Λεμονάδα με κουρκουμά, η συνταγή κατά του άγχους και της κατάθλιψης

Λεμονάδα με κουρκουμά, η συνταγή κατά του άγχους και της κατάθλιψης

Ο κουρκουμάς και το ενεργό συστατικό της, η κουρκουμίνη, έχουν πολλές επιστημονικά αποδεδειγμένες ευεργετικές ιδιότητες, συμπεριλαμβανομένης της βελτίωσης της διάθεσης, της μείωσης του άγχους, της νευρικότητας και των καταθλιπτικών συμπτωμάτων.

της Μαρίας Γκέκα

Με αυτό το σπουδαίο μπαχαρικό υγείας μπορείτε να προετοιμάσετε διάφορα υγιεινά ποτά, συμπεριλαμβανομένου του golden milk, ένα ισχυρό φυσικό αντιβιοτικό κατά του βήχα και του κρυολογήματος.

Ο κουρκουμάς διαθέτει εξαιρετικές αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, και είναι πολύ ευεργετικός για την υγεία μας, πολύ περισσότερο από ό, τι νομίζουμε. Μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη ενώ υπάρχουν μελέτες που ισχυρίζονται ότι μπορεί να σταματήσει την ανάπτυξη των προ-καρκινικών κυττάρων.

Αλλά αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι ότι θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί ως αποτελεσματική θεραπεία των συμπτωμάτων του άγχους και της κατάθλιψης.

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη το 2015, η κουρκουμίνη, βρέθηκε ότι μπορεί να μειώσει τα γενικά συμπτώματα της κατάθλιψης και λειτουργεί στον οργανισμό μας ως αποτελεσματικό αγχολυτικό. Ένα Prozac χωρίς παρενέργειες, λένε οι ειδικοί.

Εδώ είναι η συνταγή για την παρασκευή μιας λεμονάδας με κουρκουμά που θα μπορούσε να βοηθήσει στη βελτίωση της διάθεσής σας και στη μείωση του στρες (παράλληλα θα βοηθήσει και ως φυσικό λιποδιαλυτικό για την απώλεια βάρους). Είναι υπέροχο ποτό και θα σας κάνει να αισθάνεστε καλύτερα μακροπρόθεσμα.

 

Λεμονάδα με κουρκουμά και τζίντζερ
Υλικά

5 φλιτζάνια νερό
4 κουταλιές της σούπας φρέσκο τριμμένο κουρκουμά
3 κουταλιές της σούπας μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
½ φλιτζάνι φρέσκο ​​χυμό λεμονιού
½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού (προαιρετικά για γεύση)

Προετοιμασία

Βράζουμε 5 φλιτζάνια νερό στο βραστήρα. Ρίχνουμε τον κουρκουμά και το τριμμένο τζίντζερ σε ένα άλλο σκεύος. Στη συνέχεια προσθέτουμε το βρασμένο νερό μέσα στο σκεύος με τα μπαχαρικά. Αφήνουμε το ρόφημα να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10 λεπτά. Μετά προσθέτουμε το μέλι το οποίο θα αναμίξουμε μέχρι να λιώσει τελείως.

Φιλτράρουμε το μείγμα και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού (και του πορτοκαλιού) και, αν θέλετε, λίγο χυμό πορτοκαλιού. Αφού κρυώσει λίγο, πιείτε και θα αισθανθείτε πολύ καλύτερα!

Πηγή: www.naturanrg.gr

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr