Πρώτες άσπρες τρίχες; Ξέχνα τις βαφές, αυτές είναι οι φυσικές λύσεις για να τις καλύψεις

Πρώτες άσπρες τρίχες; Ξέχνα τις βαφές, αυτές είναι οι φυσικές λύσεις για να τις καλύψεις

Εξαφάνισε τις άσπρες τρίχες με φυσικό τρόπο!

Χριστίνα Θανάση

Πρώτες άσπρες τρίχες; Ξέχνα τις βαφές, αυτές είναι οι φυσικές λύσεις για να τις καλύψειςΆσπρες_Τρίχες
Εμφανίστηκαν οι πρώτες άσπρες τρίχες και έχεις αγχωθεί; Μην ανησυχείς καθώς σου έχουμε τη λύση! Στη συνέχεια, θα βρεις μερικούς φυσικούς τρόπους για να καλύψεις τις άσπρες τρίχες.

Φυσικοί τρόποι για να καλύψεις τις άσπρες τρίχες

Καστανά μαλλιά
Υλικά:

1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα φύλλα φασκόμηλου
2 φλιτζάνια νερό
Πώς το κάνεις:

Βάζεις σε μια κατσαρόλα τα φύλλα φασκόμηλου με το νερό και τα αφήνεις να βράσουν μέχρι να σκουρύνουν αρκετά. Έπειτα, αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνεις το μείγμα να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.

Στραγγίζεις τα φύλλα και βάζεις το υγρό σε ένα βαποριζατέρ δηλαδή μια φιάλη σπρέι για να μπορείς να το ψεκάσεις στα μαλλιά σου. Ψεκάζεις όλα τα μαλλιά να νοτίσουν και αφήνεις για 2-3 ώρες.

Έπειτα ξεπλένεις με ένα ήπιο σαμπουάν (μπορείς να χρησιμοποιήσεις βρεφικά/παιδικά σαμπουάν αν δεν ξέρεις ποιο να επιλέξεις). Μπορείς να επαναλάβεις 2-3 φορές την εβδομάδα.

Μέσα σε λίγες ημέρες χρήσης της θα δεις πως τα μαλλιά θα είναι λαμπερά και οι λευκές τρίχες δεν θα είναι τόσο ορατές.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΙΣ ΑΣΠΡΕΣ ΤΡΙΧΕΣ
Μαύρα μαλλιά
Υλικά:

2 κουταλιές της σούπας μαύρο τσάι
1 φλιτζάνι νερό
Πώς το κάνεις:

Βάζεις σε ένα κατσαρολάκι ή ένα μπρίκι το νερό μαζί με το μαύρο τσάι και τα βράζεις μέχρι να σκουρύνει το μείγμα σου. Θα γίνει σχεδόν σαν μαύρο.

Αποσύρεις από τη φωτιά και αφήνεις να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα. Έπειτα το τοποθετείς σε βαποριζατέρ.

Αφού έχεις λουστεί και έχεις στραγγίξει με μια πετσέτα τα πολλά νερά, ψεκάζεις τα μείγμα με το μαύρο τσάι στα μαλλιά σου. Το αφήνεις επάνω 1-2 ώρες και έπειτα ξεβγάζεις καλά. Μπορείς να επαναλάβεις 2-3 φορές την εβδομάδα. Το μαύρο τσάι θα χαρίσει ένα φωτεινό μαύρο χρώμα στα μαλλιά, θα τα κάνει πιο δυνατά ενώ οι λευκές τρίχες δεν θα είναι τόσο ορατές.

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΙΣ ΑΣΠΡΕΣ ΤΡΙΧΕΣ
Ξανθά μαλλιά
Υλικά:

5 φακελάκια χαμομήλι
2 φλιτζάνια νερό
Πώς το κάνεις:

Βάλε τα φακελάκια χαμομηλιού μαζί με το νερό, να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι. Αφού αλλάξει το χρώμα στο νερό, απόσυρε το από τη φωτιά και άφησε το να κρυώσει για τουλάχιστον 1 ώρα.

Βάλε το υγρό μείγμα σε ένα βαποριζατέρ και αφού έχεις λουστεί και έχεις στραγγίξει καλά τα μαλλιά σου, εφάρμοσε σε νωπά μαλλιά. Το χαμομήλι δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Μπορείς να επαναλάβεις 2-3 φορές την εβδομάδα. Τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν λάμψη, φυσικές ανταύγειες και τα λευκά μαλλιά δεν θα είναι τόσο ορατά με τον καιρό.

Κόκκινα μαλλιά
Υλικά:

1/2 ποτήρι χυμό παντζαριού
1/3 ποτήρι χυμό καρότου
Πώς το κάνεις:

Αναμειγνύεις καλά αυτά τα δύο υγρά και έπειτα τα τοποθετείς σε βαποριζατέρ. Ψεκάζεις καλά τα μαλλιά σου και τα τυλίγεις με μια μεμβράνη. Αφήνεις το μείγμα να δράσει για 1-2 ώρες και έπειτα λούζεις με ένα απαλό σαμπουάν τα μαλλιά σου. Τα μαλλιά σου θα αποκτήσουν ένα φυσικό λαμπερό κόκκινο χρώμα, ενώ θα τα νιώθεις πιο δυνατά και υγιή. Επίσης τα λευκά δεν θα είναι τόσο ορατά.

Άλλοι φυσικοί τρόποι για να καλύψεις τις άσπρες τρίχες

ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΙΣ ΑΣΠΡΕΣ ΤΡΙΧΕΣ
Συστατικά:

50 ml οργανικού ελαίου καρύδας (ή αρκετό για να καλύψει τα μαλλιά σας)
3 κουταλάκια του γλυκού φρεσκοστυμμένο βιολογικό χυμό λεμονιού
Διαδικασία:

Ανάμειξε τα συστατικά μαζί σε ένα μπολ. Στη συνέχεια, κάνε μασάζ με το μείγμα στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής, μέχρι να τα καλύψεις πλήρως. Άφησέ το για μια ώρα πριν το ξεπλύνεις με ένα ήπιο σαμπουάν. Θα χρειαστεί να επαναλάβεις αυτή τη διαδικασία μία ή δύο φορές την εβδομάδα.

Συστατικά

4 κούπες ζεστό νερό
6 πατάτες
σουρωτήρι
αιθέρια έλαια (προαιρετικά)
καθαρό μπολ
Διαδικασία:

Καθάρισε τις πατάτες και βάλε τις φλούδες σε ένα σκεύος με τις 4 κούπες νερού. Βράσε για 25 λεπτά, κλείσε την κουζίνα και άφησε το σκεύος στην άκρη για άλλα 15 λεπτά. Σούρωσε το υγρό σε ένα καθαρό μπολ και πέταξε τις φλούδες. Πρόσθεσε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο αιθέριο έλαιο και άφησε τον χυμό να κρυώσει. Ενώ κάνεις ντους, πλύνε τα μαλλιά σου όπως συνήθως. Στη συνέχεια, χώρισε τα μαλλιά σου και βάλε στα σημεία τον κρύο χυμό πατάτας. Κάνε μασάζ με το υγρό στο κρανίο σου για μερικά λεπτά και μετά ξέπλυνε με κρύο νερό.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr