Σύγκαμα στους μηρούς, στους γλουτούς ή στην ευαίσθητη περιοχή; Έτσι θα ανακουφιστείτε

Σύγκαμα στους μηρούς, στους γλουτούς ή στην ευαίσθητη περιοχή; Έτσι θα ανακουφιστείτε

Μάθετε ποιες είναι οι λύσεις για να ανακουφιστείτε από το σύγκαμα!

Το σύγκαμα προκαλείται λόγω της τριβής δύο διαφορετικών σημείων του δέρματος μεταξύ τους ή με τα ρούχα. Επίσης, προκαλείται από μεγάλη υγρασία ή σωματίδια σκόνης που κολλάνε (λόγω και του ιδρώτα και της υγρασίας) στο δέρμα και τρίβονται πάνω του.
Αν το σύγκαμα δεν αντιμετωπιστεί άμεσα μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά στο δέρμα ή να το κάνει πιο ευάλωτο σε λοιμώξεις.

Η πιο κοινή αιτία που κάποιος άνθρωπος παθαίνει σύγκαμα στην περιοχή των μηρών ή των γλουτών είναι όταν τα ρούχα που φοράει τρίβονται πολύ με το δέρμα της περιοχής. Επίσης, το υπερβολικό βάρος αυξάνει την περίμετρο των μηρών με αποτέλεσμα αυτοί να ακουμπούν και να τρίβονται μεταξύ τους. Τέλος, ο ιδρώτας μπορεί να επηρεάσει την περιοχή και να προκαλέσει ερεθισμούς. Το αλάτι από τον ιδρώτα μπορεί να παγιδευτεί σε σημεία προστριβής και να ερεθίσει ακόμα περισσότερο το δέρμα.

Τρόποι για να ανακουφιστείτε από το σύγκαμα

Καθαρίστε την περιοχή που έχει ερεθιστεί: Καθαρίστε απαλά την περιοχή για να αφαιρέσετε βρομιές και ιδρώτα που επιδεινώνουν το πρόβλημα. Μην τρίβετε καθώς καθαρίζετε και μην χρησιμοποιείτε νερό που είναι πάρα πολύ ζεστό, καθώς αυτό μπορεί να είναι οδυνηρό για το δέρμα που έχει υποστεί βλάβη. Χρησιμοποιήστε ένα σαπούνι που είναι ήπιο και κατά προτίμηση άοσμο, ώστε να μην υπάρχουν επιπλέον χημικά συστατικά (πχ αρώματα) που μπορεί να αυξήσουν τον ερεθισμό σας.

Λιπάνετε την περιοχή: Αφότου καθαρίσετε καλά την περιοχή, εφαρμόστε ένα λιπαντικό για να μειώσετε τον περαιτέρω ερεθισμό. Βαζελίνη, κρέμα ή λάδι σώματος σώματος (ειδικά αυτό για μασάζ που δεν απορροφάται γρήγορα από το δέρμα) είναι καλές επιλογές. Θα πρέπει να επιλέξετε ένα λιπαντικό που είναι μακράς διαρκείας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές μέρες στη σειρά. Ψάξτε για προϊόντα που δεν έχουν χρωστικές και αρωματικές ουσίες.

ΣΥΓΚΑΜΑ ΛΥΣΕΙΣ
Αποφύγετε ορισμένα πράγματα: Αποφύγετε τις έντονες δραστηριότητες, μέχρι να επουλωθεί το δέρμα. Θα πρέπει επίσης να φοράτε άνετα ρούχα και να συνεχίσετε να εφαρμόζετε λιπαντικά ενυδατικά.

Σωστός ρουχισμός: Το πιο σημαντικό βήμα είναι να φοράτε τα κατάλληλα ρούχα για τις δραστηριότητες που κάνετε. Όταν κάνετε αθλητικές δραστηριότητες, επιλέγετε ρούχα που δεν κολλάνε επάνω σας. Επίσης προτιμήστε υφάσματα που είναι μαλακά, όπως το βαμβάκι για να αποφύγετε τον υπερβολικό ερεθισμό στα σημεία τριβής. Μην αφήνετε επίσης τα ρούχα σας να παραμένουν βρεγμένα ή ιδρωμένα επάνω σας.

Παραμένετε ενυδατωμένοι: Αυτό παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη ενός συγκάματος. Όταν είστε αφυδατωμένοι το δέρμα σας είναι πιο ξηρό και ερεθίζεται ευκολότερα. Πίνετε άφθονο νερό και χρησιμοποιήστε μία λιπαντική ή ενυδατική κρέμα στα σημεία που έχετε συγκαεί.

Απαλλαγείτε από τον ιδρώτα: Ο ιδρώτας μπορεί να συνεχίσει να ερεθίζει μία ευαίσθητη περιοχή στο δέρμα. Εκείνοι που έχουν την τάση να ιδρώνουν πολύ γύρω από τους μηρούς πρέπει να βάζουν ταλκ στην περιοχή, για να απορροφάται η επιπλέον υγρασία.

bestofyou.gr

Αιθέριο έλαιο πικραμύγδαλο. Καταπολεμά την κακοσμία.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr