5 φυσικοί τρόποι για να αποκτήσετε απαλά, λεία και μεταξένια μαλλιά

5 φυσικοί τρόποι για να αποκτήσετε απαλά, λεία και μεταξένια μαλλιά

Η αλλαγή του καιρού μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα μαλλιά σας, κάνοντάς τα ξηρά και φριζαρισμένα. Αντιμετωπίστε αυτά τα προβλήματα χρησιμοποιώντας 5 σπιτικές θεραπείες για λεία μαλλιά.

Συχνά τείνουμε να ξεχνάμε ότι η περιποίηση των μαλλιών είναι εξίσου σημαντική με την περιποίηση του δέρματος. Οι άκρες τους χρειάζονται φυσικά έλαια για να φαίνονται λείες και μεταξένιες. Λόγω των μεταβαλλόμενων επιλογών του τρόπου ζωής μας, οι οποίες κλίνουν περισσότερο προς ανθυγιεινές συνήθειες και λόγω του περιβάλλοντος όπως η ρύπανση, τα μαλλιά μας χάνουν τη φυσική τους λάμψη.

Ένα υψηλό επίπεδο υγρασίας μπορεί επίσης να προκαλέσει φριζαρίσματα στα μαλλιά. 
Χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα ή ακόμα και να φύγετε από το σπίτι για το κομμωτήριο,  με την ενσωμάτωση μερικών οικιακών θεραπειών στη ρουτίνα περιποίησης των μαλλιών σας,θα αποκτήσετε λαμπερά, μεταξένια και λεία μαλλιά.

Εδώ είναι 5 σπιτικές θεραπείες για να κάνετε τα μαλλιά σας απαλά και λεία:

1. Σπρέι gel aloe vera
Η αλόη βέρα ενυδατώνει τους θύλακες των τριχών σε βάθος. Με αυτό το σπρέι, τα μαλλιά σας θα παραμείνουν περιποιημένα όλη την ημέρα, βελτιώνοντας την υφή και μειώνοντας το φριζάρισμα .

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φύλλο αλόης βέρα
Νερό

Διαδικασία

Αφαιρέστε το τζελ από το φύλλο της αλόης χωρίς την κίτρινη φέτα. Αφού ανακατέψετε καλά το τζελ, προσθέστε λίγο νερό στο μείγμα για να φτιάξετε ένα ελαφρύ λείο υγρό. Μεταφέρετε αυτό το διάλυμα σε μπουκάλι με σπρέι και ψεκάστε το στα μαλλιά σας αφού το ανακινήσετε καλά.

Για καλύτερα αποτελέσματα, ψεκάστε σε στεγνά μαλλιά μετά το λούσιμο, περίπου 3 με 4 φορές την εβδομάδα.

2. Πλύσιμο με μηλόξυδο (ACV).
Το μηλόξυδο βοηθά στην εξισορρόπηση του επιπέδου pH του τριχωτού της κεφαλής, το οποίο με τη σειρά του επιτρέπει στα μαλλιά να παραμένουν λεία και μεταξένια! Καθαρίζει επίσης καλά τα μαλλιά σας.

Το μηλόξυδο είναι ταυτόχρονα μια υπερτροφή για τα μαλλιά.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
1 φλιτζάνι κρύο νερό

Διαδικασία

Αναμείξτε μια μερίδα μηλόξιδο με δύο μερίδες νερό και κρατήστε το στην άκρη. Αφού πλύνετε και μαλακώσετε τα μαλλιά σας όπως συνήθως, πλύνετε τα μαλλιά σας με το διάλυμα.Αφήστε το διάλυμα στις τούφες σας για περίπου 15 λεπτά. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μετά.

3. Μια γρήγορη μάσκα μαλλιών με μπανάνα
Η μπανάνα αποτελείται από φυσικά έλαια, υδατάνθρακες και άλλες βιταμίνες που βελτιώνουν τη λάμψη, την απαλότητα και την ελαστικότητα των μαλλιών σας. Μαζί με την ενυδάτωση των μαλλιών, σας βοηθά να αποφύγετε και την πιτυρίδα .

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 ώριμη μπανάνα
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας

Διαδικασία

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να λιώσετε μια ώριμη μπανάνα σε ένα μπολ και να προσθέσετε δύο σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας στην πάστα. Ανακατέψτε καλά.Εφαρμόστε την πάστα στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας καλά. Δουλέψτε το σε κάθε σκέλος υπομονετικά.Ξεπλύνετε μετά από 20 έως 30 λεπτά και εφαρμόστε λίγο κοντίσιονερ μετά.

4. Ένας καταπληκτικός καθαρισμός με καφέ. 
Ο καφές ενυδατώνει σε βάθος το τριχωτό της κεφαλής, λειαίνει και προσθέτει απίστευτη λάμψη στα μαλλιά σας.

Ορκιστείτε στον καφέ για υπέροχα μαλλιά!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2-3 φλιτζάνια καφέ ψυχρής παρασκευής (Ανάλογα με το μήκος των μαλλιών σας μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα)
Μπουκάλι σπρέι

Διαδικασία

Ρίξτε τον εντελώς κρύο καφέ σε ένα μπουκάλι ψεκασμού.Λούστε και περιποιηθείτε τα μαλλιά σας. Όσο τα μαλλιά σας είναι ακόμα βρεγμένα, ψεκάστε με τον παρασκευασμένο καφέ σε όλα τα μαλλιά σας.Κάντε απαλό μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής με κρύο καφέ.Αφήστε το να καθίσει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε.Μπορείτε επίσης να αναμίξετε το διάλυμα καφέ με το μαλακτικό των μαλλιών σας.Μπορείτε να καθαρίζετε τα μαλλιά σας με καφέ μία φορά την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

5. Μια μαγεία με μέλι και ελαιόλαδο
Το μέλι ενυδατώνει επαρκώς τα μαλλιά και σφραγίζει την υγρασία στα πετσάκια των μαλλιών, δημιουργώντας μια λεία, μεταξένια και λαμπερή υφή. Το ελαιόλαδο ενυδατώνει και δυναμώνει έντονα τα μαλλιά.

Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να απαλλαγείτε από τα φριζαρισμένα και ξηρά μαλλιά. 

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Προσθέστε το μέλι και το ελαιόλαδο σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά τα δύο συστατικά και απλώστε το μείγμα στα στεγνά μαλλιά σας.Αφήστε το να καθίσει για 20 έως 30 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό και ένα κανονικό σαμπουάν.Επαναλάβετε αυτό δύο φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.

Δεν χρειάζεται να βγείτε έξω και να αναζητήσετε τα προαναφερθέντα συστατικά στην αγορά. Δοκιμάστε αυτές τις γρήγορες μάσκες και τα απολεπιστικά αποτοξίνωσης των μαλλιών σας, ώστε όχι μόνο να  ανακτήσετε τη χαμένη τους λάμψη με ευκολία στο σπίτι αλλά και να την διατηρήσετε με ελάχιστο κόπο και ακόμη πιο ελάχιστα έξοδα!

Το θαύμα της λεύκανσης με λάδι στρουθοκαμήλου και καρύδας.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr