4 ασυναίσθητα λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας και μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες

4 ασυναίσθητα λάθη που κάνουμε στα μαλλιά μας και μας κάνουν να φαινόμαστε μεγαλύτερες

Τι πρέπει να προσέξεις για να μην προσθέσεις άδικα χρόνια στο πρόσωπό σου.

Wedding season

Έχουμε μιλήσει πολλές φορές για χτενίσματα και στιλ μαλλιών που μας κάνουν να φαινόμαστε νεότερες και πιο φρέσκες… Τι γίνεται όμως με τα χτενίσματα που μας κάνουν να δείχνουμε μεγαλύτερες; Και ποιες είναι οι λανθασμένες, ενδεχομένως, κινήσεις που κάνουμε πολλές από εμάς ασυναίσθητα και έχουν ως αποτέλεσμα να φαινόμαστε πιο κουρασμένες και γερασμένες;

Η αλήθεια είναι ότι πολλά είναι εκείνα τα λαθάκια στα μαλλιά που όλες κάνουμε, αλλά δυστυχώς προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπό μας. Ποια είναι αυτά;

Θέλεις μια διακριτική ανανέωση στο χρώμα μαλλιών σου το καλοκαίρι; Τότε πρέπει να δοκιμάσεις το micro balayage

#1. Ξεθωριασμένη βαφή (ή ρίζα που έχει κατέβει)
Το ξεθωριασμένο χρώμα στα μαλλιά είναι από μόνο του κάπως αντιαισθητικό έτσι κι αλλιώς, ενώ προδίδει μια αμέλεια στην περιποίηση του εαυτού σου γενικότερα, γεγονός που δημιουργεί μια εντύπωση ότι έχεις αφεθεί. Πράγμα που συνδέεται, υποσυνείδητα πάντα, με την ηλικία. Το ίδιο και η ρίζα που έχει κατέβει και δεν έχεις προλάβει να καλύψεις στο κομμωτήριο. Αντίθετα, το λαμπερό, πλούσιο χρώμα όχι μόνο φωτίζει το πρόσωπο αλλά σε κάνει να νιώθεις όμορφη, εκπέμποντας αυτοπεποίθηση. Κάτι παρόμοιο μπορεί να λεχθεί και με τα μαλλιά που δεν περιποιούνται σωστά, είναι θαμπά και άτονα, με ψαλίδα ή κατεστραμμένες άκρες.

#2. Πολύ σκούρα χρώματα στα μαλλιά
Είναι γεγονός ότι οι ξανθές αποχρώσεις στα μαλλιά κάνουν τις γυναίκες να δείχνουν αρκετά νεότερες από την ηλικία τους – γι’ αυτό και οι περισσότερες γυναίκες μεγαλώνοντας γίνονται ξανθές. Το ανοιχτό χρώμα φωτίζει το πρόσωπο ενώ είναι συνυφασμένο στο μυαλό όλων με πιο νεαρές, ξέγνοιαστες ηλικίες. Τα πολύ σκούρα χρώματα από την άλλη (βλ. μαύρο κορακί) δημιουργούν μια ψευδαίσθηση σκιάσεων στο πρόσωπο που κάπως το κάνουν να δείχνει πιο “σκοτεινό” και κουρασμένο. Φυσικά, παίζουν ρόλο και άλλοι παράμετροι, όπως για παράδειγμα το όλο στιλ και η αύρα μιας γυναίκας, το ντύσιμο, η συμπεριφορά κλπ, και όχι το ίδιο το χρώμα per se.

#3. Υπερβολικά μακριά μαλλιά
Τα μακριά μαλλιά παραπέμπουν επίσης σε νεαρές ηλικίες και πράγματι μπορεί να χαρίσουν ένα πιο νεανικό look μέχρι…μια ηλικία. Η αλήθεια είναι ότι τα υπερβολικά μακριά μαλλιά σε γυναίκες άνω των 60 μπορεί να δείξουν παράταιρα και να έχουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται. Ιδίως αν δεν είναι και περιποιημένα. Φυσικά, πάντοτε υπάρχουν εξαιρέσεις και η κάθε περίπτωση είναι μοναδική, όμως κατά γενική ομολογία τα υπερβολικά μακριά μαλλιά παύουν να δείχνουν κομψά μετά από ένα χρονικό σημείο.

#4. Το λάθος χτένισμα
Βαριά χτενίσματα με πολλή λακ, υπερβολικά στημένοι (στιλιζαρισμένοι) και υπερμεγέθεις κότσοι με όγκο (φέρε στο μυαλό σου τις Σπανιόλες), καθώς και χτενίσματα που θυμίζουν Hollywood και red carpet (πχ vang), είναι μερικά παραδείγματα χτενισμάτων που θεωρούνται κάπως “βαριά” και προσθέτουν χρόνια στο πρόσωπό σου.

www.madamefigaro.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr