Οι καλύτερες συμβουλές απο την Αγιουρβέδα για να φαίνεστε νεότεροι από ό,τι είστε

Οι καλύτερες συμβουλές απο την Αγιουρβέδα για να φαίνεστε νεότεροι από ό,τι είστε

Ποιος δεν θέλει ένα νεανικό δέρμα; Δοκιμάστε αυτές τις υπέροχες αγιουρβεδικές συμβουλές που θα αντιστρέψουν το ρολόι σας που γερνάει!

Μελέτες δείχνουν ότι οι άνθρωποι ξοδεύουν πολλά σε προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, φυσικά μετά το φαγητό. Είναι όμως όντως έγκυρη ανάγκη; Η απάντηση είναι ένα μεγάλο «ΟΧΙ». Για να αποκτήσει κανείς νεανικό δέρμα, μπορεί επίσης να στραφεί στην αρχαία επιστήμη της Ινδίας που ονομάζεται Αγιουρβέδα. Έχει αποδειχθεί εδώ και αιώνες ότι η Αγιουρβέδα είναι η καλύτερη μορφή περιποίησης δέρματος,  την εμπιστεύονται γενιές και αναμφίβολα η αγαπημένη όλων των «Dadis» και «Nani».

Τα χημικά προϊόντα προσφέρουν μια προσωρινή λάμψη δημιουργώντας ένα πιο δίκαιο στρώμα χημικών ουσιών πάνω από το δέρμα. Αντίθετα, η Αγιουρβέδα αναζωογονεί τους ιστούς του δέρματος, επανορθώνει τους πόρους που ανοίγουν, αφαιρεί τα σκοτεινά σημεία και παρέχει υγιέστερο και φωτεινότερο δέρμα.

Μάθετε πώς η Αγιουρβέδα μπορεί να καθυστερήσει το ρολόι του χρόνου.

Η έννοια της αντιγήρανσης είναι γνωστή ως «Rasayana» στην Αγιουρβέδα. Η διαδικασία προτείνει ορισμένα βότανα, σωματικές δραστηριότητες (συμπεριλαμβανομένης της γιόγκα), υγιεινή διατροφή και νοητικές πρακτικές (διαλογισμός, αναπνοή) στην ώριμη ηλικία για τη φυσική ροή της ενέργειας. Η Αγιουρβέδα ισχυρίζεται ότι το Vata dosha στο μυαλό προκαλεί άγχος, επηρεάζοντας αρνητικά την ψυχική γαλήνη ενός ατόμου.

Επίσης, τα οστά, οι μύες και άλλα όργανα αρχίζουν να χάνουν τη δύναμή τους καθώς το άτομο μεγαλώνει. Ως εκ τούτου, η Αγιουρβέδα αντιμετωπίζει όλα τα όργανα του σώματος, αντιμετωπίζοντας συλλογικά τα δερματικά προβλήματα από το εσωτερικό.

Για ένα νεανικό δέρμα, αυτές οι συμβουλές Αγιουρβέδα πρέπει να ακολουθούνται καθημερινά:

1. Κατανάλωση Triphala
Όπως υποδηλώνει το όνομα, είναι ο συνδυασμός τριών φρούτων, δηλαδή των Amla, Baheda και Harad. Η πούδρα έχει εξαιρετικά παραγωγικές αντιγηραντικές ιδιότητες. Η σύνθεση βοηθά στην αύξηση των ορμονών του κορεσμού και στον καθαρισμό του αίματος, λειτουργώντας ως ασπίδα κατά της γήρανσης. Το Αμερικανικό Υπουργείο Υγείας έχει επίσης εγκρίνει το Triphala ως αποτελεσματικό φυσικό φάρμακο. Ο καλύτερος τρόπος για να το καταναλώσετε είναι μια ποσότητα 5-10 γραμμαρίων, μαζί με μια κουταλιά της σούπας μέλι, τελειωμένο με ένα χλιαρό ποτήρι νερό μετά τη δίαιτα.

Το Triphala μπορεί να σταματήσει την τριχόπτωση σας
Εμπιστευτείτε το triphala για να διορθώσει τα προβλήματα τριχόπτωσης και να σας χαρίσει νεανικό δέρμα. 

2. Αντιοξειδωτικά βότανα που ενεργοποιούν τη νεότητα
Τα φυσικά αντιοξειδωτικά βοηθούν στην πρόληψη της βλάβης των κυττάρων και βοηθούν στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου δέρματος. Ενισχύουν τη ροή του αίματος, αντιστρέφοντας τα σημάδια γήρανσης. Σημαντικά φυσικά αντιοξειδωτικά είναι το Ashwagandha, το Amla, το Guduchi και το Ginseng, τα οποία παίζουν ζωτικό ρόλο στην παροχή νεανικής επιδερμίδας.

3. Εφαρμόστε γκι
Το Ghee είναι το πιο σημαντικό φάρμακο για σημαντικά σωματικά προβλήματα, όπως προτείνεται από την Αγιουρβέδα. Η χρήση ghee στο δέρμα παρέχει άφθονη θρέψη και βελτιώνει τον τόνο του δέρματος. Όσο πιο παλιό είναι το γκι, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Το Ghee αυξάνει το Kapha και μειώνει το Pitta και το Vata. Εξισορροπεί όλα τα dosha του σώματος και λειτουργεί ως χρυσωρυχείο για το δέρμα.

Μπορείτε επίσης να εφαρμόσετε ghee στα χείλη σας για να αποφύγετε τα σκασμένα χείλη. 

4. Αποτοξίνωση του οργανισμού
Το ανθρώπινο σώμα αντιμετωπίζει τακτικά μια σειρά από ξένα σωματίδια και έτσι χρειάζεται αποτοξίνωση για να λειτουργήσει πιο άπταιστα. Ως εκ τούτου, η αποτοξίνωση πρέπει να προγραμματίζεται τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα και να ακολουθείται αυστηρά για να καθαρίσει το σώμα εσωτερικά. Να τρώτε καθαρά και να ακολουθείτε τις πρακτικές καθαρισμού της γιόγκα.

5. Παραμένετε ενυδατωμένοι
Το υγιές δέρμα προκύπτει μόνο από ένα υγιές σώμα. Η επαρκής πρόσληψη νερού σε τακτά χρονικά διαστήματα είναι το πιο προσιτό μέτρο για να διατηρείται το σώμα υγιές. Η Αγιουρβέδα προτείνει να καταναλώνει κανείς τουλάχιστον 4-5 λίτρα νερό κάθε μέρα, καθώς βοηθά στη διατήρηση της υγρασίας στο σώμα και αυξάνει τη ροή του αίματος στο δέρμα.

6. Τακτική προπόνηση
Ένας γρήγορος τρόπος ζωής έχει κάνει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού να είναι τεμπέλης και γνώστης της τεχνολογίας. Σχεδόν κάθε ανάγκη καλύπτεται μέσω προσβάσιμων τρόπων λειτουργίας και οι σωματικές δραστηριότητες έχουν πέσει εντελώς. Ως εκ τούτου, πρέπει να γυμνάζεστε τακτικά για τουλάχιστον μισή ώρα, καθώς βελτιώνει τη σωματική και ψυχική υγεία και αφήνει το δέρμα σας με μια λάμψη.

7. Υγιεινή διατροφή
Μια υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε πολλά τρόφιμα, κρέας ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Σημαίνει μια δίαιτα που περιλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένας οργανισμός. Για να έχετε πιο υγιές δέρμα, θα πρέπει να συμπεριλάβετε στη διατροφή περισσότερα φρούτα και τρόφιμα όπως καρότα, ντομάτες, μούρα, βερίκοκα και ξηρούς καρπούς.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr