Αυτή είναι η βαθιά ουσιαστική περιποίηση για μια επιδερμίδα 50 Μαίων και πάνω. Αγαπήστε την ομορφιά σας με αυτή την αντιγηραντική φροντίδα.

Αυτή είναι η βαθιά ουσιαστική περιποίηση για μια επιδερμίδα 50 Μαίων και πάνω. Αγαπήστε την ομορφιά σας με αυτή την αντιγηραντική φροντίδα.

Η καλύτερη skincare ρουτίνα για μετά τα 50
Τα δραστικά συστατικά που δεν θα πρέπει να λείπουν από την πρωινή και τη βραδινή ρουτίνα περιποίησης.

Βίκυ Χριστοπούλου

Κάθε επιδερμίδα έχει τις δικές της ιδιαίτερες ανάγκες και κατά συνέπεια απαιτεί μοναδική φροντίδα. Υπάρχει ωστόσο ένας “μαγικός” συνδυασμός δραστικών συστατικών, που φέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα -σχεδόν- σε όλες τις επιδερμίδες και κυρίως στις πιο ώριμες. Ακολουθεί η ρουτίνα περιποίησης προσώπου, που αξίζει να δοκιμάσετε μετά τα 50:

Η καλύτερη ρουτίνα περιποίησης προσώπου για μετά τα 50

Ξεκινήστε απομακρύνοντας τους ρύπους από το πρόσωπο με λίγο νερό micellaire. Αν έχετε έντονα λιπαρή επιδερμίδα, τότε προτιμήστε τον καθαρισμό του προσώπου με ένα cleanser.

Το βασικό συστατικό που θα πρέπει να περιλαμβάνει η πρωινή ρουτίνα περιποίησης προσώπου είναι η βιταμίνη C, είτε σε μορφή ορού, είτε σε μορφή κρέμας, η οποία θα χαρίσει νεανική λάμψη στην επιδερμίδα σας. Το πολύτιμο δραστικό συστατικό προσφέρει ενισχυμένη αντιοξειδωτική προστασία, απαλύνει τυχόν δυσχρωμίες, εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες και διατηρεί τη φυσική υγρασία της επιδερμίδας. Επιπλέον, συμβάλλει στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης απαλύνοντας έτσι τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες, ενώ παράλληλα διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς άμυνας και επανόρθωσης.

Το δεύτερο και ίσως το πιο απαραίτητο προϊόν, που θα πρέπει να έχει η ρουτίνα σας, είναι ένα αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας, το οποίο θα παρέχει προστασία τόσο από τις ακτίνες UVA, όσο και από τις UVB. Οι πρώτες διαπερνούν τα σύννεφα, τα τζάμια των παραθύρων και την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να εισχωρούν πολύ βαθιά σε αυτή, προκαλώντας φωτογήρανση και καφέ κηλίδες. Οι UVB από την άλλη είναι εκείνες που ευθύνονται τόσο για την ηλιοκαμένη όψη της επιδερμίδας το καλοκαίρι, όσο και για τα ηλιακά εγκαύματα. Εξίσου σημαντική είναι και η προστασία που προσφέρει το αντηλιακό ενάντια στον καρκίνο του δέρματος.

Editor’s Note: Αποφύγετε τις ενυδατικές κρέμες και τα foundations με SPF και προτιμήστε ένα ξεχωριστό αντηλιακό, έτσι ώστε να προστατεύετε στο μέγιστο την επιδερμίδα σας από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB.

Το βράδυ η αφαίρεση του μακιγιάζ με την τεχνική του διπλού καθαρισμού είναι απαραίτητη.

Το πιο σημαντικό συστατικό που θα πρέπει να περιλαμβάνει η βραδινή ρουτίνα σας δεν είναι άλλο από το gold standard της αντιγήρανσης, τη ρετινόλη. Αποτελεί την πλέον ιδανική επιλογή για τη βελτίωση της τραχιάς υφής της επιδερμίδας, τη μείωση των διεσταλμένων και φραγμένων πόρων, των ρυτίδων και της θαμπής όψης. Ξεκινήστε ενσωματώνοντας στη ρουτίνα σας ένα προϊόν με χαμηλή περιεκτικότητα σε ρετινόλη μία φορά την εβδομάδα μέχρι η επιδερμίδα να συνηθίσει το συστατικό και σταδιακά αυξήστε τόσο το ποσοστό περιεκτικότητας, όσο και τις φορές εφαρμογής του προϊόντος.

Power Trio
Η βιταμίνη C, το SPF και η ρετινόλη αποτελούν το χρυσό συνδυασμό, που θα χαρίσει λάμψη στο πρόσωπό σας, θα προστατεύσει την επιδερμίδα σας από τις εξωτερικές επιθέσεις και θα μειώσει τυχόν ατέλειες, δυσχρωμίες και σημάδια γήρανσης, χαρίζοντάς σας μια όμορφη και νεανική όψη.

Αν και η ρουτίνα αυτή -με μικρές παραλλαγές- είναι τυπικά αποτελεσματική για τις περισσότερες επιδερμίδες, αν έχετε ακμή, ευαισθησίες, έκζεμα ή λοιπά δερματικά προβλήματα, συμβουλευτείτε το δερματολόγο σας.

www.harpersbazaar.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr