2 λόγοι που θα σε πείσουν ΝΑ κοιμάσαι με πιασμένα μαλλιά

2 λόγοι που θα σε πείσουν ΝΑ κοιμάσαι με πιασμένα μαλλιά

Νίνα Μουσούρη
Οι νυχτερινές μας συνήθειες παίζουν σημαντικό ρόλο σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής μας, από την ψυχική μας ευεξία έως τη σωματική μας υγεία. Μάλιστα, έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να επηρεάσουν επίσης- σε μεγάλο βαθμό- ακόμα και την εμφάνισή μας, συμπεριλαμβανομένου και του hair-look μας.

Ίσως να έχετε ακούσει ήδη και εσείς ότι δεν πρέπει να κοιμάστε με βρεγμένα μαλλιά ή ότι το να κοιμάστε με πλεξούδες μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε την πτώση τους. Ακόμα και η μαξιλαροθήκη που επιλέγουμε κάνει διαφορά στα μαλλιά μας. Κάπως έτσι, οι experts λένε πως ακολουθώντας μια απλή τεχνική μπορούμε να απολαύσουμε κάποια οφέλη. Ποια είναι; Πρόκειται για το bun χτένισμα, το οποίο αν το δημιουργήσουμε και κοιμηθούμε με αυτό μπορούμε να χαρούμε κάποια benefits.

H hair artist των celebrities, Janine Jarman, και η δερματολόγος, Ksenia Sobchak, μας μίλησαν γι’ αυτή τη τεχνική, η οποία δεν είναι εξαιρετική μόνο για την εμφάνιση των μαλλιών μας, αλλά μπορεί επίσης να μας βοηθήσει για να καταπολεμήσουμε ακόμα και τη λιπαρή επιδερμίδα. Ναι, όπως το ακούς!

Αυξήστε τον όγκο, μειώστε το μπέρδεμα και το φριζάρισμα!

Σε όλες μας έχει τύχει να ξυπνήσουμε το πρωί και να αντικρίσουμε στο καθρέφτη μια ζούγκλα. Φυσικά μιλάμε για τα μαλλιά μας και το ανεπιθύμητο φριζάρισμα. Ευτυχώς η Ksenia Sobchak, υποστηρίζει ότι ο ύπνος με ένα bun «μειώνει το μπέρδεμα των μαλλιών που προκαλείται όταν στριφογυρίζουμε στο κρεβάτι μας κατά τη διάρκεια του ύπνου και αποτρέπει το φριζάρισμα λόγω του λιγότερου τριψίματος στη μαξιλαροθήκη». Ωστόσο, τα θετικά δεν σταματούν εδώ. Αυτή η τεχνική μπορεί επίσης να βοηθήσει στην τόνωση του όγκου, κάτι που μπορεί να αλλάξει εντελώς το παιχνίδι αν συνήθως ξυπνάμε με επίπεδα, άχαρα μαλλιά που δεν έχουν κίνηση. Το μυστικό σε αυτό; Κατά τη διάρκεια που δημιουργούμε το bun, πριν πάμε για ύπνο, στρίβουμε τα μαλλιά για να του δώσουμε extra κίνηση. Επιπλέον, είναι σημαντικό το να προμηθευτούμε σαμπουάν και conditioner για όγκο.

Μάλιστα, πρέπει να σου πούμε, πως αν είσαι και εσύ ένα από τα κορίτσια που παλεύουν να δαμάσουν τις ατίθασες μπούκλες σου, το να πιάσεις τα μαλλιά σου σε bun με ένα μεταξωτό scrunchy θα δώσει πιο καλό σχήμα στα curly hair σου.

Πρόληψη της λιπαρής επιδερμίδας

Κι όμως, αν κοιμηθούμε έχοντας τα μαλλιά μας πιασμένα σε bun, αυτό δεν θα κάνει θαύματα μόνο για τα μαλλιά μας. Αυτή η μέθοδος μπορεί επίσης να μας βοηθήσει στο να διατηρήσουμε το δέρμα μας πιο λαμπερό και υγιές, ειδικά αν αντιμετωπίζουμε δερματικές εξάρσεις και λιπαρή επιδερμίδα.Γιατί;

Καθώς κοιμόμαστε το βράδυ, είναι πιθανό τα μαλλιά μας να πέφτουν στο πρόσωπό μας. Όπως σημειώνει η Janine Jarman, όταν τα σκέλη μας τρίβονται στο πρόσωπο τα haircare προϊόντα που έχουμε εφαρμόσει έρχονται σε επαφή με την επιδερμίδα μας και αυτό μπορεί να επιδεινώσει το λιπαρό δέρμα και τα εξανθήματα. Έτσι με το να έχουμε πιασμένα τα μαλλιά μας, είναι ένας τρόπος για να αποφύγουμε όλα τα παραπάνω.

Φυσικά, τα μαλλιά της κάθε μίας είναι μοναδικά, επομένως και η τελετουργία που ακολουθούμε πριν κοιμηθούμε θα πρέπει να είναι εξατομικευμένη για να ταιριάζει στις ανάγκες μας.

elle.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr