Πως Να Αφαιρέσετε Τις Κηλίδες Απο Το Πρόσωπο Σας Σε 2 Ημέρες Με Φυσικό Τρόπο

Πως Να Αφαιρέσετε Τις Κηλίδες Απο Το Πρόσωπο Σας Σε 2 Ημέρες Με Φυσικό Τρόπο

Υπεύθυνη για το χρώμα του δέρματος, των ματιών, ακόμη και των μαλλιών, η μελανίνη προστατεύει επίσης το δέρμα από τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου. Κάθε φορά που το δέρμα εκτίθεται στον ήλιο, τα μελανοκύτταρα – ή τα κύτταρα που παράγουν μελανίνη – αυξάνουν την παραγωγή μελανίνης. Και μερικές φορές, υπερφορτώνονται, παράγοντας περισσότερη μελανίνη από το συνηθισμένο, με αποτέλεσμα μαύρα στίγματα. Αναφέρονται συχνά ως υπερμελάγχρωση.

Οι κηλίδες στο πρόσωπο μπορεί να οφείλονται σε ακμή, μπορεί να οφείλονται σε μελάγχρωση ή βλάβη από τον ήλιο – που ονομάζονται επίσης φακίδες – κηλίδες από τον ήλιο ή μέλασμα, που είναι υπερμελάγχρωση η οποία εμφανίζεται στο μεγαλύτερο μέρος του δέρματο,επίσης οι κηλίδες στο πρόσωπο ή γύρω απο αυτό, πολύ συχνά προκαλούνται λόγω της χρήσης βαφής μαλλιών!

Αν και υπάρχουν πολλοί τρόποι για να απαλλαγείτε από αυτές τις μαύρες σκιές και τα μαύρα στίγματα, απο αντηλιακά μέχρι τη χρήση τοπικών ρετινοειδών που μπορούν να βοηθήσουν στη λεύκανση τους. Η χρήση βαριών χημικών ουσιών στο δέρμα, ειδικά στο ευαίσθητο δέρμα, μπορεί συχνά να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Αλλά μην ανησυχείτε, γιατί στη συνέχεια, παραθέτουμε τα διάφορα καθημερινά υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να αφαιρέσετε φυσικά τις κηλίδες από το δέρμα σας σε 2 ημέρες. 

Τα φυσικά συστατικά χρησιμοποιούνται για να απαλλαγούμε από τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο

1. Γάλα
2. Κόκκινες φακές
3. Παπάγια
4. Κουρκουμάς σε σκόνη
5. Πατάτες
6. Κόκκινα κρεμμύδια

1. Γάλα

Ο μακρύς κατάλογος των πλεονεκτημάτων που έχει το γάλα φαίνεται ατελείωτος. Προσθέτοντας σε αυτόν τον κατάλογο, το γάλα, το βουτυρόγαλα, ακόμη και το ξινόγαλα έχουν αποδειχθεί ότι αντιμετωπίζουμε αποτελεσματικά τον αποχρωματισμό του δέρματος, όλα χάρη στο γαλακτικό οξύ.

Πώς να χρησιμοποιήσετε το γάλα για τη θεραπεία των μαύρων κηλίδων:

Βήμα 1: Μουλιάστε ένα βαμβάκι σε γάλα.

Βήμα 2: Τρίψτε το πάνω από τα σημεία 3-4 φορές την ημέρα και επαναλάβετε μέχρι να δείτε αποτελέσματα!

Συμβουλή μπόνους: Πολλοί συνιστούν τη χρήση παγωμένου γάλακτος για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα

2. Κόκκινες φακές

Εκτός από το ότι είναι απολύτως νόστιμες,   οι κόκκινες φακές είναι εξαιρετικά πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και αποτελούν μια δημοφιλή βαθιά παραδοσιακή και αρχαία τεχνική, στην αφαίρεση κηλίδων. Ακολουθήστε αυτές τις απλές οδηγίες και παρακολουθήστε τη μαγεία που θα πετύχετε!

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις φακές  για τη θεραπεία των μαύρων κηλίδων:

Βήμα 1: Μουλιάστε 50 γραμμάρια κόκκινες φακές όλη τη νύχτα σε ένα μπολ με νερό.

Βήμα 2: Χρησιμοποιήστε ένα μπλέντερ ή έναν επεξεργαστή τροφίμων για να δημιουργήσετε μια λεπτή πάστα.

Βήμα 3: Απλώστε την πάστα ομοιόμορφα στο πρόσωπό σας και αφήστε τη να δράσει για 20 λεπτά.

Βήμα 4: Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στεγνώστε το δέρμα σας με μια πετσέτα.

3. Παπάγια

Ξεπλύνετε το ανώτερο στρώμα με ένα φυσικό απολεπιστικό, όπως η παπάγια. Η παπάγια έχει οξέα φρούτων γνωστά ως άλφα-υδροξυοξέα (τα περίφημα AHAs!), τα οποία είναι χημικά απολεπιστικά που αφαιρούν τα νεκρά, θαμπά κύτταρα του δέρματος και αναζωογονούν τα υγιή κύτταρα. Για να δημιουργήσετε το δικό σας απολεπιστικό με παπάγια στο σπίτι για αφαίρεση κηλίδων, δείτε τι μπορείτε να κάνετε:

Πώς να χρησιμοποιήσετε την παπάγια για τη θεραπεία των μαύρων κηλίδων:

Βήμα 1: Πολτοποιήστε την ώριμη παπάγια σε ένα μπολ και εφαρμόστε την ως μάσκα για 20 λεπτά.

Βήμα 2: Όταν αφαιρείτε τη μάσκα, χρησιμοποιήστε απαλές, κυκλικές κινήσεις για λίγη πρόσθετη απολέπιση σε αυτό το ανώτερο στρώμα των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

4. Κουρκουμάς σε σκόνη

Τα πολλαπλά οφέλη του κουρκουμά επεκτείνονται στην αναστολή της παραγωγής μελανίνης του δέρματος, η οποία, όπως καλύψαμε, είναι υπεύθυνη για την υπερμελάγχρωση. Είστε πεπεισμένοι και έτοιμοι να φτιάξετε τη δική σας θεραπεία αφαίρεσης κηλίδων με κουρκουμά; 

Πώς να χρησιμοποιήσετε τον κουρκουμά για τη θεραπεία των μαύρων κηλίδων:
Βήμα 1: Ανακατέψτε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά σε σκόνη, με 1-2 κουταλάκια του γλυκού μέλι και 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα με υφή που δεν είναι πολύ παχύρρευστη ή πολύ υγρή.

Βήμα 2: Αφήστε το στο πρόσωπό σας για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με νερό.

Συμβουλή μπόνους: Μπορεί να χρειαστούν μερικά ξεβγάλματα για να φύγουν πλήρως τα υπολείμματα από το πρόσωπο, αλλά να είστε επιμελής και να μην σας εμποδίσει το γεγονός!

5. Πατάτες

Επίσης μπορεί να βοηθήσει να φωτιστούν τα σκοτεινά σημεία. Οι ωμές πατάτες περιέχουν βιταμίνη C, κάλιο και άλλους λαμπρυντικούς παράγοντες που βοηθούν στην αφαίρεση των μαύρων κηλίδων και στο μαύρισμα. Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας DIY μάσκα πατάτας:

Πώς να χρησιμοποιήσετε τις πατάτες για τη θεραπεία των μαύρων κηλίδων:

Βήμα 1: Τρίψτε μερικές ωμές πατάτες (μόλις 2-3 πρέπει να είναι καλές) και ανακατέψτε τις με χυμό λεμονιού ή γιαούρτι. Εάν έχετε ιδιαίτερα ξηρό δέρμα, μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο μέλι στο μείγμα.

Βήμα 2: Απλώστε το στο πρόσωπό σας για λίγα λεπτά και πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό.

Συμβουλή μπόνους: Εάν η ανάμειξη όλων αυτών των συστατικών φαίνεται σαν μια μεγάλη φασαρία, μπορείτε απλά να κόψετε μια ωμή πατάτα και να την τοποθετήσετε ακριβώς πάνω από τα σκοτεινά σημεία. Ποιος είπε ότι η γρήγορη, φυσική αφαίρεση των σκούρων κηλίδων είναι δύσκολη;

6. Κόκκινα κρεμμύδια

 Ενώ τα κόκκινα κρεμμύδια μπορούν να σας κάνουν να κλάψετε, στην πραγματικότητα καταφέρνουν να κάνουν το δέρμα σας πολύ χαρούμενο. Τώρα διατίθεται σε πολλές κρέμες για το δέρμα και τις κηλίδες, το αποξηραμένο κόκκινο δέρμα κρεμμυδιού. Είναι ένα αποτελεσματικό συστατικό για την αφαίρεση κηλίδων, σύμφωνα με έρευνα. Ενώ η αναζήτηση για κρέμες που περιέχουν allium cepa (η επιστημονική του ονομασία ) είναι μονόδρομος, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το συστατικό στο σπίτι. Δείτε πώς:

Πώς να χρησιμοποιήσετε τα κόκκινα κρεμμύδια για τη θεραπεία των μαύρων κηλίδων:

Βήμα 1: Τρίψτε τα κρεμμύδια (με τη φλούδα) στις πληγείσες περιοχές 2-3 φορές την ημέρα.

Βήμα 2 : Εάν η μυρωδιά σας ενοχλεί, πλύνετε το πρόσωπό σας μετά. Θα δείτε αποτελέσματα σε λίγες μέρες!

Αυτές οι θεραπείες λειτουργούν για την αφαίρεση κηλίδων σε όλους τους τύπους δέρματος;
 Υπάρχουν ορισμένα συστατικά που μπορεί να μην αντιδρούν καλά με ορισμένους τύπους δέρματος, όπως φυσικά συστατικά που περιέχουν βιταμίνη C ή στυπτικά.

Προτιμήστε την χρήση του λεμονιού τον Σεπτέμβρη και μετά και ποτέ μην κάνετε ηλιοθεραπεία αφού έχετε χρησιμοποιήσει λεμόνι. Για προστασία μετά την χρήση του φοράτε πάντα αντιηλιακό.

Υπάρχει λόγος ανησυχίας όσον αφορά τα σκοτεινά σημεία ;

Ιδού λοιπόν τα καλά νέα – τα μαύρα στίγματα και οι αντίστοιχες ηλικιακές κηλίδες δεν απαιτούν ιατρική φροντίδα και η αφαίρεση κηλίδων μπορεί να γίνει με ασφάλεια στο σπίτι ή μέσω ενός δερματολόγου, εάν θέλετε πραγματικά να είστε σε υπερεπαγρύπνηση. Ωστόσο, θα πρέπει να λάβετε υπόψη αυτά τα προειδοποιητικά σήματα και να ελέγξετε τον εαυτό σας από έναν γιατρό το συντομότερο δυνατόν, εάν εντοπίσετε:

Είναι μαύρο το σημείο και γίνεται μεγάλο- αυξάνεται σε μέγεθος
Έχει ακανόνιστο περίγραμμα
Έχει έναν ασυνήθιστο συνδυασμό χρωμάτων
Αιμορραγεί

 Πώς μπορώ να αποτρέψω τα σκοτεινά σημεία εξαρχής;

Δεν υπάρχει σίγουρος τρόπος για να εξαφανίσετε εντελώς τα μαύρα στίγματα ή σημάδια από το πρόσωπό σας ή να τα εμποδίσετε να εμφανιστούν. Επιπλέον, μερικοί άνθρωποι μπορεί επίσης να έχουν γενετική προδιάθεση να εμφανίσουν μαύρες κηλίδες. Αλλά υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φροντίσετε το δέρμα σας, για να αποφύγετε τη βεβαιότητα ότι θα έχετε μαύρες κηλίδες ούτως ή άλλως:

Σταματήστε να σπάτε την ακμή σας! Τα σπυράκια που σκάνε μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα εμφάνισης μαύρων κηλίδων.

Το αντηλιακό είναι το κλειδί! Αναζητήστε ένα αντηλιακό με τουλάχιστον SPF 30 έως 50, χρησιμοποιήστε το καθημερινά και εφαρμόστε το ξανά κάθε 2 ώρες εάν είστε έξω στον ήλιο.
Φοράτε καπέλα ή ρούχα που εμποδίζουν το φως του ήλιου.

Αποφύγετε να βρίσκεστε στον ήλιο όταν είναι πιο δυνατός – συνήθως όλο το απόγευμα.

4. Αρκούν οι θεραπείες στο σπίτι ή πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να απαλλαγούμε από τα μαύρα στίγματα στο πρόσωπο;

Χρειάζεστε το τέλειο αντηλιακό για εσάς — στην πραγματικότητα, αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα που θα σας βοηθήσει να μειώσετε τη μελάγχρωση και επίσης να αποτρέψετε την εμφάνιση περαιτέρω κηλίδων στο πρόσωπό σας!

ΑΗΑ: Σέρουμ απο Οξέα Φρούτων. Αναγέννηση κυττάρων -λεύκανση-κατά των ουλών.

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr