Τα 3 πιο συχνά λάθη στην ενυδάτωση της επιδερμίδας του σώματος

Τα 3 πιο συχνά λάθη στην ενυδάτωση της επιδερμίδας του σώματος

Οι περισσότερες γυναίκες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην περιποίηση του προσώπου τους, παραβλέπουν όμως εκείνη του σώματος. Το πιο basic από όλα τα βήματα μιας στοιχειώδους body skincare ρουτίνας είναι η εφαρμογή μιας λοσιόν σώματος 3-5 λεπτά μετά το ντους, για την καλύτερη δυνατή απορρόφησή της. Πόσο σίγουρη είστε όμως ότι την εφαρμόζετε σωστά;

Ακολουθούν τα 3 πιο συχνά λάθη στην ενυδάτωση της επιδερμίδας του σώματος:

1. Δεν εφαρμόζετε επαρκή ποσότητα
Δεν χρειάζεται να είστε φειδωλή με τη χρήση της. Για να ενυδατώσετε πλήρως την επιδερμίδα του σώματός σας θα πρέπει να εφαρμόζετε ποσότητα ίση με μισό ή ένα σφηνάκι.

2. Δεν την εφαρμόζετε σε όλο το σώμα
Πολλές είναι οι γυναίκες που περιορίζουν την ενυδάτωση της επιδερμίδας μόνο στην περιοχή των ποδιών. Στην πραγματικότητα όμως θα πρέπει να ενυδατώνετε όλο το σώμα, όχι μόνο μετά την αποτρίχωση, αλλά κάθε βράδυ μετά το ντους, ακριβώς όπως θα κάνατε με την περιποίηση της επιδερμίδας του προσώπου.

Τip: Για πραγματικά απαλή επιδερμίδα, χρησιμοποιήστε ένα scrub για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνειά της, πριν εφαρμόσετε τη λοσιόν.

3. Δεν επιλέγετε το σωστό προϊόν
Σε γενικές γραμμές θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ένα προϊόν που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της επιδερμίδας σας. Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα με τάσης ακμής στο στήθος και την πλάτη προτιμήστε μια ανάλαφρη, μη λιπαρή σύνθεση, ενώ αν έχετε ξηρή επιδερμίδα επιλέξτε μια πλούσια ενυδατική κρέμα, ένα έλαιο ή ένα body butter. Για λαμπερό αποτέλεσμα στα πόδια και τα χέρια τώρα το καλοκαίρι, εμπλουτίστε το οπλοστάσιο της ομορφιάς σας με μια ιριδίζουσα κρέμα ή ένα body oil.

Μοιραστείτε τα θέματα μας με τους φίλους σας. Γίνετε φίλοι μας και μπείτε στην κοινότητα μας

Ενημερώνετε πάντα τον γιατρό σας.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr