Φάτε κάτι από αυτά όποτε έχετε φούσκωμα και θα ησυχάσετε

Φάτε κάτι από αυτά όποτε έχετε φούσκωμα και θα ησυχάσετε

Το φούσκωμα είναι μια κατάσταση όπου αισθάνεστε την κοιλιά σας γεμάτη και σφιγμένη, συχνά λόγω αερίων.

Πολλοί μπερδεύουν το φούσκωμα με άλλες αιτίες που συνδέονται με ευαισθησία στην κοιλιά, όπως η χαλάρωση του κοιλιακού τοιχώματος. Αυτό είναι πιο σύνηθες μεταξύ των ηλικιωμένων γυναικών και εκείνων που έχουν αποκτήσει παιδιά.

Τροφές που θα σας βοηθήσουν να απαλύνετε το φούσκωμα

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο περιέχουν άφθονο κάλιο. Ο οργανισμός χρειάζεται κάλιο για να διαχειριστεί τα επίπεδα νατρίου του, το οποίο με τη σειρά του ελέγχει την ποσότητα του νερού που συγκρατεί. Όσο καλύτερα λειτουργεί αυτό το σύστημα, τόσο λιγότερο φούσκωμα θα έχετε.

Μπανάνες
Οι μπανάνες είναι μια ακόμα καλή πηγή καλίου. Μια μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες που έτρωγαν μια μπανάνα πριν από κάθε γεύμα είχαν λιγότερο φούσκωμα από εκείνες που δεν έτρωγαν. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι μπανάνες παρέχουν και ορισμένα βακτήρια του εντέρου που βοηθούν στην ηρεμία της παραγωγής αερίων στην κοιλιά.

Σέλινο
Το σέλινο ενισχύει την ενυδάτωση και έτσι βελτιώνει και την πέψη. Ως μπόνους, παρέχει επίσης ορισμένα φλαβονοειδή (μικροσκοπικά φυτικά μόρια) που μειώνουν τη φλεγμονή στο σώμα σας, συμπεριλαμβανομένου του εντέρου σας.

Κουρκούμη
Αυτό το μπαχαρικό που δίνει στο κάρι το κίτρινο χρώμα του περιέχει αρκετή κουρκουμίνη. Μελέτες δείχνουν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να τιθασεύσει τα συμπτώματα του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, να απαλύνει τη δυσφορία, να ρυθμίσει το πεπτικό σύστημα και να μειώσει το φούσκωμα.

Μέντα
Μελέτες δείχνουν ότι οι κάψουλες μέντας μπορούν να βοηθήσουν στη χαλάρωση των μυών στο πεπτικό σας σύστημα. Αυτό βοηθά στην ώθηση αερίων, για να μειωθεί το φούσκωμα του στομάχου. Το τσάι μέντας μπορεί να έχει το ίδιο ηρεμιστικό αποτέλεσμα.

Τζίντζερ
Το τζίντζερ με πικάντικη γεύση διεγείρει την παραγωγή πεπτικών υγρών στο έντερο. Αυτό βοηθά την πέψη σας και το στομάχι σας να αδειάσει πιο γρήγορα, γεγονός που αποτρέπει το φούσκωμα.

Σπαράγγια
Τα σπαράγγια είναι μια καλή πηγή ινουλίνης, μιας αδιάλυτης ίνας που τροφοδοτεί τα καλά βακτήρια στο έντερο σας και σας βοηθά να έχετε τακτικές κινήσεις του εντέρου.

Μάραθος
Αυτό το ριζικό λαχανικό και οι σπόροι του έχουν μια ένωση που χαλαρώνει τους σπασμούς στον γαστρεντερικό σωλήνα. Με λιγότερους σπασμούς, τα αέρια μπορούν να περάσουν πιο εύκολα από το έντερό σας, ώστε να μην δημιουργείται φούσκωμα.

Ντομάτες
Μια δίαιτα που περιλαμβάνει ντομάτες θα σας δώσει λυκοπένιο, ένα αντιοξειδωτικό που λειτουργεί ως αντιφλεγμονώδες. Οι ντομάτες είναι επίσης γεμάτες κάλιο, το οποίο μειώνει τα επίπεδα νατρίου, το οποίο προκαλεί φούσκωμα.

Κεφίρ
Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι η κατανάλωση κεφίρ, ένα ρόφημα που μοιάζει με γιαούρτι που έχει υποστεί ζύμωση, αφαιρεί τα αέρια στο στομάχι έως και 70%. Το κεφίρ βοηθά στη διάσπαση της ζάχαρης στο γάλα που μπορεί να οδηγήσει σε φούσκωμα και κοιλιακό πόνο.

Iatropedia.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr