Τα βήματα για να κάνεις μόνη σου το μανικιούρ σου στο σπίτι σαν επαγγελματίας.

Τα βήματα για να κάνεις μόνη σου το μανικιούρ σου στο σπίτι σαν επαγγελματίας.

H διαδικασία περιλαμβάνει συνολικά 7 βήματα.

Το να μπορείς να καθίσεις αναπαυτικά, να χαλαρώσεις και να αφήσεις έναν επαγγελματία να κάνει το μανικιούρ σου είναι πραγματικά υπέροχο, αλλά μπορεί να μην είσαι και εσύ τόσο συνεπής με τα ραντεβού σου, να μην έχεις τον απαιτούμενο χρόνο η απλά να προτιμάς την άνεση του καναπέ σου. Κάπως έτσι, λοιπόν, σίγουρα είναι χρήσιμο το να γνωρίζεις ποια steps πρέπει να ακολουθήσεις για να κάνεις το μανικιούρ σου όπως οι επαγγελματίες. Γνωρίζοντας τα σωστά βήματα και με τα απαραίτητα εργαλεία, το μόνο που χρειάζεται μετά είναι η εξάσκηση .

 

1ο step: Κόβουμε τα νύχια μας

Η διάσημη nail artist, Sonya Belakhlef, συνιστά να κόψουμε τα νύχια μας με νυχοκόπτη. μια λίμα νυχιών θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για λείανση και σχήμα.

2ο step: Σχήμα και λείανση

Μια λίμα για την τελειοποίηση του σχήματος και την εξομάλυνση της κάθε άκρης είναι απαραίτητη. Όσο για το πώς να λιμάρουμε; Οι ειδικοί συνιστούν να κάνουμε την διαδικασία προς μία κατεύθυνση και να αποφύγουμε την κίνηση μπρος-πίσω, προκειμένου να μην αλλοιώσουμε την ποιότητα των νυχιών μας. Όταν χαλάμε τα στρώματα κερατίνης αυτό προκαλεί το σχίσιμο των νυχιών.Γι’ αυτό τον ίδιο λόγο πρέπει να αποφύγουμε το τρίψιμο στο πάνω μέρος του νυχιού.

Επαγγελματική συμβουλή; Εάν έχουμε την τάση να δυσκολευόμαστε να πετύχουμε το σωστό σχήμα, λιμάρουμε τα νύχια μας πριν αφαιρέσουμε το παλιό βερνίκι. Αυτό θα βοηθήσει για να καταλάβουμε το τελικό σχήμα.

3ο Step: Φροντίζουμε τα πετσάκια μας

Μόλις κόψουμε τα νύχια μας και διαμορφώσουμε το σχήμα των νυχιών μας, έρχεται η ώρα για τα πετσάκια. Σπρώχνουμε πρώτα τα πετσάκια προς τα πίσω με το ειδικό εργαλείο. Εάν είμαστε αρχάριες με το DIY mani, κάνουμε αυτό το βήμα αμέσως μετά το ντους όταν το δέρμα μας θα είναι μαλακό.

Manicure
4ο step: Προετοιμάζουμε τη βάση των νυχιών

Το τρίψιμο των νυχιών σας με ένα bafer μπορεί να ακολουθήσει, αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητο step που πρέπει να ακολουθήσουμε. Δεν συνιστάται να το κάνουμε κάθε φορά που ανανεώνουμε το μανικιούρ μας, γιατί με την πάροδο του χρόνου μπορεί πραγματικά να λεπτύνουν τα νύχια μας. Αυτή η διαδικασία είναι απαραίτητη μόνο εάν εφαρμόζουμε gel βερνίκι και τα νύχια μας έχουν ραβδώσεις ή εάν τα νύχια σας είναι εξαιρετικά λιπαρά.

Ωστόσο, είναι αλήθεια πως η προετοιμασία της βάσης των νυχιών μας είναι το πιο σημαντικό βήμα, καθώς αν στα νύχια μας έχει μείνει λάδι, τότε το βερνίκι θα ανασηκωθεί και θα χαλάσει το μανικιούρ.

5ο step: Εφαρμογή του Base Coat και του βερνικιού της επιλογής μας

Η εφαρμογή λεπτών, ομοιόμορφων στρωμάτων βάσης είναι το κλειδί για καλύτερο αποτέλεσμα. Ιδανικά αφήνουμε κάθε στρώση να στεγνώσει πριν εφαρμόσετε την επόμενη. Και μπορεί το να απλώσουμε άψογα το βερνίκι σε κάθε χέρι να μην είναι σε όλες μας εύκολο, όμως υπάρχει ένα hack. Σταθεροποιούμαι το χέρι μας, βάζοντας τον αγκώνα και τον πήχη στο τραπέζι. Αυτό μας βοηθά να κρατήσουμε το χέρι μας λίγο πιο σταθερό. Για κάθε ατέλεια σκουπίζουμε αμέσως, πριν στεγνώσει το βερνίκι.

6o step: Χρησιμοποιούμε ένα Top Coat

Αφού εφαρμόσετε μία ή δύο στρώσεις βερνίκι νυχιών (ανάλογα με τις προτιμήσεις μας), κλειδώνουμε το χρώμα με την εφαρμογή του top coat και είμαστε έτοιμες. Μάλιστα αν επιλέξουμε ένα προστατευτικό top coat που λειτουργεί ως ενισχυτικό νυχιών, ειδικά εάν έχουμε ξηρά ή εύθραυστα νύχια, τόσο το καλύτερο για εμάς. Σε κάθε περίπτωση, ακολουθώντας αυτό το step, η λάμψη είναι δεδομένη για το μανικιούρ μας.

Αφού εφαρμόσουμε το βερνίκι, περνάμε στο top coat αμέσως. Μάλιστα, για να παρατείνουνε τη διάρκεια ζωής του μανικιούρ μας μπορούμε να εφαρμόσουμε ξανά μερικές μέρες αργότερα.

7ο step: Last but not least βήμα η ενυδάτωση

Παρόλο που το μανικιούρ σας έχει πλέον τελειώσει είναι σημαντικό να μην παραλείψουμε το τελευταίο βήμα που αφορά στην ενυδάτωση των χεριών μας.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

φωτό: /www.pexels.com

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr