Το φυτό που θα σας απαλλάξει από τους συχνούς στομαχικούς πόνους

Το φυτό που θα σας απαλλάξει από τους συχνούς στομαχικούς πόνους

Το φυτό που θα σας απαλλάξει από τους συχνούς στομαχικούς πόνους

Η δυσφαγία και το οπισθοστερνικό άλγος μη καρδιακής αιτιολογίας είναι μια κατάσταση που εμφανίζουν ορισμένοι ασθενείς με διαταραχές του οισοφάγου.

Επιπλέον, οι πόνοι στο στομάχι είναι συχνό πρόβλημα ακόμη και για ανθρώπους που δεν έχουν κάποιο μόνιμο πρόβλημα αλλά πιθανόν τρώνε ακατάστατα και κάνουν αρκετά λιπαρά γεύματα.

Υπάρχει ένα φυτό με μοναδικό άρωμα που μπορεί να σας κάνει να απαλλαγείτε από τους πόνους ή έστω να τους περιορίσετε αισθητά.

Ο λόγος για την μέντα. Το έλαιο της μέντας είναι γνωστό για τις μυοχαλαρωτικές του ιδιότητές σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη. Τα ευρήματα έδειξαν ότι η μέντα μπορεί να συμβάλλει στην πρόληψη των συμπτωμάτων με τη χαλάρωση των λείων μυϊκών ινών στον κατώτερο οισοφάγο.

Στο πλαίσιο της μελέτης οι ασθενείς που αντιμετώπιζαν δυσκολία στην κατάποση κατανάλωναν δύο δισκία μέντας πριν τα γεύματα και οι ασθενείς με πόνο στο στήθος τα κατανάλωναν όταν ήταν απαραίτητο. Σύμφωνα με τον συγγραφέα της μελέτης, Mohamed Khalaf, «οι ασθενείς που έλαβαν δισκία με έλαιο μέντας πριν το φαγητό αισθάνθηκαν καλύτερα μετά τα γεύματα από όσους δεν το έκαναν».

Ωστόσο, θα πρέπει πάντα να συμβουλευόμαστε το γιατρό μας σε περίπτωση που αισθανόμαστε κάτι και η θεραπεία δεν μπορεί να είναι για όλους η ίδια.

www.healthweb.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr