Detox Water. 5 πράγματα που μπορείτε να αναμίξετε σε νερό για να το κάνετε ένα υπέροχο φίλτρο για το δέρμα

Detox Water. 5 πράγματα που μπορείτε να αναμίξετε σε νερό για να το κάνετε ένα υπέροχο φίλτρο για το δέρμα

Το νερό από μόνο του είναι ένα μαγικό φίλτρο για την υγεία του δέρματός σας. Αλλά το να κάνετε κάποια επιπλέον προσπάθεια για χάρη της λάμψης δεν βλάπτει! Στην επιδίωξή μας για αποτελεσματικές ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας, συχνά παραβλέπουμε τη σημασία της υγιεινής διατροφής προκειμένου να επιτύχουμε μια λάμψη από μέσα προς τα έξω. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο προτείνουμε σήμερα συνταγές αποτοξίνωσης για να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε αυτή τη λάμψη στο πρόσωπό σας.

Το Detox Water , θεωρείται το απόλυτο καθαριστικό σώματος και βελτιώνει την ελαστικότητα του δέρματος και την παραγωγή κολλαγόνου, μειώνοντας την εμφάνιση των σημαδιών γήρανσης και κάνοντας το δέρμα σας να φαίνεται νεότερο και πιο σφριγηλό.

Η Health Shots μίλησε με τον Hari Lakshmi, Σύμβουλο-Διαιτολόγο/Διατροφολόγο, Motherhood Hospitals, Chennai, σχετικά με τα συστατικά που μπορούν να προστεθούν σε ένα ποτήρι νερό για να επιτευχθεί λαμπερό και λαμπερό δέρμα .

Δείξτε υπέροχη και θρέψτε το δέρμα σας με αυτά τα ροφήματα αποτοξίνωσης. 
Ο Lakshmi λέει, «Αυτό που βάζετε στο δέρμα σας είναι εξίσου σημαντικό με αυτό που βάζετε στο σώμα σας όταν πρόκειται να έχετε υπέροχη όψη δέρματος. Το νερό είναι φανταστικό για το δέρμα σας λόγω των ενυδατικών του ιδιοτήτων, αλλά γιατί να μην το κάνετε να λειτουργεί δύο φορές πιο σκληρά για εσάς προσθέτοντας μια ουσία για να ενισχύσετε τα οφέλη; Εάν θέλετε καθαρό δέρμα ή θέλετε να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος, μερικά βασικά συστατικά από τη φύση μπορούν να σας βοηθήσουν».

Εδώ είναι 5 συστατικά που μπορείτε να προσθέσετε για να αποκτήσετε αυτό το γυάλινο δέρμα που όλοι μας επιθυμούμε:

1. Ξυλάκια κανέλας
Όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μας ανεβαίνουν σε υψηλά επίπεδα, εμφανίζονται σπυράκια και ρυτίδες στο δέρμα μας. Η κανέλα βοηθά στη διατήρηση του σακχάρου στο αίμα σταθερό, αποτρέποντας αυτές τις αιχμές και μειώνοντας τις πιθανότητες να ξυπνήσετε με ένα τεράστιο σπυράκι στο πηγούνι σας. Ο συνδυασμός ραβδιών κανέλας με νερό και αφήνοντας το νερό να εμποτιστεί όλη τη νύχτα βοηθά επίσης στην επίτευξη λαμπερού δέρματος.

Από την απώλεια βάρους μέχρι το υγιές δέρμα, αυτό το απλό ρόφημα κανέλας μπορεί να σας βοηθήσει. 

2. Λεμόνια
Τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία προάγει το σχηματισμό κολλαγόνου. Η προσθήκη λεμονιού στο κανονικό σας ποτήρι νερό θα φωτίσει και θα καθαρίσει την επιδερμίδα σας ενώ παράλληλα θα διατηρήσει το συκώτι σας υγιές. Και ένα από τα βασικά όργανα που εμπλέκονται στη διατήρηση της υγείας του δέρματός μας είναι το συκώτι μας. Έτσι, όποτε είναι δυνατόν, στύβετε ένα λεμόνι στο ποτό σας!

3. Φράουλα
Όταν οι φράουλες αναμειγνύονται με νερό, το νερό απορροφά μέρος της βιταμίνης C και των αντιοξειδωτικών στα φρούτα, παρέχοντας στο σώμα σας όλα τα θρεπτικά συστατικά που τονώνουν τη λάμψη. Επιπλέον, το σαλικυλικό οξύ της φράουλας βοηθά επίσης στη μείωση και την εξασθένιση της υπερμελάγχρωσης και των μαύρων κηλίδων στο δέρμα.

4. Μέντα
Το νερό με μέντα δροσίζει και καταπραΰνει το σώμα, καθώς και βοηθά στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού μας συστήματος. Ποιος είναι ο ρόλος της πέψης στην υγεία του δέρματος; Όταν το πεπτικό σας σύστημα δεν λειτουργεί σωστά, άλλα όργανα όπως το δέρμα σας παρεμβαίνουν για να βοηθήσουν στον καθαρισμό. Η ανάληψη της χαλαρότητας προκαλεί το δέρμα σας να αισθάνεται (και να φαίνεται) κουρασμένο. Για να εμποτίσετε το ρόφημά σας με μέντα , βυθίστε μερικά φύλλα σε βραστό νερό, μετά κοσκινίστε τα φύλλα και κρυώστε το νερό. Αυτό θα τονώσει επίσης το δέρμα σας.

5. Τζίντζερ
Το τζίντζερ είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες και πεπτικό βοήθημα. Όταν το πεπτικό μας σύστημα λειτουργεί σωστά, το πρόσωπό μας το δείχνει αυτό. Επιπλέον, τα αντιφλεγμονώδη χαρακτηριστικά υποδηλώνουν ότι είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσετε ρυτίδες, ακμή και όλα τα άλλα δερματικά προβλήματα που είναι τόσο δύσκολο να αντιμετωπίσετε.

Η σημασία του νερού στις μεταβολικές λειτουργίες και στη διαδικασία καθαρισμού του στομάχου δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Η κατανάλωση ενός ή δύο λίτρων νερού με ορισμένα φυσικά συστατικά βοηθά στην απομάκρυνση όλων των μεταβολικών αποβλήτων από το σώμα, με αποτέλεσμα καθαρό δέρμα.

www.healthshots.com

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr