Από ποιες παθήσεις μας προστατεύει το σουσάμι;

Από ποιες παθήσεις μας προστατεύει το σουσάμι;

Το σουσάμι αποτελεί ένα διατροφικό θησαυρό, καθώς τα οφέλη του για την υγεία είναι πολλά και σημαντικά.

Ο ρόλος του στην προστασία της καρδιάς και των αγγείων είναι γνωστός εδώ και πολλά χρόνια.

Το σουσάμι περιέχει τρεις σημαντικές αντιοξειδωτικές ουσίες: τη σησαμίνη, τη σησαμολίνη και τη βιταμίνη Ε που το καθιστούν ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό τρόφιμο.

Η προστατευτική του δράση αφορά στην εξουδετέρωση των ελευθέρων ριζών που παράγονται από τον οργανισμό και την απομάκρυνση των άχρηστων μεταβολικών προϊόντων, προστατεύοντας την υγεία των αρτηριών.

Περιέχεις επίσης πρωτεΐνες, καλά λιπαρά, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

Δείτε από ποιες παθήσεις προστατεύει η επαρκής πρόσληψη σουσαμιού:

Κατάθλιψη:

Μελέτη έδειξε ότι η συστηματική πρόσληψη συστατικών του σουσαμιού, όπως η σησαμόλη, έχει δράση ανάλογη των αντικαταθλιπτικών φαρμάκων. Επιπλέον, χάρη στην υψηλή του περιεκτικότητα σε ασβέστιο και μαγνήσιο αλλά και θειαμίνης και τρυπτοφάνης, το σουσάμι μπορεί να συμβάλλει στην παραγωγή σεροτονίνης, την ευκολότερη χαλάρωση και την επίτευξη βαθύτερου ύπνου.

Προεμμηνορροϊκό συνδρομο:

Το σουσάμι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Β6, ασβέστιο, μαγνήσιο και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα. Ο συνδυασμός αυτός προσφέρει καλύτερη μυϊκή λειτουργία και χαλάρωση, μειώνοντας τους πόνους που αντιμετωπίζουν αρκετές γυναίκες τις τελευταίες ημέρες πριν την περίοδο.

Δέρμα και ρυτίδες:

Tο σoυσάμι έχει αντιφλεγμονώδη δράση και προστατεύει την επιδερμίδα από τις ακτίνες UV. Παράλληλα, η υψηλή περιεκτικότητά του σε λιπαρά οξέα και σε αντιοξειδωτικά συστατικά, συμβάλλουν στην ομαλή ενυδάτωση της επιδερμίδας και την προστασία της από οξειδωτικούς παράγοντες. Έτσι μπορεί να συμβάλλει στην καθυστέρηση εμφάνισης ρυτίδων και άλλων σημείων γήρανσης.

giatros-in.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr