Κόκκινο πρόσωπο: Οι 3 καλύτερες DIY συνταγές για την έντονη ερυθρότητα

Κόκκινο πρόσωπο: Οι 3 καλύτερες DIY συνταγές για την έντονη ερυθρότητα

Μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά ή έντονες δραστηριότητες με τα παιδιά τριγύρω, νιώθεις το δέρμα σου κόκκινο, ερεθισμένο και με φλεγμονή;

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο βρήκα τις 3 καλύτερες συνταγές για DIY μάσκες προσώπου για την καταπολέμηση της ερυθρότητας, τη μείωση της φλεγμονής και την επαναφορά του δέρματός σου στη λαμπερή του κατάσταση, χωρίς ρυτίδες.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να αντιμετωπίσεις την ερυθρότητα του προσώπου. Σίγουρα, το τσουχτερό κρύο του χειμώνα είναι μια σημαντική αιτία όπως και υψηλές θερμοκρασίες.

Το γεγονός είναι ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τελειώσεις με κόκκινο, ερεθισμένο δέρμα στο πρόσωπό σου. Και ένας από τους καλύτερους, πιο αποτελεσματικούς τρόπους αντιμετώπισης αυτής της πάθησης είναι η μάσκα προσώπου.

Πώς να φτιάξεις DIY μάσκες προσώπου για τη μείωση της ερυθρότητας

Η παρακάτω είναι η βασική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσεις στις περισσότερες περιπτώσεις για να δημιουργήσεις και να χρησιμοποιήσεις μια μάσκα προσώπου DIY.

Πρόσθεσε τα ξηρά ή μη υγρά συστατικά μαζί σε ένα μπολ. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν νιφάδες βρώμης, σκόνη κακάο, μαγειρική σόδα ή οτιδήποτε άλλο απαιτεί η συγκεκριμένη συνταγή.

Πρόσθεσε τη βάση και ανακάτεψε! Η βάση μπορεί να είναι οτιδήποτε, από γιαούρτι μέχρι μέλι, λάδι καρύδας και πολλά άλλα. Ή μπορεί να είναι ένας συνδυασμός πολλών πραγμάτων. Πρόσθεσε την και ανακάτεψε την καλά μέχρι να έχει μια υφή πάστας.
Εφάρμοσέ την!

Άφησε το μείγμα να καθίσει. Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα σου ζητηθεί να αφήσεις τη μάσκα στη θέση της για 10 έως 15 λεπτά.
Αφαίρεσε τη μάσκα προσώπου. Χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό, ξεπλένεις τη μάσκα από το πρόσωπό σου φροντίζοντας να αφαιρέσεις όλες τις πτυχές της. Εάν είναι απαραίτητο, χρησιμοποίησε ένα καθαρό, μαλακό, υγρό πανί. Όταν αφαιρέσεις τη μάσκα, ράντισε το πρόσωπό σου με δροσερό νερό.

Οι 3 καλύτερες DIY μάσκες προσώπου για την ερυθρότητα

#1 Ρυζάλευρο και κεφίρ

Είναι αρκετά εύκολο να βρεθούν και συνήθως σε προσιτές τιμές. Αυτή η μάσκα προσώπου είναι καλή για την απολέπιση του ξηρού, ερεθισμένου δέρματος και για την απομάκρυνση των ανθυγιεινών βακτηρίων.

Οδηγίες:

Τοποθέτησε 1/4 φλιτζάνι κεφίρ σε ένα μπολ και πρόσθεσε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι ρυζιού. Το ανακατεύεις καλά μέχρι να γίνει μια λεία πάστα και το απλώνεις ομοιόμορφα στο πρόσωπό σου. Τέλος, το αφήνεις να καθίσει για 15 έως 20 λεπτά και ξεπλένεις με χλιαρό νερό!

#2 Γιαούρτι και αγγούρι
Το γιαούρτι κάνει εξαιρετική δουλειά δροσίζοντας το δέρμα και μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των εξανθημάτων. Το αγγούρι βοηθά επίσης να δροσίσει το δέρμα σου και επίσης βοηθά στην ενυδάτωση. Αυτή είναι μια άλλη πολύ απλή μάσκα προσώπου. Για να την φτιάξεις, το μόνο που χρειάζεσαι είναι λίγο λιωμένο αγγούρι και μισό φλιτζάνι απλό γιαούρτι.

Οδηγίες:

Ανακατεύεις το γιαούρτι με 1/2 μεγάλο αγγούρι που έχει ξεφλουδιστεί και πολτοποιηθεί καλά. Χτυπάς τα δύο υλικά μαζί μέχρι να γίνουν όσο πιο λεία μπορείς! Απλώνεις ομοιόμορφα στο πρόσωπό σου και αφήνεις να καθίσει για 30 λεπτά. Τέλος, ξεπλένεις με κρύο νερό και στεγνώνεις το πρόσωπό σου.

#3 Αβοκάντο και λάδι καρύδας
Αυτή είναι μια πολύ , δροσερή μάσκα προσώπου που είναι ιδανική για ερεθισμένο δέρμα ή ξηρό δέρμα που επίσης ξεφλουδίζει. Θα χρειαστείς ένα αβοκάντο, λίγο λάδι καρύδας και μια μικρή ποσότητα μελιού για να την φτιάξεις.

Οδηγίες:

Πολτοποίησε 1/2 αβοκάντο όσο καλύτερα μπορείς και πρόσθεσε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας. Ανακατεύεις τα δύο μαζί, στη συνέχεια προσθέτεις 2 κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατεύεις! Απλώνεις το μείγμα ομοιόμορφα στο πρόσωπό σου και αφήνεις να καθίσει για 15 έως 20 λεπτά. Ξεπλένεις με χλιαρό νερό, με τη βοήθεια μιας πετσέτας, εάν χρειαστεί!

glance.gr

Έλαιο στρουθοκάμηλου (σβήσιμο ρυτίδων λαιμού)

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr