Τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40 – Πλήρης οδηγός

Τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40 – Πλήρης οδηγός

Αν θέλετε να προσπαθήσετε για μία τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40, τότε αυτός είναι ο πλήρης οδηγός που χρειάζεται να διαβάσετε. Έχουμε επιχειρήσει να συμπεριλάβουμε όσες περισσότερες σπιτικές μάσκες, θεραπείες και πρακτικές είναι δυνατόν να αξιοποιήσει κανείς, προκειμένου να αποφύγει τυχόν πολυδάπανα προϊόντα του εμπορίου και υπηρεσίες.

Από Ιωάννα Φωτοπούλου –

Ξεκινάμε από την αφαίρεση του μακιγιάζ και τον καθαρισμό του προσώπου. Στη συνέχεια, μιλάμε για την τόνωση του δέρματος, την απολέπιση, μάσκες ενυδάτωσης αλλά και μάσκες για πιο ειδικά ζητήματα. Και καταλήγουμε σε άλλες συμβουλές (π.χ. διατροφής). Όλα αυτά μαζί μπορούν να βοηθήσουν την καθεμία από εσάς να αποκτήσει μία όσο το δυνατόν πιο … τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40!

Πλήρης οδηγός για να αποκτήσετε μια τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40
Το 1ο βήμα για την τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40 είναι η αφαίρεση του μακιγιάζ.
Μην αφήνετε το μακιγιάζ στο πρόσωπό σας περισσότερη ώρα από όση … το χρειάζεστε. Δεν προσφέρει τίποτε το καλό στην επιδερμίδα σας, παρά μόνο την επιβαρύνει. Ειδικά πριν τον ύπνο, να φροντίζετε κάθε ίχνος μακιγιάζ να έχει αφαιρεθεί κι έπειτα να πλένετε και να ενυδατώνετε το πρόσωπό σας.

Με αυτό το πρωταρχικό βήμα μπορούμε πλέον να αρχίζουμε να μιλάμε για μια τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40!…

Βήμα 2ο: Καθαρισμός προσώπου
Ο καθαρισμός του προσώπου σας δεν πρέπει να λείπει από το καθημερινό σας πρόγραμμα φυσικά. Για να αποβεί αποτελεσματικός, αρκεί να ακολουθήσετε τα εξής βήματα, τα οποία εντούτοις είναι ενδεικτικά

α)Πλύνετε πολύ καλά τα χέρια σας
Τα χέρια σας πρέπει να είναι πολύ καλά πλυμένα προτού προβείτε στον καθαρισμό του προσώπου σας. Αφού είναι τα «εργαλεία» σας εν προκειμένω, όπως είναι, επί παραδείγματι, και τα χειρουργικά εργαλεία σε μία επέμβαση.

β)Χρησιμοποιήστε το σωστό προϊόν
Χρησιμοποιήστε το καταλληλότερο για το δέρμα σας προϊόν καθαρισμού είτε αφρό είτε σαπούνι είτε γαλάκτωμα καθαρισμού. Η επιδερμίδα κάθε γυναίκας δεν είναι ίδια με εκείνη μίας άλλης. Επομένως, όπως είναι λογικό, για την καθεμία κυκλοφορεί στο εμπόριο και διαφορετικό προϊόν για καθαρισμό προσώπου.

Παραδείγματος χάριν, άλλο προϊόν θα χρησιμοποιήσει μια γυναίκα με λιπαρό δέρμα και τάση για ακμή και διαφορετικό μια γυναίκα με ξηρή επιδερμίδα. Πλέον οι γυναίκες είμαστε επαρκώς ενημερωμένες για τοιαύτες διακρίσεις. Σε περίπτωση, βέβαια, που δε γνωρίζετε ή δεν μπορείτε να καταλάβετε ποιο προϊόν ταιριάζει καλύτερα με τον τύπο του δέρματός σας, μπορείτε κάλλιστα να ρωτήσετε τους γνώστες υπαλλήλους του καταστήματος από το οποίο επιλέγετε να αγοράζετε τα καλλυντικά σας προϊόντα. Εννοείται πως είναι ακόμη καλύτερο να έχετε συμβουλευτεί το δερματολόγο σας για τον τύπο του δέρματός σας και για το ποιο είναι το καταλληλότερο προϊόν για τον καθημερινό σας καθαρισμό.

γ)Εφαρμόστε με κυκλικές κινήσεις
Εφαρμόστε το προϊόν καθαρισμού στο πρόσωπο κάνοντας ένα μασάζ κυκλικών κινήσεων σε όλη την επιφάνεια της επιδερμίδας του προσώπου σας. Μην ξεχνάτε την περιοχή του λαιμού! Ενίοτε, μπορείτε να βάζετε και εκεί το καθαριστικό προϊόν σας. Αξίζει να επισημανθεί πως κρίνεται απαραίτητο να επιμείνετε περισσότερο στις περιοχές όπου υπάρχουν στίγματα, συνήθως στο κοινώς αποκαλούμενο «Ταφ» (Τ), δηλαδή στο μέτωπό σας, τη μύτη σας και το πιγούνι σας, συνηθέστερες περιοχές εμφάνισης στιγμάτων.

δ)Ξεπλύνετε ενδελεχώς
Αφού εφαρμόσετε το προϊόν, ξεβγάλετέ το με άφθονο νερό, κατά προτίμηση χλιαρό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει ολόκληρη την ποσότητα που προηγουμένως αξιοποιήσατε και ότι δεν έχετε, δηλαδή, αφήσει υπολείμματα.

ε)Σκουπιστείτε με μία καθαρή πετσέτα ή χαρτοβάμβακα

Σκουπίστε το πρόσωπό σας με μία καθαρή πετσέτα ή με ένα κομμάτι χαρτοβάμβακα (είναι σαν μεγάλο χαρτομάντηλο στην υφή του). Οι κινήσεις σας, φυσικά, πρέπει να είναι ταμποναριστές, κάτι που είναι αναγκαίο να θυμάστε και να εφαρμόζετε κάθε φορά που χρησιμοποιείτε για οποιονδήποτε λόγο πετσέτα ή τέτοιου τύπου υλικά – αντικείμενα στο πρόσωπό σας.

Βήμα 3ο: Απολέπιση της επιδερμίδας, πού και πού
Μέχρι 1 φορά την εβδομάδα, αφότου κάνετε τον καθημερινό σας καθαρισμό προσώπου, είναι πάρα πολύ βασικό να προβείτε και στην απολέπιση του προσώπου σας. Χρησιμοποιήστε επίσης ένα κατάλληλο για τον τύπο επιδερμίδας σας προϊόν.

Έχετε κατά νου ότι η απολέπιση έρχεται δεύτερη μετά τον καθαρισμό, ενώ την τριάδα αυτή κλείνει η ενυδάτωση. Πριν την ενυδάτωση μπορεί να υπάρχει και η τόνωση.

Όσον αφορά, τώρα, στην απολέπιση του προσώπου σας, μπορείτε να εφαρμόζετε έτοιμα scrub του εμπορίου με διαφορετικές συστάσεις ανάλογα με την επιδερμίδα σας. Αυτά είναι σε διάφορες μορφές, π.χ. πλάκα σαπουνιού, τζελ με κόκκους, σαπούνι με κόκκους κ.ο.κ.

Διαφορετικά, μπορείτε να φτιάχνετε το δικό σας απολεπιστικό προϊόν. Εμείς επιλέξαμε να σας δείξουμε μόνο λίγα από τα καλύτερα σπιτικά σκραμπ για το δέρμα, που είναι κατάλληλα τόσο για το πρόσωπο όσο και για το σώμα (αλλά σε μεγαλύτερες ποσότητες βέβαια).

1. Σπιτικό scrub με ζάχαρη και ελαιόλαδο: το πιο γνωστό σκραμπ για την τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40!

Το πιο γνωστό, το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο, το πιο αποτελεσματικό για ένα λείο, καθαρό δέρμα απαλλαγμένο από ρύπους και στίγματα είναι το συγκεκριμένο σκραμπ. Αρκεί να αναμείξετε 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Και να τρίψετε με κυκλικές κινήσεις το μείγμα αυτό σε όλο το πρόσωπό σας. Δώστε έμφαση στη ζώνη Ταφ (μέτωπο, μύτη, πιγούνι). Τέλος, ξεπλύνετε με κρύο νερό και σκουπιστείτε με το σωστό τρόπο που αναλύσαμε παραπάνω.

2. Σπιτικό scrub με καφέ και ελαιόλαδο
Παραλλαγή του παραπάνω σκραμπ αποτελεί η παρούσα. Αντί για τη ζάχαρη βάζετε κόκκους από καφέ. Η διαδικασία παρασκευής, εφαρμογής κι αφαίρεσης είναι η ίδια.

3. Σπιτικό scrub με καστανή ζάχαρη και πράσινο τσάι
Και το 3ο αυτό scrub παρασκευάζεται και χρησιμοποιείται παρομοίως. Δηλαδή, φτιάχνετε λίγο τσάι του βουνού, κρατάτε 1 – 3 κουταλιές της σούπας από το ρόφημα. Αναμειγνύετε με 1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη, καστανή κατά προτίμηση αυτή τη φορά.

Βήμα 4ο: Τόνωση του δέρματος, κατά προτίμηση με φυσικά προϊόντα
Με γιαούρτι:
Πολύ απλά, αλείφετε στο πρόσωπό σας μια καλή στρώση από γιαούρτι της επιλογής σας, Αφού βέβαια πρώτα έχετε κάνει ντεμακιγιάζ και καθαρισμό, ή και προαιρετικά απολέπιση. Αφήνετε το γιαούρτι για περίπου 10 λεπτά. Ξεπλένεστε, στεγνώνετε ταμποναριστά με μία καθαρή πετσέτα και ενυδατώνετε το πρόσωπό σας που πλέον έχει τονωθεί αισθητά και λάμπει. Επαλαμβάνετε όσο συχνά θέλετε, έως και 3 φορές την εβδομάδα αν έχετε το χρόνο και τη διάθεση.

Με αγγούρια:
Την ίδια διαδικασία ακολουθείτε για την εφαρμογή ενός σπιτικού τόνερ προσώπου με αγγούρια. Καθαρίζετε, κόβετε, πλένετε και πολτοποιείτε δύο μικρά αγγούρια, τα οποία και τοποθετείτε στο ήδη πλυμένο πρόσωπό σας. Μάλιστα, μπορείτε να εφαρμόσετε και πάνω στα μάτια σας – διατηρώντας τα κλειστά – δύο μικρές φέτες αγγουριού. Αφήνετε το πολτοποιημένο αγγούρι να δράσει ως προς την τόνωση της επιδερμίδας σας για τουλάχιστον 10 λεπτά της ώρας κι έπειτα το αφαιρείτε με μπόλικο χλιαρό νερό. Στη συνέχεια λίγο κρύο νεράκι και, τέλος, δεν ξεχνάτε να χρησιμοποιήσετε την ενυδατική σας κρέμα.

Μάθετε περισσότερους φυσικούς τρόπους για την τόνωση του δέρματος εδώ!

Βήμα 5ο: Χρησιμοποίηση ενυδατικής κρέμας, είτε χειροποίητης είτε αγοραστής
Το Α και το Ω για την καθημερινή περιποίηση προσώπου και για την τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40 είναι η ενυδάτωση του. Πρέπει να γίνεται μετά τον καθαρισμό ή / και την απολέπισή του.

Αφού, λοιπόν, καθαρίσετε το πρόσωπό σας και το απαλλάξετε από κάθε ίχνος μακιγιάζ, ρύπους και στίγματα (αυτό επιτυγχάνεται με την απολέπιση), η επιδερμίδα σας είναι έτοιμη για ενυδάτωση. Χρησιμοποιήστε μια ενυδατική κρέμα. Η ενυδατική κρέμα ημέρας είναι παραπάνω από απαραίτητη και όλες πρέπει να έχουμε μία και να τη χρησιμοποιούμε καθημερινά. Εφαρμόστε την κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ κυκλικών κινήσεων τόσο στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό σας. Είναι καλό να έχετε προμηθευτεί και μία επιπλέον ενυδατική κρέμα για την περιοχή των ματιών.

Επίσης, σε περίπτωση που θέλετε να μακιγιαριστείτε, καλύτερα να περιμένετε μερικά λεπτά. Ώστε να προλάβει η ενυδατική κρέμα να δράσει αποτελεσματικά και να επιτύχει η επιδερμίδα σας να απορροφήσει όλα τα θρεπτικά συστατικά αυτής.

Εξάλλου, η λειτουργία των ενυδατικών κρεμών είναι να θρέφουν, να δροσίζουν, να αναζωογονούν και να προσφέρουν σπουδαίας σημασίας συστατικά στην επιδερμίδα του προσώπου μας.

Βήμα 6ο: Τακτική αντηλιακή προστασία
Ο ήλιος είναι εξαιρετικά βλαβερός σε κάθε ηλικία και περισσότερο στις πιο ώριμες ηλικίες. Μην ξεχνάτε να προστατεύετε το δέρμα σας με κάποιο αντηλιακό προϊόν που δεν είναι «βαρύ» πάνω σας.

Και, προς Θεού!, μην περιμένετε να έρθει το καλοκαίρι και να χρειαστεί να πάτε στη θάλασσα προκειμένου να δώσετε λίγη αντηλιακή προστασία στο πρόσωπό σας. Ειδικά στη χώρα μας, είναι σημαντική για τη μεγαλύτερη περίοδο του έτους.

Βήμα 7ο: Επιμέρους μάσκες και θεραπείες, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες της καθεμίας
1. Σπιτική μάσκα με μπανάνα για την ξηροδερμία
Συστατικά:
1 αγγούρι μέτριο σε μέγεθος
1 μικρή μπανάνα ή μισή μεγάλη
1 γεμάτη κουταλιά της σούπας μέλι
Προαιρετικά, 1 κουταλιά της σούπας πούδρα σανδαλόξυλου (τη βρίσκετε σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, βότανα κ.λπ.)
Οδηγίες:
Σε ένα μούλτι, ρίχνετε ένα αγγούρι σε κομμάτια και το πολτοποιείτε. Σε ένα οποιοδήποτε δοχείο/ μπολ, βάζετε το πολτοποιημένο αγγούρι. Ρίχνετε αμέσως και την μία κουταλιά της σούπας από την πούδρα του σανδαλόξυλου (αν τη βάλετε εν τέλει) και ανακατεύετε λίγο, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι. Κατόπιν, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε ξανά πολύ καλά. Τέλος, τοποθετείτε μέσα και λίγα κομματάκια από μία μεγάλη μπανάνα ή μία ολόκληρη μικρή μπανάνα. Ανακατεύετε και πάλι με το πιρούνι έως ότου όλα τα υλικά ομογενοποιηθούν.

Απλώνετε τη μάσκα στο πρόσωπό σας, χωρίς να βάλετε στα μάτια σας, ενώ με την περιοχή των χειλιών σας μπορείτε να πράξετε κατά βούληση. Την αφήνετε για περίπου 15 με 20 λεπτά στο δέρμα σας, προσέχοντας να μην ξεραθεί πάνω του. Αφαιρείτε με μπόλικο χλιαρό νερό. Επαναλαμβάνετε μέχρι 1 φορά την εβδομάδα.

2. Χρήση πορτοκαλιού για τους ανοιχτούς ή / και μαύρους πόρους
Η εξαφάνιση των πόρων του προσώπου που δεν είναι και τόσο αισθητικοί μπορεί να καταστεί δυνατή με ένα μόνο υλικό, με ένα μόνο φρούτο. Κι αυτό είναι το πορτοκάλι.

Στύβετε ένα πορτοκάλι και βουτάτε μέσα στο χυμό του ένα κομμάτι από βαμβάκι, το οποίο ακουμπάτε ταμποναριστά πάνω στην επιδερμίδα του προσώπου σας όπου εμφανίζονται ανοιχτοί ή και μαύροι πόροι.

Εναλλακτικά, ξεφλουδίζετε ένα πορτοκάλι και εφαρμόζετε την φλούδα του πάνω στους ανοιχτούς πόρους του δέρματός σας.

Και στις δύο περιπτώσεις, αφήνετε το πορτοκάλι να ενεργήσει για τουλάχιστον 5 λεπτά. Έπειτα ξεβγάζετε με δροσερό νερό βρύσης και σκουπίζεστε με μια καθαρή πετσέτα ή με χαρτοβάμβακα. Η μέθοδος για την εξαφάνιση πόρων προσώπου με πορτοκάλι επιτρέπεται να γίνεται μόνο βραδινές ώρες κι όταν δε σκοπεύετε να εκτεθείτε στη βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία.

3. Χρήση λεμονιού για τα σπυράκια
Την τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40 θα μπορούσε να … υπονομεύουν μερικά ενοχλητικά σπυράκια που τυχαία εμφανίζονται.

Για τα σπυράκια και στίγματα, δεν έχετε τίποτε καλύτερο να δοκιμάσετε από μερικές φέτες λεμονιού, καλά αλατισμένες. Τις τοποθετείτε στο πρόσωπο για λίγα λεπτά, αφαιρείτε και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

4. Σπιτική αντιρυτιδική μάσκα με πατάτα και παπάγια (κάνει και για τα μάτια)
Συστατικά:
1 μικρη πατάτα, χωρίς φλούδα και πλυμένη
Μισή παπάγια (τη βρίσκετε στη λαχαναγορά και σε μερικά super markets)
Οδηγίες:
Τρίβετε τη φρέσκια πατάτα (ωμή) καθώς και την παπάγια που έχετε αγοράσει. Αναμειγνύετε. Τοποθετείτε το μείγμα πάνω σε δύο μαντιλάκια καθαρισμού τύπου pom pon, τα οποία κι εφαρμόζετε πάνω στα μάτια σας για 10 λεπτά της ώρας. Ξεπλένετε με δροσερό νεράκι και επαναλαμβάνετε 1 φορά κάθε εβδομάδα.

Η παπάγια έχει πολλά ένζυμα που συμβάλλουν στην ανανέωση των κυττάρων, ενώ η φρέσκια ωμή πατάτα είναι πλούσια σε βιταμίνη B. Ο συνδυασμός των δύο αυτών υλικών δε είναι ασυναγώνιστος!

Συμβουλή:
Μπορείτε να εφαρμόζετε τη θεραπεία αυτή τοπικά, όπως για παράδειγμα στην περιοχή των ματιών που προαναφέραμε όπου οι ρυτίδες είναι συνήθως εμφανείς. Τότε η ανωτέρω δοσολογία είναι καλή. Αν, όμως, θέλετε να απλώνετε την αντιρυτιδική μάσκα προσώπου σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό σας τότε θα χρειάζεστε 1 μεγάλη πατάτα ή 2 μικρές, 1 ολόκληρη παπάγια και 2 τεμάχια τύπου πομ πον για τα μάτια. Ενώ στο υπόλοιπο πρόσωπο και στον λαιμό σας θα απλώνεις τη μάσκα με τα δάκτυλα και θα την αφήνετε σε μία παχιά στρώση.

Το 8ο και τελευταίο βήμα για την τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40 αποτελείται από ένα σύνολο συνηθειών

Α) Διατροφή που συμβάλει στο να αποκτήσετε τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40
Μια ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία τροφών είναι σίγουρα προτεινόμενη για μια τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40. Αλλά και γενικότερα για έναν υγιή – σωματικά και ψυχικά – οργανισμό. Όμως, ας αναφερθούμε σε ορισμένες τροφές που έχουν ακόμα πιο βοηθητική δράση σε ό,τι αφορά την υγεία και την όψη του δέρματος. Πρόκειται για τρόφιμα των οποίων η εβδομαδιαία κατανάλωση είναι αναγκαία για να επιτευχθεί ο στόχος που συζητάμε στο παρόν άρθρο.

Τα 6 πιο σημαντικά συστατικά στοιχεία των τροφών:

Η βιταμίνη Ε. Βασικές πηγές της είναι το ελαιόλαδο και γενικώς τα φυτικά έλαια, οι σπόροι σιταριού, οι ξηροί καρποί. Επίσης, τα αυγά, τα πράσινα λαχανικά και τα δημητριακά.

Η βιταμίνη C. Τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια, τα λεμόνια, το γκρέιπφρουτ, το ακτινίδιο, οι φράουλες, οι ντομάτες, το μπρόκολο, ο μαϊντανός, το μαρούλι και το σπανάκι έχουν μεγάλες ποσότητες από αυτή.

Η βιταμίνη Α. Τα φρούτα και τα λαχανικά με βαθύ κίτρινο ή πορτοκαλί χρώμα έχουν αρκετή βιταμίνη Α. Για παράδειγμα το πεπόνι, τα βερίκοκα (δοκιμάστε και τα αποξηραμένα), το καρότο και οι ντομάτες, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το μαρούλι, το σπανάκι και τα χόρτα, αλλά και το συκώτι και τα αυγά.

Το σελήνιο. Βασικές πηγές αυτού του στοιχείου, που παράλληλα δρουν και ως δεσμευτές του σε μία ειδική μορφή με αντικαρκινική δράση είναι: τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα θαλασσινά και οι ξηροί καρποί. Επιπλέον, τα καρύδια Βραζιλίας, το σκόρδο Κίνας, η μπριζόλα Αμερικής, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και το πράσο.

Ο ψευδάργυρος. Τα μαλάκια, τα οστρακοειδή, ο τόνος, το κρέας, οι ξηροί καρποί, τα μανιτάρια και τα σύκα εμπεριέχουν μεγάλες ποσότητές του.

Τα φλαβονοειδή. Στις φράουλες, στα μήλα, στο τσάι, στις ντομάτες , στις πατάτες, στο κόκκινο κρασί, στις μπανάνες και στα κρεμμύδια συναντώνται κυρίως τα φλαβονοειδή. Συνιστούν αντιοξειδωτικά στοιχεία, άκρως βοηθητικά για μία τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40.
Και, οι 5 πολύ χρήσιμες για μία τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40 τροφές:

Ο σολομός. Ο σολομός, ως «αρχηγός» των τροφών πλούσιων σε Ω-3 λιπαρά οξέα, είναι ικανός να ενυδατώνει σε βάθος το δέρμα, να του χαρίζει μία λάμψη και μία υπέροχη σφριγηλότητα, να προλαμβάνει και να καταπολεμά τις ρυτίδες, να περιορίζει ή / και να αντιμετωπίζει τυχόν φλεγμονές αλλά και την ακμή. Εκτός από αυτά, ο σολομός ωφελεί τον εγκέφαλο, το έντερο, την καρδιά και τα κόκαλα. Συγχρόνως έχει αποδειχθεί πως μπορεί να μειώνει τα επίπεδα του άγχους.

Ο λιναρόσπορος. Έχει αρχίσει να γίνεται ολοένα και πιο γνωστός από τα Μ.Μ.Ε. και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Είναι πλούσιος σε Ω-3 λιπαρά οξέα τα οποία προλαμβάνουν τις ρυτίδες και τις πρώτες ρυτίδες του δέρματος. Η ερυθρότητα κι οι ερεθισμοί καταπολεμώνται με την κατανάλωση λιναρόσπορου, ενώ παράλληλα προσδίδεται φρεσκάδα και απαλότητα στο δέρμα. Μπορείτε να προσθέτετε λιναρόσπορο στο γιαούρτι, τα smoothies, τη σαλάτα, το κέικ, τα muffins σας κι όπου αλλού θέλετε.
Οι γλυκοπατάτες. Τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40 δεν ζητήσατε; Ε, ορίστε! Φάτε γλυκοπατάτες! Αν και οικονομικά είναι κάπως ασύμφορες, ειδικά εάν τις συγκρίνουμε με τις υπόλοιπες πατάτες, ωστόσο οι γλυκοπατάτες είναι γεμάτες με βιταμίνη Α και βιταμίνη C. Μία φορά την εβδομάδα, για παράδειγμα, θα μπορούσατε να τις συμπεριλάβετε στο μεσημεριανό ή και στο βραδινό σας γεύμα.

Τα μύρτιλλα. Τόσο τα μύρτιλλα συγκεκριμένα όσο και ευρύτερα τα φρούτα με μπλε ή μωβ χρώμα (λόγου χάρη τα βατόμουρα, τα δαμάσκηνα και λοιπά) ευεργετούν την το δέρμα δρώντας αντιοξειδωτικά. Αυτό σημαίνει ότι καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες που προέρχονται από την κακή διατροφή και από τους περιβαλλοντικούς ρύπους. Παρεμποδίζοντας την εσωτερική κι εξωτερική φθορά που οι δύο τελευταίοι παράγοντες μας προκαλούν. Έτσι, είναι εξαιρετικά σημαντικά σε μία τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40.

Οι ηλιόσποροι. Πολλοί και πολλές από εμάς συμβαίνει πού και πού να θέλουμε να «τσιμπάμε» κάτι σιγά – σιγά κι έτσι οδηγούμαστε στη λύση που προσφέρουν οι ηλιόσποροι. Οι ηλιόσποροι, λοιπόν, είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε. Μπορείτε να καταναλώνετε μία χούφτα γεμάτη με ηλιόσπορους μέχρι 2 – 3 φορές την εβδομάδα είτε μόνους τους ως σνακ είτε ως προσθήκη στις σαλάτες, στη βρώμη ή στα δημητριακά σας.

Β) Ο καλός ύπνος είναι απαραίτητος για μια τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40
Μαζί την εξωτερική φροντίδα της επιδερμίδας και την προσεκτική διατροφή πρέπει να συμπεριλάβουμε και τον ύπνο. Ένας καλός ύπνος είναι απαραίτητη συνθήκη αν θέλουμε να έχουμε ενέργεια και καλή διάθεση, αλλά κι αν θέλουμε να μην ταλαιπωρούμε το δέρμα μας. Ο οργανισμός προλαβαίνει να αναζωογονηθεί καθόσον βρίσκεται σε κατάσταση ύπνου.

Όσες κρέμες κι αν χρησιμοποιούμε, η διατροφή και ο ύπνος είναι μείζονος σημασίας παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα.

Γ) Η αποφυγή ή πλήρης διακοπή του καπνίσματος συνιστάται ανεπιφύλακτα
Οι ρυτίδες του καπνιστή, όπως τις ονομάζουμε, είναι… γνωστές και μη εξαιρετέες. Εκτός αυτών, ένας άνθρωπος που καπνίζει συστηματικά συμβάλει στη μείωση του κολλαγόνου του δέρματός του. Αυτό με τη σειρά του συνεπάγεται ανελαστικότητα και θαμπάδα στην επιδερμίδα συνολικά.

Μαζί με όλα τα οφέλη για την υγεία που εγγυάται, η διακοπή του καπνίσματος μπορεί να συμβάλει στο να αποκτήσετε πιο αποτελεσματικά και σταθερά μια τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40!

Δ) Κατανάλωση επαρκούς ποσότητας νερού εντός της ημέρας
Σε δεκάδες άρθρα του περιοδικού μας έχουμε τονίσει τη σπουδαιότητα του να πίνουμε επαρκές νερό μέσα στην ημέρα μας. Για να μην επαναλαμβανόμαστε, εν προκειμένου θα περιοριστούμε στο να τονίσουμε πως πρέπει η καθεμία και ο καθένας από εμάς να πίνει τουλάχιστον 1,5 – 2 λίτρα νερό σε ημερήσια βάση. Αν θέλει να είναι εσωτερικά και κατ’ επέκταση εξωτερικά ενυδατωμένος, με ένα δέρμα λαμπερό και σφριγηλό, που δεν «σπάει» και δεν είναι ξηρό.

Και κάπως έτσι ολοκληρώνεται ο πλήρης οδηγός που είχαμε να μοιραστούμε μαζί σας για το πώς να αποκτήσετε μια όσο το δυνατόν τέλεια επιδερμίδα μετά τα 40. Οι ειδικές συμβουλές που έχουμε συμπεριλάβει δεν είναι δεσμευτικές για τις εν λόγω ηλικιακές κατηγορίες φυσικά.

www.dynamikhgynaika.gr

Σέρουμ οιστρογόνων (για την αναπλήρωση του χαμένου όγκου στην εμμηνόπαυση) 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr