Tέσσερις αλλαγές που συμβαίνουν στην επιδερμίδα μετά τα 40 και πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε

Tέσσερις αλλαγές που συμβαίνουν στην επιδερμίδα μετά τα 40 και πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε

Tέσσερις αλλαγές που συμβαίνουν στην επιδερμίδα μετά τα 40 και πώς μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε
​Ο γιατρός Ιάκωβος Γκόγκουα συμβουλεύει:

Μπορεί η δεκαετία των 40 να μην αντιμετωπίζεται πλέον όπως παλαιότερα, και οι γυναίκες αυτού του ηλικιακού γκρουπ να είναι πιο όμορφες και ενεργές από ποτέ, υπάρχουν όμως ακόμα μερικά πράγματα που τη συνοδεύουν και είναι δύσκολο να αγνοήσετε. Για παράδειγμα, η επίδραση που μπορεί να έχει η γήρανση στο δέρμα, λόγω της μείωσης του κολλαγόνου και της ελαστίνης. Παρακάτω θα βρείτε τέσσερις βασικές αλλαγές που συμβαίνουν αλλά και τους τρόπους με τους οποίος μπορείτε να τις αντιμετωπίσετε.

Αλλαγή 1: Οι λεπτές γραμμές αναπτύσσονται ή βαθαίνουν

Οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες είναι από τα πρώτα προβλήματα που κάνουν την εμφάνισή τους, λόγω της απώλειας ελαστικότητας. Είναι συνήθως πιο αισθητές στις περιοχές του προσώπου όπου υπάρχει περισσότερη κίνηση, όπως γύρω από το στόμα και τα μάτια και στο μέτωπο.

Πώς να το αντιμετωπίσετε: Μπορείτε να εντάξετε στη ρουτίνα σας αντιοξειδωτικούς ορούς το πρωί και το βράδυ. Τα πεπτίδια μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα και να προστεθούν στην περιποίησή σας, καθώς βοηθούν στην προώθηση της παραγωγής νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Τέλος, μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε SPF κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αλλαγή 2: Η ξηροδερμία γίνεται πιο συχνή

Καθώς μεγαλώνουμε, τα φυσικά έλαια, τα λιπαρά οξέα και τα λιπίδια στο δέρμα μας μειώνονται, καθιστώντας ευκολότερο το δέρμα να στεγνώσει και να δείξει σημάδια γήρανσης, ακόμα και αν τα προηγούμενα χρόνια δεν ήμασταν επιρρεπείς στην ξηρότητα.

Πώς να το αντιμετωπίσετε: Μπορείτε να αρχίσετε να ενυδατώνεστε από μέσα, φροντίζοντας να πίνετε αρκετό νερό, να εφαρμόζετε έναν ενυδατικό ορό καθώς και να επιλέξετε μία καλή και βαριά κρέμα νυκτός, για να αποκαταστήσετε την ενυδάτωση του δέρματος ενώ κοιμάστε.

Αλλαγή 3: Εμφανίζονται περισσότερα σημάδια

Καθώς μεγαλώνουμε, οι χαριτωμένες φακίδες μπορεί να μετατραπούν σε ηλιακές φακίδες, γνωστές και ως κηλίδες από τον ήλιο, που είναι αποτέλεσμα της βλάβης από την ακτινοβολία του.

Πώς να το αντιμετωπίσετε: Το χημικό πίλινγκ μπορεί να θεραπεύσει τα μαύρα αυτά σημάδια. Παράλληλα, αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C δρουν ως συμπαράγοντες για την παραγωγή κολλαγόνου και προστατεύουν το δέρμα από τις βλάβες. Και,

τέλος, η σωστή αντηλιακή προστασία με SPF ευρέος φάσματος είναι το κλειδί για να προστατευθείτε αποτελεσματικά.

Αλλαγή 4: Το δέρμα φαίνεται πιο θαμπό

Καθώς ωριμάζουμε, η ικανότητα του δέρματός μας να αναπληρώνει τα επιφανειακά κύτταρα μειώνεται, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση νεκρών κυττάρων στην επιδερμίδα. Ως αποτέλεσμα, ο φυσικά ροδαλός τόνος επισκιάζεται και η επιδερμίδα σας μπορεί να δείχνει θαμπή, χάνοντας τη φυσική λάμψη και τον νεανικό τόνο της.

Πώς να το αντιμετωπίσετε: Η εβδομαδιαία απολέπιση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μη φαίνεται θαμπό το δέρμα. Προτιμήστε φυσικά απολεπιστικά που έχουν πιο λεπτή κοκκώδη υφή, όπως είναι η ζάχαρη ή ο καφές

www.womenonly.gr

Ενισχυμένη Μαύρη Πεύκη. Ισχυρότερη σύσφιξη και ανόρθωση!

 

 

Διαβάστε ακόμα

Μυστικά ομορφιάς | mystikaomorfias.gr