Άσκηση στην προεμμηνόπαυση: Τι να επιλέξεις σύμφωνα με την ειδικό;

Άσκηση στην προεμμηνόπαυση: Τι να επιλέξεις σύμφωνα με την ειδικό;

Ποια είναι η ιδανική άσκηση για γυναίκες που βρίσκονται στην προεμμηνόπαυση;

Επιστημονικός Συνεργάτης Shape

Από τη Λευκοθέα Καβρουλάκη, σύμβουλο ευεξίας και υγείας, MSc «Μοριακή φυσιολογία της άσκησης» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών (megagym.gr)

Το να επιλέξεις την προπόνηση που σου ταιριάζει σε κάθε φάση της ζωής σου είναι το 50% της επιτυχίας! Να έχεις, επίσης, στο μυαλό σου ότι η άσκηση που σου ταιριάζει και σε διασκεδάζει –γιατί κι αυτό είναι απαραίτητο– σήμερα μπορεί να είναι διαφορετική από εκείνη που θα επιλέξεις αύριο! Aν, λοιπόν, βρίσκεσαι στην προεμμηνόπαυση τι γυμναστική θα μπορούσες να κάνεις;

Τι προπόνηση να κάνεις αν είσαι στην προεμμηνόπαυση;
Η εμμηνόπαυση είναι ένας φυσιολογικός σταθμός στη ζωή μας. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να είναι μια περίοδος που θα σε τρομάζει ή θα σε αγχώνει, ειδικά αν κάνεις τις σωστές κινήσεις λίγο πριν και κατά τη διάρκειά της. Και η άσκηση στην εμμηνόπαυση είναι μία από αυτές. Μελέτες έχουν αποδείξει ότι το Pilates είναι η ιδανική άσκηση για γυναίκες που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση, καθώς έχει αποδειχθεί ότι δυναμώνει τα οστά και τους μυς. Παράλληλα, ανακουφίζει από τους πόνους στη μέση και στον αυχένα, ευθυγραμμίζει τη σπονδυλική στήλη και αποκαθιστά χρόνιους τραυματισμούς. Επιπλέον, αν η συγκεκριμένη μέθοδος προσαρμοστεί στις ατομικές ανάγκες του καθενός, βελτιώνει τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος ενόψει μείωσης των οιστρογόνων.

www.shape.gr

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr