Τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα: Πώς να τις βγάλετε στο σπίτι

Τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα: Πώς να τις βγάλετε στο σπίτι

Εάν στοχεύετε σε μια λεία εμφάνιση χωρίς τρίχες, οι τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα μπορούν να καταστρέψουν το αποτέλεσμα. Αυτά τα αντιαισθητικά εξογκώματα μπορεί να είναι μια ενοχλητική παρενέργεια της αποτρίχωσης. Τα καλά νέα είναι, ότι οι τρίχες που φυτρώνουν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά στο σπίτι.

Τι είναι οι τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα;
Μια τρίχα μεγαλώνει προς τα μέσα, εάν ξαναβγεί στο δέρμα σας, ενώ βρίσκεται έξω από τον θύλακα της τρίχας. Όσο πιο σγουρά είναι τα μαλλιά, τόσο πιο πιθανό είναι να μεγαλώσουν προς τα μέσα. Μια τρίχα μπορεί να καμπυλωθεί πίσω στο δέρμα σας, καθώς μεγαλώνει και να παγιδεύεται κάτω από το δέρμα σας. Η τριβή είναι επίσης ένας παράγοντας. Έτσι, το να φοράτε στενά ρούχα, όπως κολάν και τζιν, μπορεί να συμβάλει σε αυτό.

Οι τρίχες που αναπτύσσονται προς τα μέσα προκαλούν φλεγμονή, καθώς εισέρχονται στο δέρμα σας. Το δέρμα κοκκινίζει και αναπτύσσονται φλύκταινες. Αυτά είναι νεκρά λευκά αιμοσφαίρια. Η απελευθέρωση χημικών ουσιών από τα λευκά αιμοσφαίρια είναι αυτή που οδηγεί στη φλεγμονή και τον κνησμό.

Λειτουργούν οι σπιτικές θεραπείες για τις τρίχες που φυτρώνουν προς τα μέσα;
Τα καλά νέα είναι ότι, μερικά απλά βήματα που γίνονται στο σπίτι μπορούν να εξαλείψουν αυτά τα ενοχλητικά χτυπήματα:

Μη συνταγογραφούμενα προϊόντα για τις τρίχες που μεγαλώνουν προς τα μέσα
Αυτά τα προϊόντα κυμαίνονται από ορούς έως λοσιόν, τόνερ και επιθέματα που είναι ήπια απολεπιστικά. Αποτελούν μια πιο ήπια εναλλακτική στα παραδοσιακά απολεπιστικά.

Ζεστές κομπρέσες
Εφαρμόστε ένα ζεστό, υγρό πανί για 10 έως 15 λεπτά, τρεις ή τέσσερις φορές την ημέρα. Οι ζεστές κομπρέσες μαλακώνουν το δέρμα σας και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση της φλεγμονής και της δυσφορίας επιτρέποντας στο δέρμα σας να ανοίξει και να στραγγίσει, εάν υπάρχει πύον. Μόλις ανοίξει το δέρμα, εάν οι τρίχες που έχουν αναπτυχθεί προς τα μέσα είναι ορατές, μπορείτε να τις πιάσετε προσεκτικά με καθαρό τσιμπιδάκι και να τραβήξετε τις τραβήξετε έξω. Βοηθήστε το δέρμα να επουλωθεί γρήγορα διατηρώντας την περιοχή καθαρή και εφαρμόζοντας αντιβιοτική αλοιφή.

Τσιμπιδάκι
Εάν οι τρίχες είναι ήδη ορατές και βγαίνουν έξω από το δέρμα σας, μπορείτε να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τις τρίχες. Καθαρίστε την περιοχή με ζεστό, σαπουνόνερο, καθαρίστε τα τσιμπιδάκια σας με οινόπνευμα και πιάστε απαλά τις τρίχες. Εάν είναι δύσκολο να δείτε την περιοχή, χρησιμοποιήστε επιπλέον φωτισμό και έναν μεγεθυντικό καθρέφτη. Αυτό θα σας επιτρέψει να πιάσετε μόνο τις τρίχες και να αποφύγετε να βλάψετε το δέρμα σας.

Εάν τα μαλλιά είναι εντελώς κάτω από το δέρμα σας, αποφύγετε τον πειρασμό να τρυπήσετε την περιοχή με ένα αιχμηρό αντικείμενο και να ξεθάψετε τις τρίχες. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση και ουλές.

Απαλή απολέπιση
Η απολέπιση πρέπει να προσεγγίζεται προσεκτικά, καθώς προκαλεί φλεγμονή, η οποία οδηγεί σε υπερμελάγχρωση και μπορεί να μην είναι πολύ χρήσιμη για την επίλυση των τριχών που φυτρώνουν προς τα μέσα.

www.testpap.com

Λάδι ελίχρυσος. Ισχυρό αναπλαστικό αντιρυτιδικό.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr