Πώς να φροντίσεις τα πόδια σου ώστε να είναι λεία και απαλά αυτό το καλοκαίρι

Πώς να φροντίσεις τα πόδια σου ώστε να είναι λεία και απαλά αυτό το καλοκαίρι

Προετοιμάσου από νωρίς ώστε να είσαι άψογη στην πρώτη σου εμφάνιση στην παραλία.

Σοφία Ιωάννου

“Προσέχουμε για να έχουμε”, λέει μια πολύ σοφή φράση, που ταιριάζει σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Δεν γινόταν να ταιριάζει περισσότερο λοιπόν και σε ό, τι έχει να κάνει με τη φροντίδα του σώματος και της επιδερμίδας μας, αφού οτιδήποτε κάνεις (ή δεν κάνεις) για τον οργανισμό σου, έχει άμεσο αντίκτυπο και στην εμφάνισή σου.

Έτσι λοιπόν, αν θες να έχεις λεία, απαλά, τέλεια πόδια το καλοκαίρι για την παραλία, είναι αλήθεια ότι πρέπει να τα φροντίσεις από τώρα, όσο είναι νωρίς. Καλό είναι να εντάξεις κάποιες μικρές συνήθειες στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης που ακολουθείς, που όμως θα κάνουν τη διαφορά στα πόδια σου μακροπρόθεσμα.

Στην ουσία, τι είναι αυτό που πρέπει να προσέξεις; Την όψη, την υφή αλλά και την εμφάνιση του δέρματος των ποδιών, καταστάσεις που μπορούν άνετα να αλλάξουν ακόμα και από τη μια στιγμή στην άλλη, αν δεν προσέξεις. Έτσι, σπυράκια από το ξύρισμα, ραγάδες ή διάφορα άλλα σημάδια, κυτταρίτιδα, τραχιά όψη ή ξηρότητα, όλα μπορεί να εμφανιστούν εύκολα και να επηρεάσουν αρνητικά τη διάθεσή σου. Ευτυχώς, διορθώνονται αν ακολουθήσεις τα παρακάτω:

#1. The lifestyle
Όλα ξεκινούν από μέσα μας, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να προσέχουμε τη διατροφή αλλά και τον τρόπο ζωής μας. Βάλε στη ζωή σου υγιεινές τροφές, περιόρισε το junk food, το κάπνισμα και το αλκόολ, πίνε άφθονο νερό καθημερινά και γυμνάσου. Σύντομα θα δεις διαφορά στην εμφάνισή σου, με πιο λείο, καθαρό, απαλό δέρμα (παντού) και βελτιωμένη όψη του φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδα).

#2. Μην αμελείς την αντηλιακή προστασία
Το αντηλιακό δεν είναι απαραίτητο μόνο για το πρόσωπο. Πρέπει να το φοράς οπωσδήποτε και στο σώμα, και μάλιστα να μην παραλείπεις σε καμία περίπτωση ούτε τα πόδια (όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι). Το δέρμα είναι επιρρεπές στην εμφάνιση κηλίδων, πανάδων και κουρασμένης, γερασμένης όψης σε όλο το σώμα και όχι μόνο στο πρόσωπο. Άσε που θα γλυτώσεις και τα εγκαύματα και κοκκινίλες, που σε κάνουν να μοιάζεις με αστακό.

#3. Η σωστή ρουτίνα περιποίησης
Βάλε την απολέπιση και τη βαθιά ενυδάτωση στη ζωή σου. Υπάρχουν πολλά scrubs στην αγορά που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις λεία και απαλή όψη στα πόδια, απομακρύνοντας τα νεκρά κύτταρα και ταυτόχρονα κάνοντας θαύματα στην κυτταρίτιδα. Ταυτόχρονα, το dry brushing είναι μια καλή τακτική για να αποβάλεις τις τοξίνες, να εξομαλύνεις την υφή του δέρματος αλλά και να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα. Τέλος, ακολούθησε τις συμβουλές μας εδώ για το πώς θα αποφύγεις τα strawberry legs (σπυράκια) μετά το ξύρισμα για πιο απαλά πόδια χωρίς ερεθισμούς.

#4. Self Tan
Η αλήθεια είναι ότι το μαύρισμα στα πόδια δίνει άλλη αίσθηση σε αυτά: Τα δείχνει πιο μακριά και λεπτά, ενώ – το πιο σημαντικό – καμουφλάρει τις όποιες ατέλειες (σπυράκια, ραγάδες, ακόμα και κυταρίτιδα σε ορισμένες περιπτώσεις). Το πιο πιθανό είναι ότι δεν έχεις προλάβει να κάνεις ακόμα ηλιοθεραπεία ή να μην θες να εκτεθείς καθόλου στον ήλιο – και καλά κάνεις. Σε αυτήν την περίπτωση, σύμμαχοί σου θα γίνουν τα αυτομαυριστικά προϊόντα, που θα χαρίσουν στο δέρμα σου το τέλειο sunkissed αποτέλεσμα.

#5. Summer Glow
Λίγη λάμψη δεν έβλαψε ποτέ καμία. Τελευταίο βήμα στην φροντίδα των ποδιών σου θα έπρεπε κατά τη γνώμη μας να είναι το shimmery λάδι περιποίησης. Επίλεξε το αγαπημένο σου ξηρό ή ενυδατικό λάδι – υπάρχουν άπειρα που έχουν λάμψη στις συνθέσεις τους – και δώσε στα πόδια σου το πολυπόθητο glow που θα τα κάνει να δείχνουν μακριά και λεπτεπίλεπτα.

#6. Last but not least, the laser…
Μπορεί να είναι αρκετά ακριβό και χρονοβόρο, όμως το laser αξίζει 100% όλα τα λεφτά του. Χάρη σε αυτό, απαλάσσεσαι μια για πάντα από την έντονη και ανεπιθύμητη τριχοφυΐα χωρίς τους ερεθισμούς και τα σπυράκια που αποκτάς με το ξύρισμα. Στα συν ότι αποτρέπει από τη δημιουργία θυλακίτιδας (την τρίχα που γυρνάει μέσα στο δέρμα δημιουργώντας κύστες). Μπορεί να συνεχίσεις να βγάζεις λίγο χνούδι ή ελάχιστες τρίχες, είναι όμως ξανθές και δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα καθώς είναι μια από τις επενδύσεις που αξίζει να κάνεις για την εμφάνιση και την υγεία σου.

www.missbloom.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr