Σορμπέ παγωτό πεπόνι χωρίς ζάχαρη

Σορμπέ παγωτό πεπόνι χωρίς ζάχαρη

Η συνταγή είναι προδημοσίευση από το νέο τεύχος του περιοδικού Ζάχαρη και Αλεύρι που κυκλοφορεί στα περίπτερα την Παρασκευή 15/7.

Παυλίνα Παπαντωνίου

Φωτογραφία: Θεοδόσης Γεωργιάδης
Food styling: Σταυρούλα Φούτσα

Ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το πεπόνι, γίνεται το πιο δροσερό παγωτό σορμπέ και χωρίς ζάχαρη.

5′ προετοιμασία
7 ώρες αναμονή
Σύνολο: 7 ώρες και 5′
Υλικά
Μερίδες: 4-5
1 πεπόνι, γλυκό και ώριμο
1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας σιρόπι σφενδάμου ή σιρόπι αγαύης

Διαδικασία
Για το σορμπέ πεπόνι χωρίς ζάχαρη, κόβουμε το πεπόνι σε μέτρια κομμάτια και τα τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
Τοποθετούμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4 ώρες.
Αφού παγώσει το πεπόνι, το βγάζουμε και το αφήνουμε 5-10 λεπτά, ίσα να αρχίσει να μαλακώνει λίγο.
Το αδειάζουμε στον πολυκόφτη μαζί με τον χυμό λεμονιού και το σιρόπι.

Πολτοποιούμε με διακεκομμένη λειτουργία μέχρι να έχει λεία αλλά παγωμένη υφή (δεν θέλουμε να λιώσει).
Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό μπολ και το καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνειά του.
Κλείνουμε με το καπάκι του σκεύους ή με αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

Μετά από μισή ώρα ανοίγουμε το σκεύος, αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε με μια μεγάλη κουτάλα αρκετά καλά.
Ξανακαλύπτουμε το σορμπέ με τον ίδιο τρόπο και βάζουμε στην κατάψυξη.
Επαναλαμβάνουμε το ανακάτεμα άλλη μία φορά μισή ώρα μετά.

Σκεπάζουμε και αφήνουμε τουλάχιστον δύο ώρες ακόμα στην κατάψυξη.
Όταν θέλουμε να σερβίρουμε το σορμπέ πεπόνι, το αφήνουμε 5-10 λεπτά εκτός κατάψυξης, να μαλακώσει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 49.

www.gastronomos.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr