μάραθου είναι μια από τις αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για την παλινδρόμηση οξέος σε έγκυες γυναίκες. Πολλές έγκυες γυναίκες υποφέρουν από σοβαρή δυσπεψία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά τους απαγορεύεται να λαμβάνουν πολλά τρόφιμα και φάρμακα. Οι σπόροι μάραθου λειτουργούν ως μια από τις σπιτικές θεραπείες για την οξύτητα και την καούρα. Είναι επίσης ευεργετικά για τις μητέρες που θηλάζουν καθώς είναι γνωστό ότι αυξάνουν το μητρικό γάλα στις θηλάζουσες γυναίκες. Αν ψάχνετε για σπιτικές θεραπείες για προβλήματα οξύτητας και αερίων, μασήστε λίγους σπόρους μάραθου. Μπορείτε επίσης να τα μουλιάσετε σε νερό και στη συνέχεια να πιείτε το νερό και να μασήσετε τους σπόρους μάραθου για άμεση ανακούφιση.

Νερό λεμονιού: Αν και ο χυμός λεμονιού είναι όξινος, η πρόσληψη μικρών ποσοτήτων του αναμεμειγμένου με νερό μπορεί να έχει αλκαλική δράση, βοηθώντας έτσι στην οξύτητα.

Συμβουλή: Λοιπόν, τώρα που σας είπαμε μερικά εξαιρετικά προσιτά υλικά κουζίνας για να νικήσετε  την οξύτητα, προσπαθήστε να επιλέξετε αυτές τις φυσικές θεραπείες αντί για το πλησιέστερο μπουκάλι αντιόξινου διαθέσιμο όταν αισθάνεστε δυσφορία, ναυτία ή κάψιμο λόγω οξύτητας.

Συχνές ερωτήσεις:
Πώς μπορώ να ανακουφιστώ άμεσα από την οξύτητα;

Ε. Πώς μπορώ να ανακουφιστώ άμεσα από την οξύτητα;
Α. Μερικές συμβουλές για άμεση ανακούφιση από την οξύτητα είναι να χαλαρώσετε τα ρούχα σας, να στέκεστε όρθια ή να ανυψώσετε το πάνω μέρος του σώματός σας. Πιείτε νερό ή μασήστε τσίχλα για να αραιώσετε τα οξέα του στομάχου. Για θεραπεία οξύτητας στο σπίτι, μπορείτε επίσης να πιείτε αραιωμένο χυμό λεμονιού ή μηλόξυδο . Μείνετε μακριά από τον καπνό του τσιγάρου.

Ε. Τι μπορώ να πιω για να ανακουφίσω την καούρα;
Α. Πίνετε πολύ νερό καθώς το νερό εξουδετερώνει το οξύ και βοηθά στην αποβολή των υπερβολικών πεπτικών υγρών που υπάρχουν στο στομάχι, διατηρώντας το πεπτικό σύστημα γερό και καλύτερη λειτουργία. Εάν υποφέρετε από συχνές κρίσεις οξύτητας και καούρες, πιείτε ένα ποτήρι χλιαρό νερό το πρωί και το βράδυ πριν πάτε για ύπνο. θα ωφεληθείς πάρα πολύ!

Ο χυμός ανανά είναι μια από τις φυσικές θεραπείες για την οξύτητα και την καούρα. Πιείτε ένα ποτήρι χυμό ανανά εάν είχατε ένα πικάντικο γεύμα και εντοπίστε συμπτώματα οξύτητας. Οι ανανάδες περιέχουν βρωμελίνη, η οποία είναι ένα ένζυμο που βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων υδροχλωρικού οξέος στο στομάχι σας και λειτουργεί για την πρόληψη της σοβαρής παλινδρόμησης οξέος.Εκτός από τον χυμό ανανά, ο βρώσιμος χυμός αλόης είναι επίσης γνωστό ότι είναι ψυκτικό και σπιτική θεραπεία για εγκαύματα στο στομάχι .

Ερ. Πώς μπορώ να σταματήσω την οξύτητα;
Α. Αυτοί οι δείκτες θα χρησιμεύσουν ως σπιτικές θεραπείες για την οξύτητα και την καούρα.
Μασήστε σωστά την τροφή σας πριν την καταναλώσετε . Το στομάχι μας πρέπει να δουλέψει πολύ σκληρά για να διασπάσει το φαγητό όταν δεν μασάμε σωστά. Αυτό όχι μόνο δυσκολεύει τη διαδικασία απορρόφησης των θρεπτικών συστατικών, αλλά εμποδίζει και την όλη διαδικασία της πέψης, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για τη δυσπεψία και κατά συνέπεια την οξύτητα.

Τρώτε μικρότερες μερίδες σε τακτά χρονικά διαστήματα αντί για μεγάλα γεύματα.
Τελειώστε τα γεύματά σας 2-3 ώρες πριν τον ύπνο, ώστε το στομάχι σας να έχει αρκετό χρόνο για να εκτελέσει τη διαδικασία της πέψης και να αδειάσει.
Κάντε κάποια μορφή άσκησης τουλάχιστον για μισή ώρα την ημέρα . Η έλλειψη άσκησης οδηγεί σε υπερβολική εναπόθεση λίπους, ειδικά στην περιοχή της κοιλιάς. Το υπερβολικό λίπος στην κοιλιά ωθεί τα οξέα του στομάχου προς τα πάνω στον οισοφάγο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε συχνές καούρες.

Κάντε τακτικά αυτά τα κρίσιμα και τρεξίματα για να αποτρέψετε την οξύτητα και να ρίξετε αυτά τα περιττά κιλά.
Περάστε λίγο χρόνο στον ήλιο για να ενισχύσετε τη διαδικασία πέψης σας . Οι ακτίνες του ήλιου βοηθούν το σώμα να παράγει βιταμίνη D, η οποία εξισορροπεί περαιτέρω την παραγωγή περισσότερων από 200 αντιμικροβιακών χημικών ουσιών του σώματος που καταπολεμούν τις ανωμαλίες του στομάχου και βοηθούν στη θεραπεία της παλινδρόμησης οξέος .

Αποφύγετε να φοράτε ρούχα όπως στενά τζιν. Τα φαρδιά ρούχα επιτρέπουν στο φαγητό σας να περνάει εύκολα και δεν περιορίζουν τη λειτουργία του στομάχου σας.
Κόψτε το κάπνισμα καθώς μπορεί να προκαλέσει καούρα . Η νικοτίνη που υπάρχει στα τσιγάρα αποδυναμώνει τη βαλβίδα που εμποδίζει τα οξέα του στομάχου να ρέουν στον οισοφάγο και στο γαστρεντερικό σωλήνα, γεγονός που προκαλεί παλινδρόμηση και καούρα.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr