Μαύροι κύκλοι: Τι να κάνεις μόνη σου και τι με γιατρό

Μαύροι κύκλοι: Τι να κάνεις μόνη σου και τι με γιατρό

Αν θέλειs καθαρό βλέμμα και οι μαύροι κύκλοι να μείνουν μακριά, κράτησε σημειώσεις. Η εμφάνιση των μαύρων κύκλων «κρύβει» κάποιουs βασικούs ενόχουs, μεταξύ των οποίων είναι η κληρονομικότητα, η μείωση του κολλαγόνου και η κακή κυκλοφορία του αίματοs καθώς και πολλών άλλων ιατρικών διαταραχών. Φυσικά, η λανθασμένη φροντίδα του δέρματοs τηs ευαίσθητηs περιοχής των ματιών, η κακή διατροφή, η αφυδάτωση, το στρεs και η έλλειψη ύπνου έρχονται να κάνουν το πρόβλημα ακόμα πιο έντονο. Τι μπορείτ να κάνειs μόνη σου: Μερικέs επιλογέs που ίσωs βελτιώσουν το πρόβλημα, αλλά δεν θα δώσουν οριστικά λύση.

• Εφάρμοσε μια κρέμα ματιών με βιταμίνη Κ, η οποία θα απαλύνει του μαύρουs κύκλουs.

2. Κοιμήσου σε ύπτια Θέση. Έτσι, το οίδημα και οι μαύροι κύκλοι πάψουν να αποτελούν πρόβλημα στην καθημερινή σου ρουτίνα.

3 Απέφυγε το έντονο ντεμακιγιάζ και οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα ή τραυματισμό τηs περιοχήs. Η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη περιοχή.

4. Προτίμησε να μη βάζειs μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδεs και μαύρο μολύβι στο εσωτερικό των ματιών, αφού έτσι θα δώσεις περισσότερη έμφαση στο προβληματικό σημείο κάτω από τα μάτια.

5. Τοποθέτησε κρύα επιθέματα στα μάτια. Στο φαρμακείο υπάρχουν και ειδικές τζελ συσκευέs.

Μαύροι κύκλοι και τι θα κάνειs με τον γιατρό σου
Τέσσεριs προτάσειs για δραστική και άμεση λύση στο πρόβλημα των μαύρων κύκλων. Μεσοθεραπεία ματιών: Ενα «κοκτέιλ» βιταμινών, αντιοξειδωτικών παραγόντων και υαλουρονικού οξέοs θα βοηθήσει στον αποχρωματισμό των μαύρων κύκλων, ενώ παράλληλα θα ενισχύει την κυκλοφορία του αίματοs. Υαλουρονικό οξύ: Εγχέεται γύρω από τα μάτια και διορθώνει τους μαύρουs κύκλουs. Πώs; Το υαλουρονικό οξύ έχει υδρόφιλο χαρακτήρα που δεσμεύει την υγρασία και ενυδατώνει την περιοχή. Fractional laser: Η εν λόγω τεχνολογία αναπλάθει και συσφίγγει την ευαίσθητη περιοχή των ματιών, δημιουργώνταs μικροτραυματισμούs κάτω από την επιδερμίδα (δεν αφήνει σημάδια, πέρα από μια ελαφριά ερυθρότητα). Ρετινοειδή: Η σωστή χρήση προϊόντων με ρετινοειδή προάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και βελτιώνουν την εμφάνιση των μαύρων κύκλων. Σε κάθε περίπτωση, η χρήση του πρέπει να γίνεται με τεράστια προσοχή και έπειτα από συζήτηση με τον γιατρό σαs.

Νερό μύρου. Για κουρασμένα δέρματα. Καταπολεμά το πρήξιμο βλεφάρων.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr