Πείτε αντίο σε ζωύφια και κατσαρίδες!

Πείτε αντίο σε ζωύφια και κατσαρίδες!

Το καλοκαίρι είναι λατρεμένο για δεκάδεs λόγουs αλλά και μισητό τα κάθε είδουs ζωύφια, έντομα και κατσαρίδες στον χώρο μαs. Εμείς όμως θα προτείνουμε λύσεις στις ανάγκεs σαs και έτσι θα ξέρετε με ποιο τρόπο δεν Θα εισβάλλουν ξανά στον προσωπικό σαs χώρο τα συγκεκριμένα έντομα.

Νερό: Κοιτάξετε προσεκτικά τιs βρύσεs σαs και βεβαιωθείτε πωs δεν στάζουν. Το νερό προσελκύει κουνούπια και ζωύφια. Αυτό σημαίνει ακόμα πωs Θα πρέπει να απομακρύνεται από γύρω σαs και τα λιμνάζοντα νερά.

Ξύλο: Και όμωs, όσο εσείs αποθηκεύετε ξύλα για τον χειμώνα, συντηρείτε μια οικογένεια κατσαρίδων ή λοιπά ζωύφια μέσα στο ίδιο σαs το σπίτι. Έντομα και λοιπά ερπετά έχουν την τάση να κάθονται σε κομμάτια ξύλου.

Λεμονάκι μυρωδάτο: Κόψτε ένα λεμόνι σε ροδέλεs και πάνω του καρφώστε γαρίφαλα (το μπαχαρικό). Ακόμα και αν δεν ψοφήσουν οι μύγεs, σίγουρα Θα κάνουν τα πάντα να βγουν άπό το συγκεκριμένο δωμάτιο.

Κατσαρίδες– Τροφή κατοικίδιων: Ισως να μην το γνωρίζατε, αλλά οι τροφέs των κατοικίδιών σαs προσελκύει όχι μόνο το… κατοικίδιό σαs.

Φρούτα: Τα σάκχαρα τραβούν τιs κατσαρίδεν όπωs το μέλι τιs μέλισσεs. Φροντίστε να μην τα έχετε σε κοινή Θέα τουs καλοκαιρινούs μήνεs μέσα στο σπίτι. Κοινών αποφύγετε τουs πάγκουs τηs κουζίναs. Αποθηκεύστε τα στο Ψυγείο για να έχετε το κεφάλι σαs ήσυχο. Εξίσου επικίνδυνα είναι και τα φαγητά.

Προσοχή στα ρούχα σαs

Πολλοί υποστηρίζουν πωs τα στενά και μακριά ρούχα εμποδίζουν τα κουνούπια και λοιπά ζωύφια να σαs τσιμπήσουν. Ομωs η αλήθεια είναι διαφορετική. Με ένα κολλητό επάνω στο δέρμα σαs ρούχο, το κουνούπι εννοείται πωs μπορεί να σαs τσιμπήσει πάνω από αυτό. Με ένα φαρδύ όμωs παντελόνι και ειδικά αν είναι τζιν, σίγουρα Θα δυσκολευτεί να μπει από μέσα.

Πράσινο σαπούνι… το μαγικό Η συνταγή τηs γιαγιάs για να απομακρύνετε καθετί που. τσιμπάει από γύρω σαs είναι η εξήs: Σε ένα λίτρο νερό, διαλύστε 4 κ.γ. τριμμένο πράσινο σαπούνι (ή βιοδιασπώμενο απορρυπαντικό πιάτων) και 2 κ.γ. οινόπνευμα και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, ψεκάστε με αυτό το διάλυμα τα φυτά και τιs γλάστρεs σαs για να εξαφανίσετε τα έντομα από κοντά τουs. Το μείγμα αυτό είναι εξαιρετικά απο-τελεσματικό στα ζωύφια που έχουν μαλακό κέλυφοs (μελίγκρα, ακάρεα). Γιατί το σαπούνι εισχωρεί στη μεμβράνη τουs και τα ξεραίνει.

/www.mediatime.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr