Κράμπες περιόδου: 4 τροφές και ένα ρόφημα για την καλύτερη ανακούφισή τους το καλοκαίρι

Κράμπες περιόδου: 4 τροφές και ένα ρόφημα για την καλύτερη ανακούφισή τους το καλοκαίρι

Οι κράμπες περιόδου μπορεί να ταλαιπωρήσουν πολύ μια γυναίκα, ειδικά αν δεν προσέξει τις διατροφικές της επιλογές. Υπάρχουν ορισμένες τροφές που μπορούν να βοηθήσουν εκείνες τις δύσκολες μέρες του μήνα και να μειώσουν τον πόνο. Το καλοκαίρι κάποιες γυναίκες νιώθουν ακόμα χειρότερα, παρόλα αυτά υπάρχουν oρισμένες καλοκαιρινές τροφές που μπορεί να σώσουν την κατάσταση.

Αγγελική Μαξούρη

Χιλιάδες γυναίκες ανα τον κόσμο υποφέρουν από κράμπες περιόδου ότι έρχεται η περίοδός τους. Επίσης, δεν είναι λίγες εκείνες που υποφέρουν λίγο πριν την έμμηνο ρύση από το λεγόμενο προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS). Σύμφωνα με έναν ειδικό, αυτοί οι πόνοι που συνήθως μπορεί να συνοδεύονται και από άλλα συμπτώματα μπορεί να «μαλακώσουν» με την επιλογή ορισμένων θρεπτικών τροφών.

Συγκεκριμένα η διαιτολόγος Vidhi Chawla, μίλησε για τροφές στο Health Shots.

 

Ποιες τροφές μπορούν να μας ανακουφίσουν στην περίοδο

Πέρα από τις κομπρέσες με ζεστό νερό που δεν αποτελούν την καλύτερη επιλογή για το καλοκαίρι υπάρχουν 5 τροφές που μπορούν να βοηθήσουν. Ο γενικός κανόνας που δίνει η ειδικός είναι να προτιμάμε ελαφριά γεύματα, φρούτα και λαχανικά που δεν βαραίνουν το στομάχι.

Τα 5 τρόφιμα που μπορεί να βοηθήσουν στις κράμπες περιόδου είναι σύμφωνα με τη διατροφολόγο

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε σίδηρο, το οποίο και το σώμα μας χρειάζεται κατά την διάρκεια των περιόδων. Τα λαχανικά όπως είναι το σπανάκι και το kale είναι καλό να καταναλώνονται κατά τη διάρκεια των περιόδων γιατί βοηθούν στην αναπλήρωση του σιδήρου. Μπορείτε να τα συνοδεύεται με κοτόπουλο ή ψάρι για να προσθέσετε περισσότερη διατροφική αξία.

Σολομός

Το ψάρι όπως είναι σολομός και ο τόνος είναι πολύ καλές πηγές άπαχης πρωτεΐνης. Δεν έχουν πολλές θερμίδες, λιπαρά και παρέχουν πολλαπλά οφέλη στον οργανισμό μας. Τα πιο σκουρόχρωμα ψάρια είναι γεμάτα από ωμέγα 3 – λιπαρά, τα οποία χαλαρώνουν τους μύες και ανακουφίζουν τον πόνο. Αν δεν αγαπάτε τα θαλασσινά και τα ψάρια μπορείτε να καταναλώσετε αβοκάντο και καρύδια.

Τσάι από χαμομήλι

Ναι , κάνει ζέστη και πολλοί άνθρωποι δεν αντέχουν να πίνουν ζεστό τσάι το καλοκαίρο αλλά μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο να παγώσει ή να προσθέσετε λίγα παγάκια. ‘Εχει αντιφλεγμονώσεις και αντισπασμωδικές ιδιότητες και μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση της κράμπας περιόδου. Μια κούπα μπορεί να βοηθήσει το σώμα να παράγει περισσότερο γλυκίνη, ένα χημικό που ανακουφίζει τους μυϊκούς σπασμούς και λειτουργεί σαν χαλαωρωτικό.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση του πρηξίματος, τις λιγούρες, τις μυϊκές κράμπες που είναι πολύ συχνές πριν την έμμηνο ρύση. Το φαγητό που είναι γεμάτο από κάλιο, λειτουργεί ως φυτικό διουρητικό και βοηθά στην αποβολή του περιττού νατρίου από τον οργανισμό. Το κάλιο επίσης βοηθά στην πρόληψη των μυϊκών κραμπών και μας βοηθά να αισθανόμαστε πλήρεις μετά από ένα γεύμα. Ένα smoothie με αβοκάντο είναι μια καλή ιδέα ή σε συνδυασμό με μια ομελέτα, Πολλοί άνθρωποι προτιμάνε το αβοκάντο με λίγο χυμό λεμόνι και κουρκουμά.

Μπρόκολο

Το μπρόκολο είναι γεμάτο από φυτικές ίνες που μπορεί να μας βοηθήσουν να ανακουφιστούμε όταν έχουμε φούσκωμα. Περιέχει κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο και βιταμίνη Α, C, B6 και Ε. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορεί να βοηθήσουν σε όλα τα συπτώματα που μπορεί να έχει κάποιος όταν έχει περίοδο. Το μπρόκολλο είναι γεμάτο επίσης από σίδηρο και φυτικές ίνες και είναι μια εξαιρετική τροφή για να καταναλώνουμε ανάμεσα στις περιόδους.

Όλες αυτές οι τροφές αν προστεθούν στη διατροφή μπορεί πραγματικά να είναι ωφέλιμες για τις κράμπες περιόδου

Πηγή: HealthShots

www.news4health.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr