Φύκια για μεταξωτές…επιδερμίδες που ακτινοβολούν ομορφιά

Φύκια για μεταξωτές…επιδερμίδες που ακτινοβολούν ομορφιά

Τα φύκια αποτελούν είναι ωφέλιμα για την υγεία αλλά και για την ομορφιά μας. Μπορεί να μην το είχατε φανταστεί αλλά είναι μια καλή κίνηση να τα εντάξετε στην ρουτίνα ομορφιάς σας καθημερινά.

Εάν το μόνο φύκι που συναντάτε είναι τυλιγμένο γύρω από ρολάκια σούσι, θα χάσετε τα πολλά οφέλη αυτού του σούπερ συστατικού για το δέρμα. Με τη βοήθεια μιας λίστας φυτοθρεπτικών συστατικών που αγαπούν το δέρμα, τα φύκια έχουν συνδεθεί με οφέλη για κάθε τύπο δέρματος, είτε η επιδερμίδα σας είναι ξηρή και αφυδατωμένη είτε επιρρεπής σε σπυράκια και κηλίδες.

Τι είναι τα φύκια;
Σε περίπτωση που χρειάζεστε διευκρινίσεις ως προς το τι εννοούμε με τον όρο «φύκια» να διευρκινίσουμε ότι τα φύκια είναι ένας γενικός όρος για τα υδρόβια φυτά και τα φύκια που αναπτύσσονται στον ωκεανό. Υπάρχουν πάνω από 30.000 διαφορετικές ποικιλίες φυκιών – ίσως έχετε ακούσει για μερικές από τις εδώδιμες ποικιλίες, συμπεριλαμβανομένων των βακαμέ και νορί.

Τα οφέλη των φυκιών
Πλούσια σε μέταλλα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες, τα φύκια διαθέτουν μια σειρά από οφέλη για την περιποίηση του δέρματος. Ορισμένοι τύποι φυκιών είναι γνωστό ότι ενυδατώνουν, βοηθώντας το δέρμα να προσελκύει και να κλειδώνει την υγρασία όπως το υαλουρονικό οξύ. Άλλοι τύποι έχει αποδειχθεί ότι ηρεμούν τη φλεγμονή και καταπολεμούν τα βακτήρια που προκαλούν ακμή. Ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων συνεχίζεται και συνεχίζεται, από την αύξηση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων μέχρι την εξασθένιση της υπερμελάγχρωσης και την προστασία από το οξειδωτικό στρες.

Θα βρείτε προϊόντα ομορφιάς που βασίζονται στα φύκια, όπως κρέμες ημέρας και νυκτός, ενυδατικές κρέμες, serums, μάσκες ομορφιάς και πολλά ακόμη. Αναζητήστε τα και επιλέξτε το προϊόν που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες. Θα ενθουσιαστείτε με το αποτέλεσμα.

www.news4health.gr

Λάδι φυκιών.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr