Το κούρεμα «πεταλούδα» είναι ο πιο όμορφος τρόπος να προσθέσεις όγκο και υφή στα μακριά μαλλιά

Το κούρεμα «πεταλούδα» είναι ο πιο όμορφος τρόπος να προσθέσεις όγκο και υφή στα μακριά μαλλιά

Το κούρεμα «πεταλούδα» είναι ο πιο όμορφος τρόπος να προσθέσεις όγκο και υφή στα μακριά μαλλιά
Ώρα να…ανοίξεις τα φτερά σου

Το κούρεμα «πεταλούδα» είναι το μακρύ χτένισμα του καλοκαιριού και δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις γιατί. Συνδυάζοντας το shag της δεκαετίας του ’70 και το “Rachel” της εποχής του ’90 σε συνδυασμό με τις σύγχρονες τάσεις, το viral στυλ ενσαρκώνει τα καλύτερα trends στα μαλλιά του παρελθόντος σε μια κομψή εκοδχή.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, δεν είναι περίεργο που απογειώθηκε στο TikTok: Το “Butterfly haircut” έχει ήδη συγκεντρώσει 4,6 δισεκατομμύρια προβολές στην εφαρμογή. Σύμφωνα με την πλατφόρμα συγκέντρωσης δεδομένων καταναλωτικών τάσεων Spate, οι αναζητήσεις για το κούρεμα butterfly αυξήθηκαν κατά σχεδόν 1000% μόλις το περασμένο έτος.

Όσο για το πώς μοιάζει; Η κομμώτρια Jenna Spino περιγράφει το κούρεμα της πεταλούδας ως πολύ στρωμένο και φτερωτό, με μικρότερες στρώσεις στην κορυφή του κεφαλιού και μέσα από το στέμμα. Αυτά τα μικρότερα στρώματα μοιάζουν ελαφρώς με φτερά πεταλούδας, εξ ου και το χαριτωμένο όνομα. «Τα κοντά στρώματα στην κορυφή αναμειγνύονται σε μακρύτερα στρώματα στο κάτω μέρος, και τα μικρότερα στρώματα πέφτουν στο ή κάτω από το πηγούνι και τα μακρύτερα στρώματα πέφτουν ακριβώς μπροστά από τους ώμους», λέει η Spino. Ως αποτέλεσμα, αυτό προσθέτει τόνους υφής, κίνησης και όγκου στα μαλλιά.

Ένα άλλο πλεονέκτημα αυτού του κουρέματος είναι η ευελιξία του, προσθέτει η Serina Battaglini, κομμώτρια και ιδιοκτήτρια του Serina Styles Studio. «Όταν σπρώχνεις τα μαλλιά σου προς τα εμπρός, δημιουργείς απαλά στρώματα που πλαισιώνουν το πρόσωπο», λέει. Στην πραγματικότητα, αυτή και η Spino σημειώνουν ότι αυτό το κούρεμα είναι ένας ιδιαίτερα διασκεδαστικός τρόπος για να πειραματιστείς με μικρότερα μήκη, καθώς οι στρώσεις επιτρέπουν σε κάποιον να «μιμηθεί» τα κοντά μαλλιά χωρίς να θυσιάσει το πραγματικό τους μήκος.

Αν αναρωτιέσαι γιατί αυτό το κούρεμα είναι τόσο δημοφιλές, ο Michael Van Clarke, κομμωτής και ιδρυτής της 3″More Inches Haircare, έχει μια θεωρία. Μετά το lockdown, οι λάτρεις της ομορφιάς έχουν βαρεθεί τα στυλ ενός μήκους και θέλουν να προσθέσουν περισσότερο ενθουσιασμό και κίνηση στα μαλλιά τους. Η Battaglini προσθέτει ότι πριν από την πανδημία, τα ελάχιστα στρώματα και τα μακριά μήκη ήταν δημοφιλή. «Στη συνέχεια, όταν ήρθε η πανδημία, οι άνθρωποι δεν μπορούσαν να κουρευτούν τόσο συχνά ή καθόλου, και έτσι είχαν μακριά μαλλιά, χωρίς στρώματα», λέει.

Προτού πας στο ραντεβού σου στο κομμωτήριο, οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι θ πρέπει να πας προετοιμασμένη. Αποφάσισε ακριβώς πού θέλεις να πέφτει το πιο κοντό στρώμα στο πρόσωπό σου – τα ζυγωματικά και/ή το σαγόνι είναι συνήθως καλά σημεία για να ξεκινήσεις – και μοιράσου τις σκέψεις σου με τον/την hair stylist εκ των προτέρων.

Σε ό,τι αφορά το styling του κουρέματος, μπορείς είτε να αφήσεις τα μαλλιά σου να στεγνώσουν στον αέρα είτε να χρησιμοποιήσεις πιστολάκι, λέει η Spino. Αν επιλέξεις το πρώτο, ωστόσο, προτείνει να σηκώσεις τα μαλλιά προς τα πάνω και να ολοκληρώσεις με σπρέι υφής για να αναδείξεις τις στρώσεις.

www.womenonly.gr

Έλαιο- Iβίσκος το φυσικό δραστικό AHA που κάνει μπότοξ.

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr