Εμμηνόπαυση: Σπιτικές θεραπείες για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα

Εμμηνόπαυση: Σπιτικές θεραπείες για να αντιμετωπίσετε τα συμπτώματα

Η εμμηνόπαυση συνοδεύεται από διάφορα συμπτώματα. Είναι καλύτερο να προσπαθείτε να τα αντιμετωπίζετε, παρά να τα αγνοείτε και να δυσκολεύετε την καθημερινότητά σας. Ακολουθούν ορισμένες σπιτικές θεραπείες για να αντιμετωπίσετε αυτές τις ενοχλητικές καταστάσεις, που σας κάνουν να μην μπορείτε να ανταπεξέλθετε στη ρουτίνα σας.

1. Εξάψεις
Οι εξάψεις είναι συχνές κατά την εμμηνόπαυση. Μερικές γυναίκες έχουν εξάψεις πολλές φορές την ημέρα. Κάποιες αντιμετωπίζουν περιόδους εξάψεων για μέρες κάθε φορά. Η χρήση ανεμιστήρα, το να φοράτε ρούχα με πολλές στρώσεις για να τα βγάζετε εύκολα και η διατήρηση του κλιματισμού στο επίπεδο άνεσής σας, μπορεί να σας βοηθήσει άμεσα. Επιπλέον, οι φυσικές θεραπείες μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση των εξάψεων.

Αποφύγετε κάποιες τροφές
Μπορεί να έχετε παρατηρήσει, ότι ορισμένα τρόφιμα ή ποτά επιταχύνουν τις εξάψεις σας ή τις επιδεινώνουν. Μερικοί άνθρωποι παρατηρούν, ότι τα πικάντικα τρόφιμα, το αλκοόλ ή η καφεΐνη μπορούν να προκαλέσουν εξάψεις. Προσπαθήστε να παρακολουθείτε τα διατροφικά ερεθίσματα, για να μπορείτε να τα αποφύγετε.

Σόγια
Η έρευνα έχει δείξει ανάμεικτα αποτελέσματα, σχετικά με το εάν η σόγια βοηθά στις εξάψεις. Ορισμένες έρευνες δείχνουν, ότι η σόγια μπορεί να είναι ευεργετική για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, συμπεριλαμβανομένων των εξάψεων. Η σόγια έχει μια φυσιολογική δραστηριότητα παρόμοια με αυτή των οιστρογόνων. Επομένως, πρέπει να τη χρησιμοποιείτε με προσοχή, ειδικά εάν λαμβάνετε ήδη θεραπεία με οιστρογόνα ή εάν διατρέχετε κίνδυνο καρκίνου του μαστού. Να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας, πριν αλλάξετε τις διατροφικές σας συνήθειες.

2. Αύξηση βάρους
Η αύξηση βάρους είναι συνηθισμένη κατά την περιεμμηνόπαυση. Πολλές γυναίκες συνεχίζουν να παίρνουν μερικά κιλά κάθε χρόνο μετά την εμμηνόπαυση. Αν και δεν υπάρχουν αποδεδειγμένα φυτικά σκευάσματα για την πρόληψη της απώλειας βάρους, υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο ζωής και στη διατροφή, που μπορούν να σας βοηθήσουν να περιορίσετε φυσικά την τάση για αύξηση βάρους.

Διαχείριση άγχους
Το άγχος μπορεί να επηρεάσει την ικανότητα του σώματός σας να διατηρεί ένα υγιές βάρος. Το άγχος συχνά προκαλεί υπερκατανάλωση τροφής και ανθυγιεινές διατροφικές συνήθειες. Μπορεί, επίσης, να αλλάξει τη δραστηριότητα της κορτιζόλης και της ινσουλίνης, η οποία παρεμβαίνει στο μεταβολισμό και προκαλεί αύξηση βάρους.

Υγιεινή διατροφή
Η μετάβαση στην εμμηνόπαυση είναι μια εξαιρετική στιγμή για να ρίξετε μια ματιά στη διατροφή σας και να κάνετε αλλαγές, που θα σας εξυπηρετήσουν σε όλη την υπόλοιπη ζωή σας. Καθώς ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται και αρχίζετε να χειρίζεστε τις θερμίδες διαφορετικά, μπορείτε να αναθεωρήσετε τις διατροφικές σας συνήθειες για να συμπεριλάβετε μια σωστή δίαιτα για την εμμηνόπαυση, που θα δημιουργήσει το έδαφος για υγιή χρόνια εμμηνόπαυσης.

Άσκηση
Όλοι γνωρίζουν, ότι η άσκηση είναι καλή για εσάς. Καθώς πλησιάζετε στην εμμηνόπαυση, όμως, γίνεται ουσιαστικό μέρος του σχεδίου υγιεινής ζωής σας. Η απώλεια βάρους απαιτεί συνεχή σωματική δραστηριότητα, οπότε φροντίστε να ξεκινήσετε ένα πρόγραμμα που είναι βιώσιμο για τον τρόπο ζωής σας.

Δεδομένου ότι, η άσκηση βοηθά τη μνήμη, τη διάθεση και την υγεία των οστών, είναι πραγματικά μια προσέγγιση για όλες τις χρήσεις για την ευεξία κατά την εμμηνόπαυση. Βεβαιωθείτε, ότι έχετε ενσωματώσει μερικούς διαφορετικούς τύπους άσκησης, όπως διατάσεις, ασκήσεις με βάρη και cardio.

Ύπνος
Η έλλειψη ύπνου επηρεάζει τις ορμόνες σας με τρόπο που σας κάνει να θέλετε να φάτε περισσότερο και αναγκάζει το σώμα σας να συλλέγει λίπος γύρω από τη μέση σας.

3. Υψηλή χοληστερόλη
Καθώς τα οιστρογόνα σας αρχίζουν να μειώνονται πριν από την εμμηνόπαυση, η χοληστερόλη σας μπορεί να αρχίσει να ανεβαίνει. Κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, οι γυναίκες έχουν τον ίδιο κίνδυνο καρδιοπάθειας με τους άνδρες. Η υψηλή χοληστερόλη συμβάλλει στην εμφάνιση καρδιακών παθήσεων. Μπορείτε να βοηθήσετε να διατηρήσετε τη χοληστερόλη σας στα βέλτιστα επίπεδα με ορισμένες φυσικές στρατηγικές.

Βρώμη ολικής αλέσεως
Η συμπερίληψη της βρώμης ολικής αλέσεως στη διατροφή σας μπορεί να μειώσει τον καρδιακό κίνδυνο μειώνοντας τόσο τα συνολικά, όσο και τα επιβλαβή επίπεδα χοληστερόλης λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL).

Σόγια και κόκκινο τριφύλλι
Υπάρχουν αντικρουόμενα στοιχεία για τις επιδράσεις του κόκκινου τριφυλλιού στη χοληστερόλη. Σε ορισμένες μελέτες, η πρωτεΐνη σόγιας έχει αποδειχθεί, ότι μειώνει τις ενδείξεις της ολικής χοληστερόλης και μειώνει την LDL χοληστερόλη. Το κόκκινο τριφύλλι μειώνει τα τριγλυκερίδια και μπορεί να αυξήσει την καλή χοληστερόλη των λιποπρωτεϊνών υψηλής πυκνότητας (HDL). Γενικά, τα στοιχεία δεν υποστηρίζουν τη χρήση του για αυτό.

4. Οστεοπόρωση
Η οστεοπόρωση είναι συχνή κατά την εμμηνόπαυση και μπορεί να προκαλέσει προδιάθεση για σοβαρά προβλήματα, όπως κατάγματα οστών.

Βιταμίνη D
Η βιταμίνη D βοηθά στην απορρόφηση του ασβεστίου, ενός ορυκτού απαραίτητου για τον σχηματισμό των οστών. Μπορείτε να λάβετε βιταμίνη D από έναν συνδυασμό διατροφικών πηγών, όπως γάλα εμπλουτισμένο με βιταμίνη D, συμπληρώματα διατροφής και έκθεση στο ηλιακό φως.

Ο πολύς χρόνος στον ήλιο χωρίς προστασία του δέρματος μπορεί να είναι επικίνδυνος, επομένως φροντίστε να φοράτε αντιηλιακό και να μην κάθεστε πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο. Εάν χρειαστεί να πάρετε ένα συμπλήρωμα, η δόση σας θα εξαρτηθεί από τον κίνδυνο οστεοπόρωσης, την ηλικία σας και τη συνολική υγεία σας.

Ασβέστιο
Το ασβέστιο εμπλέκεται στο σχηματισμό των οστών και η ανεπάρκεια ασβεστίου στη διατροφή μπορεί να προκαλέσει αραίωση των οστών. Οι καλές διατροφικές πηγές περιλαμβάνουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα λαχανικά. Η συνιστώμενη ημερήσια δόση (RDA) για τις γυναίκες μεταξύ 50 και 70 ετών είναι 1200 χιλιοστόγραμμα. Μιλήστε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης, για το εάν χρειάζεστε συμπληρώματα ασβεστίου εκτός από το ασβέστιο, που λαμβάνετε στη διατροφή σας.

Βιταμίνη Κ
Η βιταμίνη Κ εμπλέκεται στο μεταβολισμό των πρωτεϊνών που βοηθούν στο σχηματισμό των οστών. Οι καλές διατροφικές πηγές περιλαμβάνουν λαχανικά, κρέας, αυγά και ψάρια.

Άσκηση
Η τακτική άσκηση ενισχύει τους μύες σας, καθιστώντας σας λιγότερο επιρρεπείς σε τραυματισμούς από πτώσεις και ακόμη και μικροτραύματα. Η άσκηση είναι επίσης ευεργετική για την υγεία των οστών. Εάν έχετε ήδη οστεοπόρωση, φροντίστε να επιμείνετε στην άσκηση χαμηλής έντασης για να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού σας.

www.testpap.com

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr